15 June 2011

HEI!!!...OPRITI PLANETA...

Ce timpuri traim…Unii dintre noi am ajuns sa avem toate conditiile sa traim bine- dupa idealurile de acum 20 – 30 de ani; si totusi ne sufocam in atmosfera cotidiana. Si vorbesc de oamenii pe care ii cunosc. Nu te poti invirti roata fara sa gasesti pe cineva ori lacrimind, ori sughitind de durere. Pe unii ii vezi bine imbracati, bine mincati…la volanul unei masini relativ noi…proprietari de …casa sau case…si absolut , fara nici o indoiala …profund nefericiti.

Fiecare isi duce crucea: unii inca o mai ascund …si …se sprijinesc de ea ca si cind ar fi stilpul de la poarta. Nu au insa pe cine prostii, ca mai toti stim cum arata ...

Necazuri si probleme au existat de cind lumea…ceva insa e diferit - nu numai la noi – dar insasi natura parca e diferita. Nu stiu cum e in alta parte dar in California a fost cea mai lunga primavara de cind sint eu aici…in timp ce in alte locuri unde nu a nins niciodata au aparut oameni de zapada, revarsari de apa si inundatii si cutremure si furtuni. Luna trecuta aratau un tata la Fox-News, al carui baiat de 13 ani a fost pur si simplu supt afara de un ochi de furtuna prin geamul de sus al masinii – chiar de linga taticul lui…

Ciudate lucruri se intimpla in lumea fizica …si toate astea se intimpla chiar acuma cind ecologia a devenit cuvintul la moda pe buzele tuturor si cind toti sintem preocupati sa menajam planeta. Ma mir ca n-a incercat inca nimeni sa mareasca sau sa micsoreze viteza de rotatie a pamintului…sa micsoreze ameteala de care sintem cuprinsi.

Si…ciudate lucruri se intimpla si in lumea spirituala. Parca aceleasi miscari necontrolate si absurde ca si in lumea fizica…Explozia de informatie ne-a acaparat cu totul si am devenit grozav de informati dar am pierdut de tot contactul cu ceea ce este essential. Vrem pace intre popoare …sau sa ne intelegem omeneste cu musulmanii…cind nu ne mai intelegem noi cei care citim aceeasi Carte Sfinta.
Imi vine sa strig tot la intervale scurte…

-Hei…opriti planeta …ca vreau sa ma dau jos!!!

No comments: