22 June 2011

MI-E DOR DE-O SEZATOARE...

Corina, proprietara blogului "din alte zari" - ( dati un click pe linkul asta-http://dinaltezari-corina-corina.blogspot.com/) m-a facut sa-mi amintesc de o traditie pe care am incercat s-o facem in familie- cu ceva timp in urma...cind eram mai uniti, si ne iubeam mai mult, si locuiam pe aproape.
Corina are un talent nemaipomenit, si imaginile ce le prezinta pe blogul ei te fac sa-ti amintesti unde este perinita cu ace... si care este ultimul lucru de mina care l-ai facut.
Si tare-mi place broderia. Buna mea broda la masina de cusut, dar eu am preferat totdeauna broderia de mina. Apoi in tinerete...e-heiiiii...cite vechituri au fost transformate in cele mai dragute haine ...cu acul si cu foarfeca si citiva nasturi sau fermoar, cu multa imaginatie si putina indeminare... s-au facut lucruri grozave.
Pe vremea aia... nu te duceai la cumparaturi toata ziua. Te plimbai prin fata vitrinelor si admirai. Ba daca aveai o revista germana Neckermann, atunci cautai de acolo un model pentru rochita ideala...si visai la ea...un an si-o vara pina aveai bani sa-ti iei materialul si eventual sa platesti la croitoreasa daca nu aveai curajul sa te aventurezi singura sa ti-o cosi...
Ce vremuri!... Si eram mult mai fericita pentru o batista noua decit sint acuma daca vin cu doua sacose pline de cumparaturi...

1 comment:

corina said...

Buna Rodica!:)
Iar tu mi-ai adus aminte de Nekermanele nemtesti in care ma uitam si eu ore in sir in serile de toamna si iarna din acea vreme.Astept sa scoti broderiile tale aici pe masuta, sa le putem admira toate.Doar saptamana care vine va mai pot urmari deoarece eu plec in Romania si ma intorc numai dupa jumatea lui Septembrie iar mama acasa nu are internet asa ca luam cu totii o pauza de cateva lunu de net.:)
Iti doresc numai binecuvantari!:)