07 July 2013

...locatie, locatie, locatie...( PSALM 15)

"- Doamne, cine va locui in cortul Tau? Cine va locui pe muntele Tau cel sfint?
  - Cel ce umbla in neprihanire, cel ce face voia Lui Dumnezeu, si spune adevarul din inima. Acela nu cleveteste cu limba lui, nu face rau semenului sau, si nu arunca ocara asupra aproapelui sau. El priveste cu dispret pe cel vrednic de dispretuit, dar cinsteste pe ceice se tem de Domnul. El nu-si ia vorba inapoi, daca face un juramint in paguba lui. El nu-si da banii cu dobinda, si nu ia mita impotriva celui nevinovat. Cel ce se poarta asa nu se clatina niciodata."
..........
Concluziile mele ? Cred ca Psalmul imi spune mie personal sa fiu reala...cit se poate de cinstita cu mine in primul rind. Parca este o lista progresiva de instructiuni pentru destinatia...cortul Domnului pe muntele Lui cel sfint. Si parca as incepe in dreptul meu prin cu a recunoaste adevarul din inima si apoi a-l marturisi. Pina nu vezi si accepti ce-i acolo...n-ai cum sa faci si sa umblii drept.

Apoi mi se pare interesant faptul ca voia Lui Dumnezeu se refera la atitudinea si comportamentul pe care-l avem ...cu semenii si apropiatii nostrii. Dumnezeu ne vrea cinstiti...fara doua fete...Integritatea este parte din reteta succesului. Sa fi integru inseamna sa stai linga ce ai spus, sa accepti pagube daca e necesar, de fapt...intr-un cuvint - sa nu te compromiti...

Omul care nu se compromite...nu se clatina niciodata. Stiti pe cineva care nu s-a compromis?

1 comment:

Marta said...

Azi am cetit Proverbe 16 :!... si ma-m gindit la voi. Domnul sa va insoteasca .
EL E SUVERAN >>