13 July 2011

MI-ERA ASA DE SETE...DE O VORBA BUNA...


De la abbu viorica...
Rodica ,
buna seara.
Regret ca din graba scrisului si dorinta de a continua a face si altceva,nu acord suficient timp corecturii.
Scuze tie si cititorilor tai.


Daca tu ai punctat cateva intrebari ale mele ca fiind demne de a fi discutate,l a fel de adevarat este ca raspunsurile tale mi-au ajutat:
-Sa nu ma reped si sa judec in pripa nu oameni si nu situatii.
-Sa inteleg ca exista si oameni care cred din adancul sufletului si cu toata puterea, nematerialist, neinteresat, pur si simplu -cred.
Si le face bine si fac bine.
Iar cel ce primeste pestele pentru pranz sau undita sa-l pescuiasca este, da, un suflet pe langa care eu am trecut de multe ori fara sa-l vad,iar tu l-ai recunoscut de departe.
-ca de fapt nu este asa de important care este numele reazemului si sperantei noastre cand se incheie drumul scurt si trecator prin lume.
Nu numele conteaza ci cat de adevarat il simti.


Rodica, ai pierdut timp pretios raspunzandu-mi cu dragoste rabdare si intelegere.Mi-ai raspuns cand te-ai intors obosita de la spital, mi-ai raspuns intre doua vizite si la sarcasmul meu nedisimulat, nu rareori,ai gasit cu cale sa imi acorzi cel mai pretios timp....timpul familiei tale.


Am tinut sa stii ca am vazut asta,am simtit asta,am tinut sa sti ca te apreciez enorm,ca ai o familie fericita ca existisi ca existati.


Dumnezeu sa te binecuvanteze cu tot ce are mai bun....
Amin.
13 July, 2011 13:01



 Rodica Botan said...

abbu...adineauri am venit de la urgenta de la spital cu Deb. Doua zile bune si...a inceput o hemoragie...Imi vine sa ma asez pe jos si sa nu ma mai ridic niciodata...Dar am deschis computerul si am citit cuvintele tale...si din adincul inimii mele zdrobite de atita amar ...iti multumesc. Daca eu am reusit sa ma uit in sufletul tau si sa-l iubesc- si tu ai reusit sa te strecori intr-al meu si sa-l intelegi...
Scriu cu lacrimi siroaie...si ii multumesc Lui Dumnezeu ca in scoala durerii m-a invatat sa pretuiesc orice suflet. Iti multumesc pentru cuvintele tale care nu puteau sa vina intr-un moment mai bun...

7 comments:

Oana said...

Mi-ai scris recent un răspuns ce suna aşa: "Dă şah-mat oricăror ginduri care nu te ridica in sus..."
A venit la timp, ca întotdeauna, mesajul tău şi m-a ridicat de jos.
ŞI pentru asta, azi... îţi mulţumesc.

Şi mă rog Domnului să pună Mâna caldă asupra ta...asupra voastră, ocrotind!

AICISIACUMACOLOCURAND said...

TEZAURUL PROMISIUNILOR LUI DUMNEZEU
C.H.SPURGEON
POVERI ARUNCATE ASUPRA LUI

"Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit."
Psalmul 55.22
Această povara este grea: las-o asupra Celui Atotputernic. Atâta timp cât o porţi tu, ea te striveşte; dar pentru braţul Său, aceasta n-are nici o greutate. Dacă totuşi Dumnezeu te cheamă să o porţi mai departe, El te va sprijini. Ea va fi asupra Lui şi nu asupra ta. Vei fi în aşa fel susţinut sub ea, încât povara va fi o binecuvântare. Cheamă-L pe Domnul în ajutor şi vei sta în picioare sub greutatea care, în ea însăşi, te-ar încovoia.
Teama noastră cea mare este ca nu cumva încercarea să ne depărteze de pe cărarea datoriei; dar Domnul nu va îngădui acest lucru. Dacă suntem sinceri înaintea Lui, El nu va îngădui ca întristarea noastră să ne depărteze de la umblarea în neprihănire, în Isus, El ne priveşte ca neprihăniţi şi tot în Isus El ne păzeşte.
Şi pentru timpul de acum? Te gândeşti să umbli singur prin încercările de azi? Vrei ca sărmanii tăi umeri să fie zdrobiţi de povara care te apasă? Părăseşte această nebunie. Spune toată durerea ta Domnului şi arunc-o asupra Lui. Nu arunca povara ta ca s-o iei din nou numaidecât; ci arunc-o asupra Domnului şi lasă-i-o Lui o dată pentru totdeauna. Atunci vei merge uşor ca un credincios bucuros, scăpat de acum înainte de grijă şi cântând laude măreţului Purtător de poveri.

Rodica Botan said...

La scanul care i l-au facut au gasit o pata pe ficat- ceva care cred ei este o tumoare necanceroasa. Dar...trebuie sa vada un specialist.
Inca n-au rezolvat problema cu care am mers la ei a hemoragiei. Miine il vede pe dr. cook...dar Mina Lui ocrotitoare nu ne-a parasit...

Privesc doar in sus...Oana...de acolo vine izbavirea!

AICISIACUMACOLOCURAND said...

TEZAURUL PROMISIUNILOR LUI DUMNEZEU
C.H. SPURGEON
ÎNCREDERE TOTALĂ

"Te voi scăpa şi nu vei cădea sub sabie, ci viaţa îţi va fi prada ta de război, pentru că ai avut încredere în Mine, zice Domnul."
Ieremia 39.18
Iată puterea ocrotitoare a credinţei în Dumnezeu. Oamenii puternici ai Ierusalimului cădeau sub sabie, dar sărmanul Ebed-Melec era în siguranţă, căci se încredea în Domnul. În cine poate să se încreadă un om mai bine decât în Creatorul său? Este o nebunie să preferăm făptura în locul Creatorului. Oh, de-am putea trăi în toate privinţele prin credinţă; atunci am fi izbăviţi de toate primejdiile. Nimeni n-a crezut şi nu va crede niciodată în Isus în zadar.
Domnul spune: „Sigur te voi izbăvi!" Notaţi acest dumnezeiesc - sigur. Cu toate că presupunem că pot să fie lucruri nesigure, grija lui Dumnezeu însă pentru credincioşi este sigură. Dumnezeu însuşi este păzitorul copiilor Săi. Sub aripa Sa sfântă, există siguranţă când totul este primejdios în afară. Putem să primim această făgăduinţă ca fiind sigură, şi în toate evenimentele noastre nu va lipsi. Noi sperăm că poate vom fi izbăviţi pentru că avem prieteni, sau pentru că suntem prudenţi, sau ne sunt prevestite lucruri fericite; dar nici una din acestea nu valorează cât jumătate din această declaraţie a lui Dumnezeu: „Pentru că te-ai încrezut în Mine." Dragă cititorule, încearcă această cale şi mergi pe ea toată viaţa ta. Pe cât de plăcută, pe atât de sigură este ea.

Oana said...

Rodica mea... eu te iubesc, sa stii...
>:D<

Marta said...

Ma rog si nadajduiesc pentru voi Marta

Speranta said...

"In ajutorul Tau ,nadajduiesc Doamne!"(Geneza 49:18)

"Este oare ceva prea greu pentu Domnul?(Geneza 18:14)

El poate sa mangaie si sa de sanatate...

Mult har si pace draga Rodica!