11 January 2015

SA CALATORIM... "USOR"

   
      Sintem la inceputul unui nou an. Cred ca toata lumea s-a plictisit sa faca liste de promisiuni pentru noul an. De-acuma majoritatea dintre noi a invatat ca treaba asta nu tine prea mult ...si usor... usor ...alunecam in vechile noastre obiceiuri.
     Si totusi, ceva se schimba in noi cu fiecare an care trece. Este imposibil ca viata sa treaca pe linga noi si sa nu ne invete ceva. De pilda... felul in care ne risipim "averea" sanatatii pe care ne-a dat-o Dumnezeu; ori muncind ca niste tractoare rusesti, ori mincind, sau bind, sau fumind, sau mai stiu eu ce alte vicii mai pot fiintele umane sa aiba.
     Mai am vreo 2 sau 3 ani pina cind pot sa ies la pensie, si ca si tipul ala destept din Scriptura ma gindesc cum sa-mi "umplu" hambarul, cum sa-mi aranjez resursele. Problema insa nu este la resurse... ci la faptul ca in dorinta de a rezolva problema resurselor, mi-am cam demolat sanatatea si acuma ma intreb... oare a avut rost sa ma zbat atita ?
     Astazi este serviciul de inmormintare a lui Becky Oprean. Am incercat sa intru pe linkul unde se va transmite inmormintarea peste jumatate de ora. Aici:   http://oakhillschurch.com/live-stream/.
Acolo am descoperit o fraza scurta care pare sa fie esenta la problemele de care vorbeam eu mai sus. "Traveling light". Adica "sa calatoresti usor"... nu te inhama ca un magar sa cari prea multe cu tine, ca iti faci calatoria mai grea si intirzii sa ajungi la destinatie... plus ca ajungi obosit si incovoiat de spate, fara sa te fi putut bucura de calatorie.
     Becky a calatorit "light". Viata ei a fost ca o adiere placuta pentru cei care au cunoscut-o. In spatele ei s-a aflat Lidia, mama care a facut tot posibilul si uneori imposibilul ca fetita ei sa aiba o calatorie frumoasa. A costat-o scump pe Lidia. Si pe familia ei... Stau acum si o admir pentru  ca a facut din boala si handicapul fetitei ei o sursa de binecuvintari pentru altii, pentru ca s-a daruit copilului ei in totalitate, pentru ca a adunat comori in hambarele cerului.  Cititi putin despre Becky si viata ei si veti intelege. Va las acum sa cautati linkul si sa asteptam sa vedem inmormintarea. Toti vom ajunge la o destinatie... intr-o zi... Dar... sa calatorim frumos... si sa ajungem la destinatia promisa de Domnul Isus.
 

2 comments:

Marta said...

Amin .

carmen bogdan said...

datorita tie am putut afla de acest suflet si mai apoi am citit multe lucruri deme despre aceasta minunata copila care e o pilda pentru multi dintre noi. ub notiv in plus sa ne cercetam si sa vedem cum stam si noi si cum trecem pe aici....