24 June 2013

EU INSA...



Am citit o portiune din Mica, si mi s-a parut ca este o bucata contemporana…scrisa un pic diferit de cum ne exprimam noi astazi dar reflecta realitatea zilei intr-un mod foarte onest. Parca am citi in ziar despre guvernele noastre ( daca ziaristii ar fi si ei dispusi sa scrie adevarul) si parca am discuta de problemele noastre de familie ( daca nu ne-am umfla in pene si am torsiona adevarul ca sa ne arate mai buni si mai frumosi…)Cititi cu mine Mica capitolul 7 de la 1 la versetul 7. Si vedeti daca sint povesti prorociile lui Mica…scrise cu mii de ani in urma…

     “Vai de mine! Ca parca sint la stringerea poamelor, si la stringerea bobitelor dupa culesul strugurilor; nu mai este nici un strugure de mincare, nici cea dintii smochina dorita de sufletul meu! S-a dus omul de bine din tara, si nu mai este nici un om cinstit printre oameni; toti stau la pinda ca sa verse singe, fiecare intinde o cursa fratelui sau.
     Miinile lor sint indreptate sa faca rau: cirmuitorul cere daruri, judecatorul cere plata, cel mare isi arata pe fata ce doreste cu lacomie, si astfel merg mina-n mina.
     Cel mai bun dintre ei este ca un maracine, cel mai cinstit este mai rau decit un tufis de spini. Ziua vestita de toti proorocii Tai, pedeapsa Ta se apropie! Atunci va fi uluiala lor.
     Nu crede pe un prieten, nu te increde in ruda cea mai apropiata; pazeste-ti usa gurii de cea care iti sta in brate!
     Caci fiul batjocoreste pe tata, fata se scoala impotriva mamei ei, nora impotriva soacrei sale; vrajmasii omului sint cei din casa lui!
    
Eu insa voi privi spre Domnul, imi voi pune nadejadea in Dumnezeul mintuirii mele. Dumnezeul meu ma va asculta!”

1 comment:

cherie said...

No comments ! :)) :)) :))