26 June 2013

FIE CA ESTI TREAZ FIE CA DORMI...



‘El a mai zis: ”Cu Imparatia lui Dumnezeu este ca atunci cind arunca un om saminta in pamint; fie ca doarme noaptea, fie ca sta treaz ziua: saminta incolteste si creste fara sa stie el cum. Pamintul rodeste el singur: intii un fir verde, apoi un spic, dupa aceea griu deplin in spic: si cind este coapta roada, pune indata secera in ea, pentruca a venit secerisul.”
Marcu 4:26-29
…………………
     Ati jignit vreodata pe cineva? Sau…v-a jignit vreodata cineva? Nu trebuie mult …uneori un singur cuvintel face cite o treaba de n-o mai repara o mie de alte cuvinte mari si destoinice. Cumva raul este intotdeauna mai vizibil ca binele. Dar si vorbele bune au putere…chiar mare putere. Si dintre ele cele mai puternice sint Cuvintele Lui. Dumnezeu a facut doar intreaga lume prin Cuvint…si Cuvintul Lui este vesnic, si puterea Cuvintului Lui inca ar lucra daca…numai daca cineva s-ar indura sa o puna la lucru.
     Ca Imparatia Lui s-ar intari mai repede si mai bine daca noi , carora ni s-a incredintat raspindirea Cuvintului Lui ne-am face treaba. Numai asa macar cum ne-o facem slujindu-ne noua insine cind mergem la lucru zilnic, numai atit. Si nu ni se cere sa facem bobul care trebuie semanat. Bobul a fost facut deja…ni se cere sa aruncam saminta. Imi aduc aminte de o alta discutie despre saminta care a cazut in drum, alta  in scaieti, si o parte a cazut in pamint bun. Nici macar nu ni se cere sa o semanam pe terenul potrivit. Ni se cere sa aruncam saminta unde sintem. Uneori noi sintem printre scaieti. Ar fi nimerit sa iesim afara de acolo si pentru noi si pentru saminta care-o risipim – din motive lesne de inteles.
     Dar ce mi s-a parut nou in textul de mai sus a fost ceea ce spune textul de omul care seamana. Ca nu trebuie sa poarte grija samintei…ca poate sa doarma sau sa fie treaz – totuna. Bobul isi face treaba lui. Noi sa ne vedem de treaba noastra.
     Numai ca noi ne punem linga bob si il descintam…il ametim …ba il scoatem din pamint sa vedem cit a crescut sau daca a crescut…si atita il biziim pina ce plantuta care se naste si ar creste …se asfixiaza . De ce n-om lasa lucrul Domnului in seama Lui? Tot acolo biziim unde nu e treaba noastra si in timpul asta saminta de semanat se coace la soare nefolosita… Eu numai am zis …asa …ca sa-mi amintesc mie insami ce trebi mai am de facut…Daca credeti ca si voua vi s-a spus acelasi lucru…luati si voi in consideratie versetul de mai sus si…la treaba !
 http://www.youtube.com/watch?v=oIPCZN1Y6oA&feature=em-share_video_user

1 comment:

Marta said...

Doamne da-ne intelepciunea de a incredinta totul ... si saminta in mina Ta buna .