04 January 2015

MERGETI SAU... VA ANCHILOZATI...

Marcu 16:15... "Si le-a zis: 'Mergeti in toata lumea si propovaduiti Evanghelia la orice faptura.'"

     Este a doua saptamina in care am cite o zi libera de la serviciu: de Craciun ,si apoi de Anul Nou. Fiindca zilele libere au cazut joia, m-am gindit sa-mi fac doua mici vacante si sa iau cite o zi libera si vinerea, asa ca uite... sint la sfirsitul celei de a doua vacante de cite 4 zile. Ce am facut? Va spun eu ce... am dormit ...am dormit... am lenevit, am mincat si am dormit iarasi. Am tras draperiile in dormitor si, din cind in cind, le-am dat la o parte sa vad daca s-a innoptat. Cind era intuneric afara mai ales, m-am sintit asa de indreptatita sa stau in pat... 
     Am intrat in al 60-lea an de viata si sint obosita. Obosita de lucru, de grijuri, de viata in general. Am fost invitata cu fetele mele de Anul Nou si am refuzat. M-am entuziasmat mai mult gindindu-ma la perina mea moale si plapuma calduroasa decit la zgomotul si forfota Revelionului. Ba am mai avut norocul ca anul asta n-au puscat decit vecinii mei mai departati. Cei mai apropiati de casa mea cred ca n-au avut bani de gloante...
     Veti zice ...oare ce legatura are versetul de mai sus cu povestile mele deslinate care urmeaza. Rabdare si va spun!!! Mai adaug un amanunt. La servici stau pe scaun cite 10 ore pe zi. Apoi conduc pe zi cam doua ore - si asta face 12 ore pe scaun. Plus ca daca vin acasa si ma protapesc in fata computerului... uite... mi se face rau cind ma gindesc la socoteala asta. Ma mir ca nu m-am anchilozat inca. Asta din punct de vedere fizic. Acuma intelegeti unde vreau sa ajung?
     Cunosc persoane care au avut dureri si probleme si au stat multa vreme la pat... pina s-au anchilozat de tot. Astea nu sint povesti - sint adevaruri pe care orice doctor sau terapeut o sa vi le spuna. Avem nevoie de miscare - daca vrem sa functionam bine in viata asta fizica. Versetul de mai sus ne intareste acest adevar si din punct de vedere spiritual. Daca nu miscam... o sa ne blocam undeva si o sa devenim niste relicve spirituale. O sa fim ca apa statatoare. Cindva buna de baut, proaspata, cristalina... dar daca sta prea mult intr-un loc, se impute. Greu cuvint - dar adevarat. 
     Unii dintre noi ne-am oprit din miscare. Unii fizic, altii si fizic si spiritual... Adevarul este ca miscarea asta, desi face bine altora, este de fapt necesara ca sa ne mentina pe noi sanatosi. In timp ce le spunem altora adevarul despre Cristos, ca sa-i salvam de la moartea spirituala, ne facem noi exercitiul spiritual care sa ne tina sanatosi si mobili... ca sa nu paralizam. Eu v-am zis ca mi-am zis... aveam nevoie sa scriu, ca sa tin mai bine in memorie...Voi faceti cum vreti, dar feriti-va sa va anchilozati... ca de-acolo nu exista drum inapoi.


https://www.facebook.com/rodica.botan.7/posts/10205665553504401?pnref=story

Seviciul de astazi dimineata de la Biserica Romana Baptista din Portland. La sfirsit Laura - fata mea - cinta o cintare la flaut. 

No comments: