30 January 2015

DESTUL... OPRESTE-TE!...



Vi s-a intimplat vreodata sa va scoateti singuri din sarite? Voi …pe voi insiva? Ei uite… mie mi se intimpla chiar acum… zilele astea. Nu stiu exact cind am inceput, dar am devenit o vaicaroasa de prima clasa. Ma vaiet intruna. Parca nu mai stiu sa fac altceva, sa vorbesc despre altceva, sa gindesc despre altceva. Cunosc o persoana care se vaieta asa, si stiu exact cum se manifesta starea asta, si stiu cit de bine arata si cit de fericite se simt persoanele care au norocul sa asculte melodrama unui vaicaros. Drept consecinta am inceput sa ma cert singura cind constientizez ca iara ma vaiet…
- Victoria… opreste-te! – imi zic. Nu, nu sint eu Victoria, dar am sanse sa o ajung din urma si sa o si intrec.
     Si stiti cind mi-e mai rusine? Cind citesc sau vad ceva pe net despre viata atitor credinciosi de pe tot globul, care trec prin situatii ingrozitoare, la mina teroristilor musulmani sau a altor dementi. In secolul XXI – cind zicem noi ca sintem mai civilizati ca oamenii din secolele trecute - uite ce se petrece in lume! Si culmea este ca noi, credinciosii de astazi, sintem foarte putini indignati sau deloc de situatia asta – si ne vedem de ale noastre ca si cind nimic nu s-ar fi intimplat. Ba mai mult… oftam, si ne plingem, si aducem mii de cereri (fara multumiri prea multe) la tronul lui Dumnezeu. Totul este despre noi…
    Asa m-am gindit astazi, pe cind ma dureau toate alea si ma vaietam in cafenea,  stind la o cafea cu o colega. Si cum imi varsam naduful plina de indignare ca nu mai sint de 20 de ani sa zburd vesela si fara griji… am vazut ecranul televizorului si citeva imagini care m-au pus la punct. Oameni pribegi, alungati din casele, orasele lor… cu batrini si copii flaminzi, si obositi, si speriati. Capete taiate doar pentru ca se inchina lui Dumnezeu, si nu lui Allah. Femei vindute, si violate, si abuzate. Copiii care se cresc unii pe altii prin Africa… Boli si molime…
     Ma gindeam ca si daca sintem bolnavi – majoritatea avem medicamente, un pat de spital, un doctor care sa ne dadaceasca… familie care sa aiba grija de noi – o bucata de piine… Altii mai binecuvintati au chiar mai mult.
     Ce mai pot sa zic…in cazul meu, un singur lucru…
- “Victoria, opreste-te!!!”

3 comments:

cherie said...

Eu zic să nu te opreşti! Tu ai necazurile tale alţii pe ale lor. Dar nu te pune pe gânduri ca informatiile astea prea sunt despre musulmanii care asa din senin au devenit diavoli, iar cei din jurul tău sunt sfinţii lui Dumnezeu?
Chiar nu ii cunosti pe cei din jurul tau?
Eu zic ca dacă nu te opreşti să analizezi bine şi ţi se face cunoscut "acum" despre restul lumii. Totul are un scop şi o motivaţie... Cauta adevărul, inţelege suferinţa altora şi cauzele... daca te revolti făra să inţelegi "DECE", mai bine stai la problemele tale.

Marta said...

Critica si autocritica se spunea la noi in epoca de aur .Lasa mai ai pina devi prea vaiecaroasa ,eu te stiu rabdatoare si viteaza , nu te mai osandi singura . Primeste si o imbratisare .

Rodica Botan said...

musulmanii nu au ajuns asa din senin diavoli. am fost la instambul si am vizitat haremul sultanului. am intrat pe poarta pe care au intrat mii de fetite ca sa nu iasa de acolo decit dupa ce au murit. Religia asta este de la satana in mod sigur. Si nu vorbesc despre oameni care pot fi rai nu conteaza ce religie sint. Vorbesc despre o invatatura draceasca care face viata oamenilor un iad. Spune-mi si mie daca islamul este asa o religie buna, de ce nu stau musulmanii in tarile lor musulmane si emigreaza in tarile europene? Au umplut lumea...si vor sa oblige pe toata lumea sa fie ca ei.