12 July 2013

Pe ginduri...si pe genunchi...

     E bine sa cazi pe ginduri...de cele mai multe ori caderea pe ginduri te face sa cazi pe genunchi. Frumoase lucruri si frumoase locuri a creiat Dumnezeu...si multe rautati s-au adunat in istoria omenirii.
     De fapt ce-i istoria decit o insiruire lunga de pacate mai mari si mai mici...de lucruri ingrozitoare pe care oamenii le-au facut din motive diverse: rautate, ura, gelozie, avaritate... Ca dovada ca exista si muzee. Si muzeul este un lucru bun, nu? Dar in acelasi timp majoritatea muzeelor atesta faptul ca oamenii s-au furat si s-au inselat unii pe altii. Sint sigura ca majoritatea obiectelor din muzeu nu au fost primite cadou de Craciun...ci luate cu forta. Si oamenii au spart si luat cladiri din temelii...si jefuit popoarele cotropite de ce aveau mai frumos si mai bun - si acuma se falesc cu ce au in muzee...Si noi ii admiram!
     Imi place sa stiu ...dar de la o vreme devi saturat de atita informatie. Am inceput sa ma gindesc la Marea Moarta. Se pare ca am sa o vizitez. Am citit ca apa este cam 40 % solida...Si se pare ca nu te poti arunca in apa ci trebuie sa te asezi cu grija...E clar ce am in minte la ora asta? Verbul..."a te aseza" va spune ceva?
     Abia acuma realizez ca vacanta nu este un cuvint similar cu odihna. Claudia se uita la mine aseara si mi-a zis...
-O sa te bucuri sa te duci inapoi la munca, in doua saptamini, nu-i asa?
I-am raspuns pe moment...
-In doua saptamini sau...miine?
Doar ca nu stiu cit am sa mai pot "zburda" ...ca fiecare lucru este la vremea lui si cind trece...trece. Si va veni o vreme cind am sa calatoresc doar din amintiri. Asa ca le adun si le sortez si le pastrez ca pe ceva pretios .
     In citeva ore ma intilnesc cu Danny si Deb pe Aeroportul din Londra si vom zbura impreuna spre Tel Aviv, cu ajutorul Domnului. Da...cu ajutorul Lui. Si ajutorul Lui vine intotdeauna la timpul potrivit. Si El ne pazeste la plecare si la venire de acum si pina-n veac...
     Pe curind din Tel Aviv... daca hotelul va avea un computer...daca nu...pina la revedere sa stati tare ancorati in Christos care este stinca noastra.
    

No comments: