09 July 2011

SA NE RUGAM PENTRU TINERII DIN ALIBABA!!!

http://musulmanii.wordpress.com/2011/07/09/tabara-din-medgidia-ziua-2/

5 comments:

viorica abbu said...

intai sa ne bucuram pentru tinerii din ali Baba,din Medgidia si din alte locuri care au avut privilegiul de a participa la o tabara,la un program,la un camp indiferent unde este si pe cat timp.
Daca e sa ne rugam, apoi sa ne rugam pentru cei mari, sa nu-i mai sectarizeze si desparta,ca apoi sa le spuna ca toti ne-am nascut egali....!!!
Sa incerce cu noua generatia modelul de a trai impreuna...
Cei mari au nevoie sa fie luminati

Rodica Botan said...

abbu...noi toti avem nevoie sa fim luminati. Pacea lumii au incercat mai multi sa o rezolve fara rezultate prea mari. Noi credem ca Christos este Domnul pacii- in El gasim pace.

Si apoi...tu si asa nu crezi in rugaciune...nu? Cum ai putea atunci da tonul la ce sa ne rugam?
Ok...sa pun altfel problema.

Eu sint credincioasa crestina- spune tu daca as fi in mijlocul unui grup de musulmance,as fi un pericol pentru ele? Marturisirea mea de credinta ar fi o incercare de sectarizare si mai stiu eu ce alte pericole vezi tu? A invata oamenii, sau tinerii sa creada in ceva minunat, in dreptate, in dragoste, in intelepciune...ca asta este esenta Lui Dumnezeu- este gresit? Le va pune viata in pericol?

elena marin-alexe said...

Ma alătur ideii tale draga mea Rodica,Sa ne rugam, caci eu cred in puterea rugaciunii si deja stiu ca satana va fi înfrânt.

viorica abbu said...

Ei...Rodica....Rodica...

o musulmanca nimerita din intamplare sau curiozitate la o adunare crestina sau o crestina nimerita intre musulmance poate fi ceva poate curios pentru inceput.
dar un lucru e cert.ea va povesti ca -virgula- crestinii nu au coarne si fac vraji la slujba,iar crestina va marturisii ca nu a auzit indemnuri la a te exploda in mijlocul multimii la slujba musulmanilor.

Nu crezi ca poate fi un inceput?
de care mai marii lumii orbiti de orgolii si mariri nu tin seama ??
a face o tabara comuna musulmano-crestina poate fi o idee rea...
NU
dar nereala atata timp cand fiecare "pastor" isi proteeaza oile sa nu intre cumva in contact cu necuratul sau necredinciosul!


Aici este esenta:
NECREDINCIOSUL.....!!
-cand se stie ca de fapt toti crestini,musulmani si evrei,cred in Dumnezeu unul si indivizibilul,unul si atotputernicul.

Rodica Botan said...

abbu sint de acord ca exista un singur Dumnezeu. Numai unul. Dar nu cred ca musulmanii se roaga aceluias dumnezeu ca si crestinii.
Am mai discutat asta. Portretul lui Allah si al Lui Dumneze ( cel din vechi si noul testament) nu au nimic in comun.
Iti dau un singur as[ect. In Vechiul Testament evreii au fost poporul ales. In Noul Testament ei ramin poporul ales si...li se deschide usa si celorlalti dintre neamuri - dar Biblia spune sa-i binecuvintam pe evrei nu sa-i aruncam in aer. Stiu ca au fost unii care au urit pe evrei zicind ca ei l-au omorit pe Isus; dar adevarul este ca noi toti l-am omorit pe Isus. Scopul Lui a fost sa ne scape pe toti de la o moarte vesnica. Stiu istoria si n-am cum si nici nu am intentia sa trec cu vederea greselile Bisericii din trecut. Dar aia nu se poate schimba...important este ce facem noi- astia care traim astazi.
Pot spune ca iubesc musulmanii- sint si ei creatia Lui Dumnezeu- dar nu iubesc religia lor distrugatoare si nu vreau sa am nimic de-a face cu ea. Sint curioasa ca sa stiu in ce cred dar atit.
Daca tu ai o prietena...spune tu daca nu ai sa-i prezinti intotdeasuna adevarul mai ales daca ai sti ca viata acelei prietene depinde de adevarul acela pe care il ai tu. Eu si altii ca mine credem in acest adevar- Isdus Christos Fiul Singurului Dumnezeu. Daca am doar putina simpatie pentru cineva, am sa fac tot posibilul sa-i prezint adevarul asa cum il vad eu.
Copiilor acelora li se va spune despre acest Adevar. Banuiesc ca li se va oferi o Biblie. Au dreptul sa cerceteze ei insisi si sa vada daca ce li se spune este adevarat sau nu. Noua nu ne este interzis sa citim Coranul de pilda. Cu cit il citesc cu atit ma simt mai stabila in credinta mea. Daca n-ar fi asa ti-as spune...