26 June 2011

Si ateii tin legea Lui- sa se odihneasca o zi din sapte...

"Dumnezeu S-a uitat la tot ce facuse si iata ca erau foarte bune."..."In ziua a saptea Dumnezeu Si-a sfirsit lucrarea, pe care o facuse...si in ziua a saptea S-a odihnit de toata lucrarea Lui pe care o facuse."
Genesa 2:1-2
...........................
Ne putem uita la versetele astea...mult si bine si din ce punct de vedere vrem noi. Ba putem sa ne si certam intre noi care e ziua de odihna. Putem sa ne uitam la frazele de mai sus ca niste oameni ai legii- gindindu-ne ca Suveranul acestui Univers a facut niste legi si asta este una dintre ele- si o sa ne pedepseasca daca nu le tinem...Dar daca ne uitam bine la legile Lui...s-ar putea sa intelegem ca le-a facut pentru noi- nu pentru El. Sint sigura ca Dumnezeu ar mai fi putut lucra inca citeva zile- dar nu noi! Corpul nostru are limite...si limitele au fost stabilite la constructie. Asa cum si pamintul care rodeste are nevoie de odihna tot la sapte ani, asa si pamintul din care sintem facuti are nevoie de odihna la a saptea zi...Legile le-a facut nu de zbir ce era- ci de dragul nostru sa ne invete- ba chiar sa ne oblige sa ne prezervam viata - sa avem un potential ridicat si la un nivel de viata si randament superior.


Si Doamne draga cum mai asteptam cu totii odihna...Oh...eu parca traiesc pentru weekenduri. Cind am venit in America am auzit oamenii de la lucru spunind vinerea pe dupa amiaza..."TGIF"...Si am intrebat pe unchiul meu...ce inseamna ...Mi-a spus ca oamenii se bucura ca vine weekendul si spun "Thank God Is Friday" ( Multumesc Doamne ca-i Vineri).


Dar nici macar asta nu era gindul cu care m-am trezit azi dimineata- duminica dimineata. Faceam aranjamentul de flori pentru biserica si mi-a trecut prin cap faptul ca dupa o saptamina de lucru Dumnezeu a zis uitindu-se la lucrarile lui de peste saptamina..."si iata ca erau foarte bune". M-am gindit ca asta ar trebui sa fie si gindul nostru de weekend. Sa ne uitam peste saptamina care a trecut si cu obiectivitate sa analizam lucrarea noastra. 


De aci incolo gindul acesta va apartine. Puteti sa il ignorati sau va puteti uita in urma sa va cercetati ca si mine...sa va numarati scadintele sa va numarati binecuvintarile, sa vedeti unde ati fost dusi in brate, si unde ati foti carati pe umerii Lui puternici. Si cu gindurile astea...cum sa nu-ti vina chef sa il lauzi- chiar daca unii din cei ce citesc aici ne cred putin afoni, sau nebuni sau ocupati cu lucruri marunte cind axa pamintului care a fost deplasata la ultimul cutremur din Japonia trebuie indreptata, si cind temperatura pamintului care si ea nu asculta de noi de cind avem toti termometre...si ea trebuie reglata dupa cum a stabilit Al Gore...sau mai stiu eu ce natie de oameni care de cind s-au nascut au fost ca niste magari salbatici- trebuie educata - sau probabil schimbat DNA-ul ca sa aiba alta natura...


Ii las pe altii sa aiba grija de termometru...ca si asa evantaiul meu n-o sa racoreasca atmosfera decit in jurul nasului meu. Dar stiu eu pe Unul...pe Unul care pentru vina mea S-a dus la Golgota si a purtat crucea...si cind cad pe ginduri...asa cum mi se intimpla adesea, ii multumesc pentru libertatea ce mi-a dat-o , mintuirea ce am primit-o si odihna care mi-a oferit-o atit sufletului cit si trupului. Ca uite...si cei care nu cred in Dumnezeu asteapta sa implineasca legea Lui- sa se odihneasca o zi din sapte...

2 comments:

Marta said...

Legea da o zi din sapte ,dragostea le da pe toate........Aliluia amin.Depinde ce parte a ta vrea odihna ,cred ca trupul ca si la mine .

viorica abbu said...

oricum dragostea te slabeste...daca nici nu muncesti si nu manacidar te odihnesti....poti sa te duci in neant