29 January 2015

VINOVAT...

Anne Cetas
traducere de Rodica Botan
Un om cauta de lucru si completa un formular la o intreprindere cind ajunse la urmatoarea intrebare...
Ai fost arestat vreodata?" El scrise raspunsul: "Nu!" Urmatoarea intrebare era insa pentru cei care au raspuns cu "Da" ...si intrebarea era... "De ce"?
Aplicantul raspunse totusi... "Pentru ca nu m-au prins". Evident ca omul stia ca era vinovat de multe lucruri.
La fel era si Apostolul Pavel. El a stiut ca a gresit si ca a pacatuit impotriva lui Dumnezeu... 1Timotei 1:13 - "...macar ca inainte eram un hulitor, un prigonitor si batjocoritor. Dar am capatat indurare, pentru ca lucram din nestiinta, in necredinta." Pina acolo a mers ca s-a numit el insusi in versetul 15 ...cel mai mare dintre pacatosi.
Si noi am fost odata separati de Dumnezeu pentru ca pacatele noastre au fost considerate dusmanii Lui... Romani 5:10 - "Caci atunci cind eram vrajmasi..." si Coloseni 1:21 - "cari odinioara erati straini si vrajmasi...". Dar cind ne marturisim pacatele  si realizam nevoia ce o avem de iertarea Lui, El ne curateste si ne face oameni noi.
Aceia dintre noi care Il cunoastem pe Dumnezeu de ani mai indelungati, avem tendinta sa uitam ca am fost salvati din starea noastra rea, rascumparati si iertati. Impartasind adesea despre starea noastra umila din trecut, sau chiar despre unele esecuri ale prezentului, ne ajuta sa-I dam slava lui Dumnezeu pentru iertarea pe care ne-a dat-o si ne ajuta sa aparem reali, si nu intr-o postura de falsi sfinti in fata oamenilor care inca nu-L cunosc pe Dumnezeu.
Adevarul este ca... toti am fost vinovati odata, si inca de multe lucruri, si numai Dumnezeu merita sa fie glorificat pentru mila pe care a avut-o fata de noi.