12 July 2013

In asteptare...

     Am ramas sa astept citeva ore la hotel. Am luat ceva benadril pentru ceva reactii alergice si numai jumatate de creier cred ca functioneaza la ora asta... asa ca...v-am avertizat. Claudia a alergat la British Museum ca mai este ceva pe la etajul trei care trebuie vazut si mai avem aproape 3 ore pina sa chemam taxiul pentru aeroport. Gratie medicamentului ce l-am luat...nu sint in stare sa ma mai tin dupa ea - asa ca m-am hotarit sa stau la computer - ca si asa nu stiu cind o sa mai am ocazia sa stau ...pe blog. Si unii dintre voi la fel de plictisiti ca si mine o sa cititi ce scriu - poate...si daca nu cititi n-ati pierdut nimic - sigur.
     Linga mine o fata din Cipru scrie la un alt computer niste notite ale avocatului pentru care lucreaza - ofteaza adinc si des. Adineuri mi-a spus ca a lucrat 13 ani pentru banci si parea un job mai sigur ca cel pe care-l are acuma. Imi spunea ca Marea Britanie incearca sa iasa din Uniunea Europeana . Mai spunea ca economia Turciei este mai buna fiindca nu este in Uniune. Noua nu ne trebuie Uniune ca sa mergem prost - il avem pe Obama ca sa ne strice viata.
     Ce parere am de englezi atita cit am putut observa? Ca...nu sint asa de falosi ca si americanii si unii au dintii strimbi si nu se deranjeaza. Am mai observat ca femeile folosesc in majoritate putin make-up sau deloc. Ca arata foarte natural. Unele isi  poarta ridurile parca a fala. Am mai observat ca se imbraca modest...si nu rareori poarta obiecte de imbracaminte care nu se potrivesc una cu alta nici la culoare si nici la croi. Am mai bagat de seama ca poarta lucrurile pina se uzeaza- nu fac risipa de la noi din America.
     Ieri dimineata pentruca am plecat de la hotel dis de dimineata am intilnit multimea de oameni care se grabea la munca. Au trecut pe linga mine virtej nu altceva, citeva babute - mergeau cu capul inainte si-si miscau picioarele cu asa repeziciune de ai fi zis ca au motor la ele.
-Mai sa fie...i-am zis la Claudia- uita-te la babele astea ca nici nu sufla - trec ca acceleratul pe linga noi...
Am vazut undeva aici in centru fatada unei biserici baptiste - intre alte multe cladiri de business inghesuite una intr-alta - in rest...nu prea multe biserici - decit cele vechi, istorice. Ieri la ora cind vine lumea de la munca era pur si simplu o babilonie intreaga pe strazi. Si vorbesc toate limbile pamintului. Englezii par foarte toleranti.
     In tub...cum ii zic ei la subway, fiecare cu cartea lui cu telefonul lui, cu preocuparea lui. O multime de indivizi care traiesc in acelasi spatiu dar in lumi diferite.
     Azi dimineata la News problema de baza era cum sa invete pe copii sa renunte la mincarea impachetata si sa manince la scoala mincare proaspata :fructe, vegetale, etc. Profesorii erau incurajati sa ii invete pe copii cum sa faca gradinarie si cum sa manince mai sanatos. Unul dintre profesorii interogati spunea ca parca nu era destul cit aveau sa ii invete pe copii ca acuma trebuie sa-i invete si cum sa manince. Ce trist ca sintem o generatie de oameni care se joaca cu tehnologia dar nu avem notiuni elementare de viata...si mai trist inca faptul ca profesorii sint responsabili cu taota educatia copiilor si parintii nu. Oare de ce trebuie sa ii invete profesorii pe copii cum si ce sa manince?
      Nu stiu daca sinteti incintati ca eu cam bat cimpii dar cum spatiul asta e al meu, mi-am dat voie astazi sa-i bat in lung si-n lat. Mai am inca de asteptat pina vine sora mea...si apoi mergem la aeroport si mai asteptam citeva ore sa-i intilnim pe Danny si Deb. Abia apuc sa-i vad.
     Cred ca mi-e dor de casa...de obicei dupa a treia zi...ma cam satur de strainatati si vreau inapoi la coliba mea. Oare ce fac cateii? Dar...prunul...oare-s coapte prunele? Aveam de gind sa fac dulceata. Sper ca gradina mea e inca verde. Estera mi-a promis ca o sa aiba grija sa nu-mi moara buruienile. Trebuie sa gasesc la Ierusalim un cadou frumos pentru ea...
      Si da...toate-s scumpe si aici in Anglia. Nu am cumparat de aici nici o amintire. M-am gindit ca o sa cumpar cite ceva din Ierusalim. In anii precedenti am adus tot felul de nimicuri din calatorii; acuma am ajuns la concluzia ca pozele sint mai pretioase...Ok...v-am ametit de cap si pe voi- nu-s numai eu ametita. Va las acuma sa va desmeticiti- si sper sa mi se intimple si mie acelasi lucru. Pe curind...
    

6 comments:

viorica abbu said...

Rodica, buna seara.
Nu am mai intrat de mult pe aici asa ca intai sper ca tu si familia sunteti bine,sanatosi ca aveti multumire sufleteasca si chiar ceva maruntis....adica bucurii lumesti....!!

Sunt intr-o disputa despre tacutul femeii in biserica.
Se spun acolo lucruri grele si desi nu sunt decat judecatoare dupa bun simt si nu dupa cunostiinte, cred ca si gresite.
Aria este adventisti,protestanti,neoprotestanti si baptisti.

Fara a te deranja dca ai o sursa care sa ma lamureasca cum este la voi,ti-asi fi recunoscatiare.Nu vreau sa bat campii...

Forum este Softpedia,aria este Spiritualitate si religie

Inca odata cele bune si scuze pentru deranj

Rodica Botan said...

HAI SALUT DIN DEPARTARE !

Ma bucur ca toate-s bune si ca ti-e dor de casa ! Prunele nu s-au copt inca , numai pe cind vii tu sint coapte , inca sint tari ! Cainii sint bine , mi-o spus ca le e dor de tine !
Sa ai o vacanta placuta si INCEARCA SA-TI FACI MINTEA , SA SE POATA BUCURA DE TOATE !
NU LASA NIMIC SA SE INTERFEREZE CU FERICIREA TA !!!

LA TOTI VA DORESC O VACANTA FRUMOASA !!!

Vasalica lui Niculaie

Monna Albu (Novacescu) said...

Am citit cu placere tot ce ai scris....desi este ora 0.27( ora Romaniei)...miezul noptii...ce mai...m-ai facut sa rad cu lacrimi. Chiar ma bucur de vestile care ni le dai...
Va urez calatorie binecuvantata si asteptam vesti noi...din IERUSALIM.

Rodica Botan said...

Viorica am sa incerc cit de repede pot sa intru...

Rodica Botan said...

Vasalica lui Niculaie...no ca uitai de prune...am crezut ca s-au facut chisalita de mult.
Multumesc de vesti...ma bucur ca toate is in regula. Asa si aici...copiii sint tare bucurosi si asta mi-e suficient sa imi ridice moralul. Shalom tie si familiei...

Rodica Botan said...

Mona...am sa scriu mai mult cind am conditii- deocamdata nu am timp decit sa dorm un pic sa fiu odihnita pentru a doua zi...Shalom