05 January 2015

INGER INGERASUL MEU...

Ingerul Domnului tabaraste in jurul celor ce se tem de El si-i scapa din primejdie. (Ps.34:7)



   In zilele noastre, oamenii au asa o dispozitie sa se roage, si sa se inchine, si sa creada in orice... numai nu in Dumnezeu. Numai sa nu le spui de ISUS Cristos. Orice altceva merge. 
Cred ca este siretenia diavolului care continua ideea de la Turnul Babel, cind oamenii voiau sa ajunga in cer, dar sa nu fie pe calea lasata de Dumnezeu... ci sa-si faca ei un drum si sa gaseasca ei o solutie a lor.
     Sint atitea religii si atitea cai... precum le explica nu demult si Oprah la oameni...c a toate caile duc de fapt tot "acolo". Si e drept ca toate caile lor duc in acelasi loc - "acolo", la pierzare. Nu-i destul ca au inviat religiile pagine, dar diavolul, subtil cum este, se foloseste si de fiintele create de Dumnezeu - de ingeri - ca sa ii rataceasca pe oameni si sa-i departeze de adevar.
     Ingerii exista si gasim scris despre ei atit in Vechiul, cit si in Noul Testament. Daniel in groapa cu lei... este un exemplu minunat unde ingerii trimisi de Dumnezeu inchid gura leilor atunci cind Daniel este aruncat in groapa. Dar magarita ...lui Balaam? Ea este cea care l-a vazut pe inger cu sabia in mina inaintea lui Balaam. La nasterea Domnului Isus, au coborit ingerii si au cintat... Ingerul Gavril i s-a aratat Mariei... Un inger i s-a aratat lui Iosif... Gasim ingeri peste tot...numai ca ei nu sint niste cupidoni sau niste fetite dragute cum isi imagineaza oamenii. Ei sint fiinte puternice, adesea pregatite de lupta; depinde de misiunea la care au fost trimisi, nu doar pene, floricele si haine vaporoase.
     Si nu e rau sa credem in existenta ingerilor, pentru ca ei exista. Doar sa nu ne apucam sa ne rugam lor. Ei au acelasi stapin ca si noi- slujesc lui Dumnezeu si fac tot ce li se porunceste. El le porunceste, si ei merg si Ii implinesc poruncile fara comentarii. Daca El le porunceste sa intervina intr-un razboi ...cete de ingeri se grabesc si participa la lupta. Daca un om trebuie salvat... ingerul este acolo unde este trimis sa faca exact ce i s-a cerut. Cind un copil al lui Dumnezeu isi sfirseste lucrarea pe pamint, Biblia zice ca un inger al Lui il asteapta si il conduce acasa la Tatal. 
     Si ne sint dragi ingerii, pentru ca sint in slujba Tatalui... dar nu lor trebuie sa ne inchinam, si nu lor trebuie sa le multumim. Fara aprobarea Tatalui, ingerii nu ar misca un deget. Si in cocluzie... ma uit la versetul cu care am inceput. Daca ne temem de El... avem sansa sa avem si noi un ajutor ceresc... daca nu... putem striga "tolvai" pina raminem fara voce - ca ingerii Domnului primesc dispozitii doar de la Stapinul lor si nu vin netrimisi de El. Asa ca...zic eu...grija cui ne inchinam!!!

No comments: