25 January 2015

INDRAZNITI!...

     Poate se intimpla si cu altii... sau poate este doar o ciudatenie de-a mea - dar imi place sa am ceva de citit la wc. Ok... zimbiti sau rideti cit vreti - si asta este parte din viata. Si daca am vrea sa o ocolim, tot nu putem.
     Nu... nu as putea sa spun cit am citit pe-acolo... si nici ce. Da... unii isi fac educatia pe la scoli inalte... am auzit si asta. Sa va spun insa drept si adevarat... mi-e rusine fata de Tolstoi sa admit ca am recitit unele din nuvelele lui ...pe acolo. Dar de obicei caut alt soi de carti - cu subiecte scurte. Si da... uneori paginile citite ma pun ...pe ginduri.
     Intr-un fel as zice ca folosesc timpul la maxim - un fel de "multy task". Sper sa va fi dat ocazia sa zimbiti cel putin... Sper...
.................................................................
     Uite astazi am luat in mina o carte si ghiciti ce gind am cules din cartea "Destination success" de Dwight Bain si recomandata de John C. Maxwell? Bineinteles ceva despre succes.
     Nu intotdeauna ceea ce citesc ma convinge de adevar. Imi place sa "gatesc" subiectul cu condimentele mele personale: cunostinte, experiente...
     Ca si fericirea, succesul pentru mine este un subiect vag. In prima parte a vietii m-am uitat la aceste doua lucruri ca la o destinatie... acum ma uit la ele ca la o stare temporara... cum ar fi alergia. Uneori o ai, alteori te paraseste, depinde de conditiile de viata. Oare asa ar trebui sa fie? Conditiile dinafara sa determine total starea noastra interioara?
     Biblia spune ca in lume vom avea necazuri, si nu am intilnit inca o persoana care sa nu fi incercat necazul. Un lucru pe care l-am citit azi dimineata a fost ca unii oameni cind trec prin necazuri slabesc, si altii devin mai puternici. Cei care slabesc considera necazul o scuza pentrru esec, cei care se lupta mai departe considera necazul o scoala / o lectie care sa-i ajute in viitor.
     Cind se intorc oamenii din razboi, chiar daca sint invingatori, se intorc obositi, zdrenturosi, si uneori raniti. Si ei considera asta victorie? Putem sa ne uitam la viata noastra in retrospectiva si sa gasim astfel de imagini in albumul sufletului nostru?
     "O lupta-i viata"... si merita sa luptam mai ales cind tinta noastra nu este aici pe pamint unde toate sint relative si vremelnice. In Ioan 16:33, Domnul Isus spune: "V-am spus aceste lucruri ca sa aveti pace in Mine. In lume veti avea necazuri; dar indrazniti, Eu am biruit lumea." Oare asa se ajunge la succes?
   

2 comments:

elena marin-alexe said...

Fii liniştită, nu eşti ciudată, căci mai au şi alţii obiceiul ăsta, de a citi acolo unde şi împăratul merge singur... :) Zi bună din Vrancea, draga mea, Rodica.

carmen bogdan said...

SA RASPUNZI LA RAU CU BINE, SA NU ITI PIERZI PACEA IN SITUATII DIFICILE, IN NEDREDATI CAND NE-AM PREDAT VIATA DOMNULUI DE FAPT AM AFLAT NU NUMAI SALVAREA DE TRECUTUL NOSTRU DAR SALVAREA SI DE REACTIILE NOASTRE PREZENTE SI VIITOARE. AM INTRAT INTR-UN PARTENERIAT CU UN PRIETEN CARE NE IUBESTE ANE VREA BDAT VIATA dOMNULUI DE FAPT AM AFLAT NU NUMAI SALVAREA DE TRECUTUL NOSTRU DAR SALVAREA SI DE REACTIILE NOASTRE PREZENTE SI VIITOARE. aM INTRAT INTR-UN PARTENERIAT CU UN TAT DE MULT INCAT A MURIT CA NOI SA PUTEM FI SALVATI. UN FRATE MAI MARE CARE NE VREA BINELE SI PENTRU ATRAI ZILE FERICITE , IMPLINITE SI SA FIM BIRUITORI AICI AR TREBUI SA ASCULTAM DE INDEMNURILE LUI PLINE DE IUBIRE SI INTELEPCIUNE. dE CATE ORI NE FOLOSIM LOGICA NOASTRA ESUAM , DAR CAND APELAM LA LOGICA LUI DIVINA DEVENIM NU NUMAI BIRUITORI CI SI PLINI DE PACE SI IUBIRE IMPLININDU-NE MENIREA NOASTRA AICI...