04 June 2013

GINDURI...

Ginduri…ele vin si ele pleaca, ca niste corabii in port. Unele aduc lucruri bune…altele sint corabii de razboi. Unele stau in larg asteptind momentul prielnic ca sa te cotropeasca. Ginduri…aducatoare de mirodenii…Ce fel de corabii poposesc in portul tau? Se pare ca toate faptele noastre bune sau rele incep cu un simplu gind…o simpla corabie aducatoare de mirodenii, una de razboi sau o corabie ca a lui Noe…care sa pastreze si sa ocroteasca viata…
Ginduri…ca niste corabii pe apele sufletelor noastre…

5 comments:

AICISIACUMACOLOCURAND said...

Niste cuvinte si niste Ganduri:
CUVÂNT CELUI CE ŞCHIOPĂTEAZĂ
"... voi izbăvi pe cei şchiopi..."
Ţefania 3.19
Sunt mulţi şchiopi de ambele sexe. Puteţi să-l întâlniţi „pe cel ce şchiopătează" de douăzeci de ori într-o oră. Îi vedem pe străzile principale, căutând să meargă cu cea mai mare siguranţă posibilă; dar ei sunt infirmi şi suferă în mersul lor. Pe drumul ceresc se află mulţi neputincioşi de aceştia. Poate că mulţi spun în ei înşişi: „Ce se va întâmpla cu noi? Păcatul ne va birui şi Satan ne va dărâma. Cum noi suntem gata să cădem, Domnul nu va putea niciodată să facă din noi buni ostaşi, nici buni vestitori." Ei bine, „Eu îi voi izbăvi pe cei şchiopi", zice Domnul, şi făcând aceasta, El însuşi Se va slăvi. Oricine va întreba: Cum poate o femeie care şchiopătează, să alerge şi să câştige premiul? Da, pentru ca toată lauda să fie dată harului atotputernic.

Doamne, când mă poticnesc în credinţă, în rugăciune, în a Te lăuda, în slujire, în milă, salvează-mă, Te rog stăruitor. Numai Tu poţi să întăreşti pe infirmi ca mine. Doamne, nu mă lăsa să pier pentru că sunt printre cei mai din urmă, ci ridică prin harul Tău pe cel mai greoi călător - chiar pe mine. Iată, El a spus că aşa va fi şi de aceea, ca Iacov biruind în rugăciune, eu merg înainte, deşi şchiopătând.C.H.S.
Tezaurul Promisiunilor Lui Dumnezeu

ioan said...

Din Biblie aflam ca gandul este exprimarea unui duh.
Cand Petru a raspuns odata la afirmatia Domnului, acesta l-a mustrat zicand : "nu stii de ce duh esti calauzit".Da , de multe ori suntem invadati de duhuri rele, care vin la noi in corabie de razboi, dar la "cetatea de pe stanca" corabia lor n-are acces direct, si atunci cand coboara de pe corabie, ochii de vultur ai crestinului ii poate identifica pe fiecare in parte si sa le trimita cate o sageata cu varful muiat in "dragostea lui Dumnezeu", care le poate schimba pe loc natura
frumos articol, Domnul sa -ti trimita corabia cu mirodenii si leacuri alinatoare din Galaad !

AICISIACUMACOLOCURAND said...

Alte Ganduri:
IZVOARE IN DESERT 17 Iulie
Eu privesc liniştit din locuinţa Mea. (Isaia 18:4)

În acest pasaj, Asiria se ridică împotriva Etiopiei, al cărei popor este descris ca fiind „tare şi puternic“ (v.2). Când armata înaintează, Dumnezeu nu face nici un efort ca să-i oprească, şi ai impresia că vor fi lăsaţi să facă ce vor. Domnul priveşte din „locuinţa“ Sa în timp ce soarele continuă să strălucească peste ei, însă „înainte de seceriş“ (v.5) toată armata aceea mândră este înfrântă la fel de uşor cum este tăiată o mlădiţă din viţă.

Nu este aceasta o frumoasă imagine a lui Dumnezeu – care priveşte liniştit? Însă liniştea Lui nu trebuie confundată cu un asentiment sau un consimţământ pasiv. El aşteaptă pur şi simplu momentul potrivit şi Se va ridica la momentul cel mai oportun, exact când planurile celor răi sunt pe punctul de a reuşi, ca să-i copleşească pe vrăjmaşi cu dezastru. Şi când vedem răul din lumea aceasta, când privim succesul aparent al răufăcătorilor, şi când suferim opresiunile celor care ne urăsc, să ne amintim acele minunate cuvinte ale lui Dumnezeu – „Eu privesc liniştit“.

Da, Dumnezeu are un alt punct de vedere, şi în spatele cuvintelor Lui este înţelepciune. De ce i-a urmărit Domnul Isus pe ucenicii Săi trăgând la vâsle în noaptea aceea furtunoasă? De ce, fără să-L vadă ceilalţi, a urmărit cursul evenimentelor îngrozitoare desfăşurate la Betania, când Lazăr a trecut încet prin stadiile bolii lui terminale, a murit şi a fost în final înmormântat într-un mormânt stâncos? Domnul Isus aştepta pur şi simplu momentul potrivit când putea să intervină cel mai eficient.

Este Domnul liniştit cu tine? Cu toate acestea, El este atent şi încă vede totul. El Şi-a pus degetul pe pulsul tău şi este extrem de sensibil chiar şi la cea mai mică schimbare. Şi El va veni să te salveze la momentul potrivit.

din Comentarii devoţionale zilnice

Orice ne-ar cere Domnul şi oricât de încet poate părea că lucrează, putem fi absolut siguri că El nu va fi niciodată un Mântuitor confuz sau înfricoşător.

O, suflet neliniştit, sub nuia,

Tatăl tău vorbeşte, fii liniştit, fii liniştit;

Învaţă să fii liniştit în Dumnezeu,

Şi lasă-L să te modeleze după voia Sa.

O, suflet rugător, fii liniştit, fii liniştit,

El nu-Şi poate călca Cuvântul promis;

Cufundă-te în voia Sa binecuvântată,

Şi nădăjduieşte în Domnul cu răbdare.

O, suflet ce aşteaptă, fii liniştit, fii tare,

Şi chiar dacă El întârzie, încrede-te şi aşteaptă;

Nu te îndoi, El nu va aştepta prea mult,

Nu te teme, El nu va veni prea târziu.

Marta said...

Gindurile sint copii faptelor Marta

Oana said...

Poetul/Poemul din tine, Rodica... a vorbit aici.