08 June 2013

"Si aruncati asupra Lui toate ingrijorarile voastre, caci El insusi ingrijeste de voi." 2Petru 5:7

     Este inca noapte si pentruca am o noapte "alba" si ma bintuie gindurile, mi-am amintit de versetul asta. Si spunindu-l in gind mi-am dat seama ca este absolut necesar sa si fac ceea ce spune versetul daca vreau sa am rezultate. Si gindindu-ma la ce trebuie sa fac am realizat ca mi se cere cel mai simplu lucru...sa arunc ceva ce tin in brate...
      Nu mi s-a cerut sa organizez ingrijorarile in ordine alfabetica, nu mi s-a cerut sa le prezint intr-o anumita ordine de prioritati, nu mi s-a cerut  sa le asez intr-un anumit loc si la o anumita ora...  Mi s-a cerut cel mai simplu lucru de pe lume...sa arunc urgent ceva ce-mi produce stres.
    Si faptul ca nu le arunc oriunde ci "asupra LuI" pare ceva ce trebuie luat in considerare. Ca daca cineva arunca ceva pe noi, asupra noastra...primul lucru este sa punem mina pe acel ceva...instinctiv ridicam miinile si apucam acel lucru. Ceea ce inseamna ca ceea ce aruncam asupra Lui va fi luat la repezeala - va ajunge in mina Domnului care va dispune dupa intelepciunea si puterea Lui si va rezolva ceea ce este "asupra Lui"...ca El este Dumnezeu si poate. Dar daca nu aruncam...nu ajunge in miinile Lui...ci sta in spinarea noastra.
    In viata vietii mele nu-mi pot inchipui ce-i asa de greu sa arunc...sa iau si sa arunc ceva ce imi produce neplacere, neliniste, necaz...
     Apoi ultimele cuvinte sint pur si simplu coplesitoare..."caci El insusi ingrijeste de voi". Nu trimite pe nimeni, nu delegheaza la altii, nu face propuneri de viitor, orar , planuri...ci trece la actiune.
     Sa-mi sap in minte acuma aceste cuvinte..."aruncati"..."ARUNCATI"..."ARUNCATI"...

2 comments:

Anonymous said...

O gandire simpla, dar minunata, aceasta este ceea ce Dumnezeu ne da, ca sa-L putem intelege si accepta , nu prin vedere, ci prin DESCOPERIRE , care vine prin credinta in ceea ce EL a zis . Simplu, ca si cum iti spun : Buna ziua, Rodica ! Noaptea a trecut, intunerecul s-a risipit, laudat sa fie Domnul !

Unknown said...

Credinţă...se cere Credinţă!