14 June 2011

RASPUNS ISLAMULUI... ( partea 1-a) by Noe

Iata ce am raspuns unei comentatoare zilele trecute si cred ca arunca lumina asupra discutiei noastre.
Credinta islamica sustine ca evreii nu mai sunt poporul lui Dumnezeu si crestinii sunt idolatri pentru ca se inchina la o treime divina, pe care ei (islamicii) o cred compusa din Dumnezeu, Isus si Maria.
Dar in credinta crestina Dumnezeu este Unul singur, o singura fiinta, insa manifestata in trei persoane (Tatal, Cuvantul si Duhul Sfant). Cuvantul s-a intrupat si a devenit om, numit Isus, sau Mesia, sau Fiul lui Dumnezeu. Islamicii inteleg gresit termenul "Fiul lui Dumnezeu" ca o blasfemie prin care se sugereaza ca Dumnezeu ar fi avut relatii sexuale cu Maria. Cel mai bun lucru pentru islamici ar fi sa citeasca Noul Testament, si ar lua astfel contact direct cu continutul credintei crestine, fara sa mai intretina conceptii gresite despre aceasta credinta. E nevoie sa mergem la izvor.
Coranul sustine ca Isus s-a nascut din fecioara, asa cum scrie in Noul Testament; de asemenea sustine ca Isus nu a avut pacate, ca a facut minunile ce ii sunt atribuite in Noul Testament. Acum daca Isus a fost fara pacat, El a fost divin, deoarece numai Dumnezeu este fara pacat. De asemenea, daca s-a nascut din fecioara si a fost fara pacat si a facut minuni, El este superior lui Mahomed, care nu are niciunul din atuurile acestea. Apoi, Mahomed era terorizat la gandul ca s-ar putea ca Dumnezeu nu il ierte. Stia ca are pacate si ca are nevoie de iertare. Mahomed nu a avut curajul sa spuna ceea ce a spus Isus: "Eu sunt calea, adevarul si viata" In fine, Mahomed este intr-un mormant, pe cand Isus este viu si se va intoarce pe pamant sa aduca mantuirea celor ce il asteapta. Chiar inainte de venirea lui a doua oara, evreii se vor pocai si vor recunoaste in El pe Mesia pe care l-au respins la prima lui venire. Ceea ce este foarte interesant e faptul ca musulmanii ce se intorc la Domnul Isus incep imediat sa iubeasca pe evrei, recunoscand in ei pe poporul folosit de Dumnezeu sa ne dea Biblia si pe Mesia.
Dumnezeu iubeste pe musulmani si pe evrei si pe crestini. El doreste ca toti sa vina la pocainta si sa creada in Fiul Sau Isus Hristos care a murit pentru pacatele noastre. Aceasta este singura cale de salvare........................Isus a sustinut faptul că Dumnezeu este Unul singur. De asemenea, El a sustinut că Dumnezeu este singurul bun. În altă împrejurare Isus a zis oaemnilor:"Voi cari sunteti răi..." El nu s-a inclus pe Sine în categoria oamenilor, care sunt toţi răi, ci s-a pus pe sine alături de Dumnezeu care weste singurul bun. De asemenea Isus a acceptat închinare, El care a zis, Domnului Dumnezeului tău săte închini şi numai lui să îi slujeşti. De asemenea Isus a iertat păcatele oamenilor, ceea ce ne spune din nou că El a pretins că este Dumnezeu şi a fost în fapt Dumnezeu în trup uman.
Pot să demonstrez trei lucruri cu certitudine:
1. Că Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu, deci putem avea încredere în tot ce scrie in ea.2. Universul nostru a fost creat, deci a avut un început.3. Că Isus a înviat din morţi, de aceea este Dumnezeu şi tot ce ne-a spus este adevărat şi valabil................................
În privinţa existenţei altor evanghelii, aşa cum susţine shakuka, ea are dreptate. Există mai mult de patru scrieri care se numesc evanghelii, dar acest lucru nu le face să fie Evanghelii autentice. Dumnezeu a inspirat patru oameni pentru a ne reda viaţa lui Isus (Matei, Marcu, Luca şi Ioan). Scrierile acestora sunt Evangheliile inspirate de Duhul lui Dumnezeu. Celelalte sunt "spurious writings" adică pretind că sunt scrise de Toma sau de Petru, sau de alte personaje apropiate de Isus, dar în realitate au fost scrise mult mai târziu şi nu de persoanele propuse în titlu. Cele patru Evanghelii inspirate au fost scrise toate inainte de 70 A.D. când templul a fost distrus. Dacă vreţi vă pot spune cum se datează cu acurateţe.
Evangheliile false se deosebesc foarte mult de cele autentice, în conţinut, în stil, în teologie, etc. arătând că sunt neinspirate de Dumnezeu. De exemplu una spune că Isus a făcut pe când era copil păsări din lut şi le-a aruncat în aer dându-le viaţă şi făcându-le să zboare. Ori Evanghelia lui Ioan ne spune că prima minune a făcut-o Isus la nunta din Cana. Apoi o evanghelie falsă spune că Isus, pe când era copil, a fost îmbrâncit de un alt copil şi de aceea l-a lovit pe acela cu orbire. Lucrul acesta nu se potriveşte cu toată cealaltă informaţie pe care o avem despre Domnul Isus, care arată că a făcut întotdeauna bine, inclusiv vrăşmaşilor Săi (vezi cum a vindecat urechea aprodului ce venise să îl aresteze!).
Iată de ce nu avem decât patru Evanghelii, deoarece numai patru au fost inspirate de Dumnezeu.

2 comments:

Marta said...

Adevarat si cu totul vrednic de crezut

viorica abbu said...

Dumnezeu -pentru cine crede,trebuie sa fie unul singur,fara adjuncti,fara loctiitori,fara purtatori de cuvant.La inceput a fost dumnezeu si omul si asa trebuia sa ramana.Nu fecioara,nu Mesia,nu Mantuitorul,nu sfantul duh,nu alte lucruri introduse ulterior fie din motive economice,fie politice,fie pentru suprematia in fruntea religiei sau a lumii.Asa cum s-a inventat nasterea din fecioara doar ca sa il separe pe Isus de originea lui pamanteana si evreeasca
Iata coranul,iata islamul...fara preoti,fara podoabe,fara stralucire,fara avantaje personale,fara alta idee decat un singur dumnezeu si el si numai el ne judeca pe noi,care degeaba facem penitente,spovedanii si impartaseli....islamul spune Nu gresi ,nu spune "Greseste ca am un tamaduitor de pacate care s-a sacrificat pentru voi...il pun in functiune si scapi basma curata..."

Islamul are alte tare, generate de zona unde a apaut,de relatiile tribale si de viclenia desertului.
De ideea de supunere oarba,care spre deosebire de crestini care o iau mai ususrel, in islam se pastreaza cu sfintenie..

din pacate cei mai departe si care se indeparteaza tot mai mult de adevarata credinat,credinta primara, sunt crestinii.crestinismul nu mai reprezinta un reazem,nicidecum o asigurare pentru viitor.
Faptul ca expansiunea islamului ii gaseste total nepregatiti si incapabili macar sa inteleaga pericolul,dar sa faca ceva,il va pune in serios pericol.
aAre in fata un adversar disciplinat, tenace,fanatic,care in final va inclina balanta in favoarea lui,numeric si spiritual