23 June 2011

POLITICA SI NOI...

Una dintre multele probleme pe care le are un credincios care traieste in secolul 21 este si urmatoarea- sa se implice sau nu in politica si daca da, atunci cit?

Gasesti motive suficiente si pro si contra. Pe de o parte politica este o meserie murdara- pe de alta parte copiii Lui Dumnezeu trebuie sa fie cap, si nu coada, si sint suficiente exemple in Biblie de conducatori. Banuiesc ca pe vremea lui David cind acesta trebuia sa fuga din fata lui Saul sa se ascunda prin pesteri – si aia era tot politica.

Dar secolul in care traim si conditiile actuale in societate – in mai toate tarile (proces de globalizare) sint de asa natura ca nu poti sta chiar asa linistit pe banca ta de cetatean cumsecade si sa nu iti sara palaria din cap – fara sa te ajuti de mina pentru aceasta.

Natiunile in care traim (eu in USA, voi …cam peste tot in lume) sint:
-corupte de corectitudinea politica si degradarea cauzata de imoralitatie…
-crestinii sint adusi la tacere pentruca unele lucruri din Biblie deranjeaza pe unii ( n-ai voie sa spui ca viata homosexualilor este pacatoasa de pilda- acestia cer ca anumite pasaje din Biblie sa fie scoase pentruca ei considera ca nu e drept – nu e corect din punctual lor de vedere ca Biblia ii face pacatosi)
-casatoria – ca celula a societatii noastre – termen folosit de mii de ani nu mai corespunde societatii noi eliberate de orice legi morale; si radicalii vor sa redefineasca ce inseamna casatoria, ca sa include si relatiile si legaturile dintre homosexuali.
-musulmanii imping din toate directiile ca Sharia sa fie stabilita ca lege peste tot pe unde exista dinsii- si cum s-au intins ca pecinginea in topata lumea si se inmultesc… cumparati-va cearceafuri, doamnele mele, sa aveti din ce va face acoperitori de tot felul.

Intrebarea mea este …daca si cit trebuie sa ne implicam in politica? Voi ce credeti? Nu uitati insa…pina la venirea Domnului, atit noi, cit si copiii si nepotii nostri trebuie sa traiasca inca pe pamint. Trebuie sau nu, sintem sau nu responsabili de mostenirea pe care le-o lasam?

9 comments:

mihaela said...

Eu cu politica sunt complet paralelă, ba mai mult am impresia că un om cinstit nu prea are șanse să ajungă în zona în care se iau deciziile.

În ce mă privește mă rezum la îndemnul biblic de a ne ruga pentru cei care ne conduc (și sper că voi reuși să-l și pun în practică :) )

Marta said...

La vremea aceasta si in biserici se face multa politica ,Oamenii cladesc biserici dar rastignesc pe Dmnezeu...
parerea mea? Cui ii place politica sa o faca unde se face nu in biserica. Noi sa ne rugam pentru ei. Asta nu exclude adevarurile istorice care merita sa fie cunoscute . E bine? Marta

Cristina said...

Ha ha. Asta nu este o intrebare la care nu am raspuns :) Eu spun ca datoria noastra de crestini este sa alegem conducatori care au frica de Dumnezeu. Ce inseamna asta? Sa ne implicam in politica in asa fel incit sa alegem pe aceia care nu incalca principiile lui Dumnezeu.

Rodica Botan said...

mihaela si Tusa Marta...va imbratisez pe amindoua si apreciez raspunsurile care le-ati dat...dar ma pun in linie cu Cristina. Am lasat pe toti descaieratii sa ne conduca...trebuie sa-i votam afara si sa punem in frunte oameni cu frica de Dumnezeu...Dati Cezarului ce este a cezarului poate sa insemne si responsabilitatea civica de a ne implica putin - atit cit sa cunoastem cu cine votam- sa nu fim si noi ca si cetateanul turmentat a lui Caragiale...
"-Hic...da io cu cine votez? Hic...

corina said...

Cristina, Rodica, iar eu ma alatur voua!:)Intru totul de acord!

mihaela said...

Cristina, Rodica și eu vă dau dreptate. Ar fi jalnic ca oameni indiferenți ca și mine (politic) să constituie majoritatea... (eu sunt oarecum traumatizată de ceea ce s-a întâmplat în România în perioada de după revoluție când încă mai mergeam la vot)

Marta said...

Cristina ,arat-mi si mie un politician credibil ,. in Rominia, si o sa-l votez cu ambele miini

Cristina said...

Sora Marta, este de datoria crestinilor sa caute un astfel de om. Dar cum este moda sa se spuna ca un crestin nu trebuie sa intre in politica, doar cei fara frica de Domnul o fac si din cauza asta tara arata cum arata.

Daca crestinii adevarati ar fi incurajati sa intre in politica, poate ca incetul cu incetul ar mai fi speranta de mai bine.

Anonymous said...

Politica e o tema foarte delicata, parerea mea. Vrem sa alegem oameni seriosi, credibili care sa aduca prin munca lor, legi care sa coordoneze bine starea unui popor; dar, uitam ca oamenii sunt vulnerabili, politica coruptibila. Atunci avem parte de mari dezamagiri, daca cumva ne-am pus speranta in oameni; asa se face ca, si oameni pe care credem, ca stim despre ei, ca sunt credinciosi lui Dumnezeu, ajung sa fure ,sa insele sa faca afaceri ilegale, sa faca politica in biserici...ce ne mai ramane atunci?...
Fiti binecuvantati de Domnul! cu mult drag, vioricaO