09 June 2011

STIE CINEVA DACA ACEASTA INFORMATIE ESTE ADEVARATA?

(Primita pe e-mail...si m-am gindit ca nu sti niciodata cind o astfel de informatie poate fi necesara...In timpurile pe care le traim...nu se stie niciodata?!)
Dragii mei, vreau sa va impartasesc o metoda de aparare impotriva efectelor radiatiilor, metoda pe care o stiu de la Valeriu Popa si pe care am aplicat-o cand a fost evenimentul de la Cernobil: ungerea
pielii cu tinctura de iod. Tinctura se gaseste la farmacii, si e suficient sa se inmoaie o bucatica de vata in ea si sa se tamponeze pielea in 3 locuri, pe umarul stang/in capul pieptului/in dreptul ficatului. A doua zi se tamponeaza cealalta diagonala, umar drept/capul pieptului/splina. Se continua tratamentul atata timp cat pielea absoarbe iodul. Avantajul acestei metode (fata de pastilele cu
iod) este ca se va absorbi atata iod cat are corpul nevoie, nimic mai mult. In momentul in care urmele galbele lasate pe piele nu mai dispar (2 zile la rand), e semn ca nu mai e nevoie de tratament.

6 comments:

cella said...

Rodica,
impotriva radiatiilor nu poti sa te feresti cu nimic.
Administrarea de iod previne absorbtia de catre glanda tiroida a iodului radioactiv, mareste rata de eliminare a lui si reduce riscul de cancer tiroidian. Eficacitatea tabletelor este maxima daca administrarea acestora se face operativ, pe cat posibil inaintea aparitiei emisiei radioactive sau, cel tarziu, in primele 6 ore ale expunerii la emisia radioactiva.
Insa cum nu stii cand va fi pericolul sau afli peste cateva zile sau la mai mult de 6 ore ca a a vut loc un accident radioactiv e ca si cum te imbeti cu apa rece.
Nu sunt Gica contra dar un an intreg am studiat la scoala radioactivitatea si cum sa lucram in mediu acela.

viorica abbu said...

Cand eram mici si plecam cu parintii la mare...la 6-6.30 eroam la malul marii cu ochii carpiti de somn sa prindem "violetele".
acum stim mai multe,stim ca expunerea prelungita si la anumite ore ale zilei aduce risc de cancer al pielii.
Daca vorbim de radiatii radioactive...nu mai vorbim..mai bine sa nu ne intalnim cu ele,nu iod si nu usturoi si nu ceapa si nu zeama de urzici o sa scape de efectele lor.
Singura solutie este protecria prin prevenirea contactului direct..
daca era adevarat japonezii se pictau cu iod si nu mai aveau nici-o emotie ca explodeaza reactorul.

elena marin-alexe said...

Cine poate sti cu exctitate?
Eu nu ma prea bazez pe aceste stiri...Dar e posibil sa fie ceva.

Loredana said...

Chiar nu stiu. Despre Cernobil imi amintesc ca ne-au adunat pe toti copiii din satul bunicii la scoala si ne-au dat la toti tablete cu iod.

AICISIACUMACOLOCURAND said...

CE E ASA DE GREU SA TE MANJESTI CU IOD?IN ANUMITE PARTI ?SI SA TE ROGI CA ACESTE PRACTICI SA FIE BINECUVANTATE DE EL ? FACETI CA SI NAAAMAN SIRIANUL?
E PREA USOR!
SIGUR NOI NE INCREDEM IN DUMNEZEU CARE VINDECA ,PROTEJEAZA ,DA VIATA SI O IA !
DACA ERA MAI COMPLICAT POATE CREDEATI?DAR E PREA SIMPLU !EU MA INTREB DACA LUCREAZA SI LA RADIATIILE DUPA CAT-SCANURI SAU ORICE RX.POATE O SA INCERC EUCACI AM DE FACUT UN CAT SCAN POATE LE INCURC LA OAMENI ANALIZELE SI SE VAD DOAR PUCTELE UNDE AM PUS IOD .O SA VA COMUNIC DACA REUSESC ASTA IN DOUA LUNI.DACA MAI SANTEM PE AICI, CA NU I-MI FACE RAU, NU AM ALERGIE LA IOD SI IOD GASESC SI NU UMBLU DEZBRACATA CACI AICI LA NOI E INCA FRIG SI CHIAR ASA NU AM IMBRACAMINTE DECOLTATA.SIGUR CA NU E PANACEU UNIVERSAL ,UNII NICI NU AU NEVOIE, ALTII AU ALERGIE LA IOD, ALTII NU AU CREDINTA.NU CREDINTA IN IOD CI IN DUMNEZEU !ALTII AU ALERGIE CHIAR LA CREDINTA ADEVARATA IN DUMNEZEU .UMBLA DUPA IMITATII !
SCUZATI LITERELE MARI CACI ASA AM INCEPUT SI MI-E GREU SA REFAC MESAJUL.
VIRGINIA

Viorica said...

Am avut si eu laborator de fizica atomica iar la ALA (apararea locala antianeriana) am invatat despre bomba atomica.
De radiatii te aperi cu un cearsaf alb si indreptandu-te in liniste spre cimitir.
E o gluma macabra dar din pacate cat se poate de adevarata.
Bioterapeutii de tipul Valeriu Popa emit adesea teorii fara baza stiintifica. La intrebarea daca fac bine pe cineva inclin sa cred ca mai degraba Virginia are raspunsul: cu ajutorul lui Dumnezeu se pot intampla si minuni.