27 June 2011

DIVORTATA LA 10 ANI...

Pe 10 noiembrie 2008, cea mai tanara divortata a lumii a primit, la New York, Premiul "Femeia anului", decernat de revista americana Glamour. A impartit aceasta neasteptata consacrare cu vedeta de cinema Nicole Kidman, cu secretarul de stat american Condoleezza Rice si cu senatoarea Hilary Clinton. S-a scris despre ea in New York Times, Los Angeles Times si revista Times.

Micuta yemenita Nojoud a subminat arhaismul si habotnicia traditiilor din tara ei. Modul in care ea a solicitat divortul si l-a obtinut constituie o premiera in aceasta tara din sudul Peninsulei Arabe, in care mai mult de jumatate din fete sunt casatorite inainte de a implini varsta de 18 ani.

Aceasta marturie inedita este co-semnata de jurnalista Delphine Minoui. Ca reportera specializata in problemele Orientului Mijlociu, ea a relatat pe larg in presa franceza toate evenimentele majore care au marcat aceasta regiune asiatica in perioada ultimilor 12 ani. In anul 2006, ea a primit Premiul Albert Londres pentru o serie de reportaje pe care le-a realizat in Irak si in Iran. 

http://andreeamarinbanica.acasa.ro/cartea_care_ma_insoteste.html?carte=26

http://www.youtube.com/watch?v=FzOVrfFtKcI&feature=related
Intregul articol il puteti citi aici...
http://edelweiss-ecoulluminii.blogspot.com/2011/06/divortata-la-10-ani-femeile-in-islam.html

No comments: