03 July 2011

IZVOARE IN DESERT- L.B.COWMAN 7-3-2011

Isaia 28:28..."Griul se bate, dar nu se bate necontenit; impingi peste el roata carului si caii, dar nu-l sfarmi" (piinea se face din griu macinat)
"Multi dintre noi nu pot fi folositi ca piinea- sa saturam foamea acestei lumi pentruca n-am fost inca macinati- nu ne-am spart in miinile lui Christos. Ca sa faci piine, trebuie sa macini griul, sa-l spargi; si ca sa fi binecuvintare pentru Dumnezeu, adesea cere sa suferi. Dar nici chiar durerea nu este un pret suficient de mare pentru privilegiul de a atinge vietile altora cu binecuvintarile Domnului. Lucrurile pe care le consideram astazi ca fiind mai pretioase - au fost platite cu lacrimi si durere." -J.R.Miller
"Dumnezeu m-a facut piine pentru alesii Sai si daca este necesar ca sa fiu "macinat"in dintii leilor ca sa pot hranii pe Copii Lui, si atunci binecuvintat sa fie Numele Domnului" Ignatius
Lipsuri, greutati si necazuri de tot felul au fost sursa de energie pentru multi calauzindu-i la o viata de eroism moral si o tinuta spirituala inalta. Dificultatile ne incearca energia si perseverenta dar aduc la suprafata cele mai puternice calitati ale sufletului. Greutatea pendulei este cea care face ca ceasul cel mare al bunicului sa lucreze. Si multi dintre marinarii care au fost incercati de furtuni puternice in calatoriile lor, au folosit puterea vintului ca sa ajunga mai degraba in port. Dumnezeu a ales impotrivirile ca sa fie catalizatorii credintei noastre cind Ii slujim Lui.
Cele mai proeminente caractere din Biblie au fost sfarimate, rupte si macinate ca sa devina piine pentru cei flaminzi. Si pentruca a stat drept in fata loviturilor, raminind ascultator, Avraam are o diploma pe care scrie "Tatal Credinciosilor"
David, hartuit ca un animal de prada si fugarit prin munti , ranit, obosit - macinat ca si griul - pentru piinea imparatiei. Pavel n-ar fi putut sa fie piine pentru casa lui Cezar daca n-ar fi indurat batai si lovituri - a fost chiar lovit cu pietre. A fost facut ca si faina fina- numai buna pentru piinea Cezarului.
Inaintea victorei este nevoie de lupta. Si daca Dumnezeu a ales incercari deosebite pentru tine, fi sigur ca El are un loc special in inima Lui doar pentru tine. Numai un suflet zdrobit ii poate fi folositor.

5 comments:

Oana said...

"Numai un suflet zdrobit ii poate fi folositor".... nu mi-am dat seama de adevarul din aceasta formulare... pina azi.
Te imbratisez cu drag.

Rodica Botan said...

E greu sa accepti sa fi zdrobit. Omul din noi nu vrea sa sufere- dar ce lucruri minunate se nasc din suferinta...
Ma bucur ca Dumnezeu iti descopere tot mai mult planurile Lui - sint absolut sigura ca a pregatit ceva maret si deosebit numai si numai pentru tine...

Liliana said...

La inceput ,cand tavalugul vietii a trecut peste mine,mi-a fost greu sa accept ca am fost zdrobita...dar mai apoi cand am inteles ca nu intamplator Dumnezeu iti da o cruce sa o duci ,m-am ridicat ,mi-am luat crucea in spate si incerc sa mi-o duc mai departe cu demnitate si cu iubire de Dumnezeu!
Sa aveti o zi buna!

Rodica Botan said...

Liliana...nici nu vreau sa ma gindesc cum ti-a fost- ca ajunge zilei necazul ei. Dar sincera ma bucur ca ai putut trece cu El peste acel moment groaznic si peste altele...Am toata admiratia pentru faptul ca-ti porti crucea - si intr-o zi la sfirsitul calatoriei vei primii rasplata si iti vei revedea copilul si despartirea va fi ceva din trecut...
Ti-am mai spus si iti repet...mi-ar place sa scrii ceva articole. NU-I VORBA DE TALENT AICI- ESTE VORBA DE INCURAJARE. SCRIU PE BLOGUL ASTA CA SA LE SPUN OAMENILOR CA SI DACA AU GRESIT IN VIATA EXISTA IERTARE SI DUMNEZEU II PRIMESTE CA UN TATA BUN. SCRIU CA SA DAU SPERANTA CELOR CE NU AU O SPERANTA. IAR TU AI PUTEA SA SPUI ACELORA CARE AU SUFERIT PIERDERI CA SI TINE- CA SE POATE DUCE CRUCEA, CA SE MERITA S-O POARTE CU DEMNITATE- CA EXISTA INCA SPERANTA LA DOMNUL NOSTRU. Da-mi de veste daca vrei sa scrii ceva din experientele tale- mi-ar face placere sa pun articolele pe blog.

Behaitul Oilor si Glasul Pastorului said...

Pentru ca graul sa devina PAINE a vietii, pe linga zdrobire si cernere, necesita si un liant, apa= Cuvantul sau ULEIUL = Duhul sfant, care unifica Boabele = Eu-rile noastre sfaramate (cine nu se leapada de sine, sa-si ia crucea...)si apoi le pune sub caldura Focului de la Rusalii= Cincizecime , pana cand primeste AROMA de neegalat si prospetimea hranei cea de toate zilele, pentru care ne rugam ASTAZI ("Daca auziti Glasul Lui, nu va impietriti inimile ")