09 July 2011

CU DRAGOSTE DE LA TUSA MARTA DIN AIUD...


Dumnezeu asculta rugaciunile :

  (Casa din poza este locul actiunii din povestea de mai jos spusa de Tusa Marta Muresan din Aiud))                                                         

Eram copila si imi amintesc ca bunica,o femeie mica si care a fost o frumusete in tinerete (dupa cum povestea tata ) plingea  si se ruga  zile si nopti la rind. Era o credincioasa ortodoxa, dar cum tatal meu s-a pocait de tinar, a invatat si ea sa nu spuna rugaciuni invatate ci sa spuna Tatalui Ceresc cu vorbele ei durerea sau bucuria. Gavrila, unul din cei 12 baieti ai ei, era pe front in linia intii in al doilea razboi mondial. Era tinar, necasatorit si poate cel mai iubit de ea-  de aceeia bunica statea nopti intregi pe prispa casei si se ruga plingind ca Dumnezeu sa ii pastreze viata si sa vina acasa. Tatal meu o auzea si era uimit de modul solemn si insistent al rugaciunii.
    S-a sfirsit razboiul si Gavrila a venit acasa , dar bucuria nu a tinut prea mult ca el s-a hotarit sa se casatoreasca cu o femeie rau famata. Nu i-a putut sta nimic in cale. Mama lui - bunica mea, asa cum s-a rugat ca el sa vina sanatos de pe front ,s-a rugat acum in acelasi fel noapte de noapte, cu voce tare, pe prispa casei, sa se imbolnaveasca de data asta si sa-l aduca fratii cu patura (tolul) acasa caci acolo unde locuia el pe virful muntelui  nu era acces decit cu picioarele. Credea poate sarmana ca se vindeca si va ramine acasa; dar adus acasa asa cum a cerut ea in rugaciune - bolnav de congestie pulmonara, in doua trei zile s-a stins. 
    A trecut vremea, bunica a trait aproape 90 de ani acolo la Botani in virful muntelui si nu a contenit tot restul vietii ei sa plinga si sa ceara iertare Domnului pentru modul cum s-a rugat.
    Eu cred ca Dumnezeu asculta rugaciunile insistente si da omului ceace cere; chiar daca voia Lui este alta si atunci lucrul primit nu este spre pacea si bucuria celui ce a cerut .In rugaciunea domneasca Tatal Nostru, Isus ii invata pe ucenici sa zica :"Faca-se voia Ta precum in cer asa si pe pamint". 
     Aceasta intimplare am avut-o mereu inaintea mea , am invatat sa  zic : "Doamne faca-se voia ta ,da-mi intelepciune sa o cunosc si  Doamne ajuta-ma sa implinesc voia Ta." A fost greu,…. am murmurat… am plins ….am cerut putere …am cerut iertare si m-am linistit.  Aceasta este o experienta a mea si a familiei mele si v-am impartasit-o. Domnul sa va dea pace. Tot ceace cerem in numele Domnului Isus si cu credinta vom primi.       Multumesc Domnului ca pina aci a raspuns rugaciunilor celor ce te iubesc si simt cu tine. El care stie de toate nevoile noastre sa faca ca si acest lucru sa fie o binecuvintare pentru tine si familia ta . Priveste in sus nu te lasa biruita de rau , caci ispititorul arunca mereu sageti otravite sa ne ia bucuria. Crede , nadajduieste si iubeste cu dragostea descrisa in 1Corinteni cap 13. Pacea si bucuria sa-ti fie depline .Va iubesc .Marta .
    P.S. Un gind iubitor si pentru Claudia si familia .

No comments: