20 June 2011

DIN NOU VESTI DIN ALIBABA...

Dragi frati si surori,

Dupa cum va anuntam, in ultimul raport pe care vi l-am trimis, ne pregateam pentru a trimite cativa tineri din ali-baba intr-o tabara crestina. Pe parcursul celor doi ani petrecuti in ali-baba, aproximativ 30 de tineri turci musulmani au participat la doua tabare organizate la Buzau in 2009 si Sighisoara 2010. Beneficiile acestor tabere s-au vazut imediat asupra tinerilor care au participat acolo. Azi putem sa-L laudam pe Domnul pentru ca in ali-baba avem un grup de tineri cu care ne intalnim saptamanal la studiu-biblic si vedem cum Domnul lucreaza in inimile lor.

Anul acesta ne gandeam sa trimitem aproximativ 15 tineri intr-o tabara crestina, insa voia Domnului este ca mai multi tineri sa auda Cuvanul Lui. Astfel, ne gandim sa organizam in Medgidia o tabara de zi (activitatile se vor deasfura doar ziua) si ne rugam Domnului ca in aceasta tabara sa participe aproximativ 50 de tineri turci din cartierul ali-baba, din satul Valea Dacilor, din satul Pestera dar si tineri turci din Medgidia care locuiesc in zona buna a orasului.

In cadrul celor 4-5 zile de tabara vom organiza diferite jocuri, dar targetul si focalizarea noastra va fi ca acesti tineri sa auda Cuvantul Domnului. Vom invita un grup de tineri crestini pentru a ne ajuta la inchinare dar si organizarea jocurilor. Perioada la care ne-am gandit este 8-12 iulie 2011.

Suma de care avem nevoie pentru organizarea acestei tabere de zi este 1000$.

Nevoi administrative: portavoce, cort de soare, scaune de plastic, mingi, scanduri, masa de plastic, etc.

Premii: ghiozdane scolare, diplome, adidasi, tricouri, sepci, dulciuri, etc.

Alimente: tinerii vor primi o singura masa, pranzul. Programul se va desfasura intre orele 10:16:00

Tabara de zi se va desfasura pe stadionul de fotbal din Medgidia cu acordul primariei. In perioada 8-12 iulie va invitam sa accesati blogul nostru pentru vedea poze si intamplari din tabara. www.musulmanii.wordpress.com

Rugati-va pentru acest proiect.

8 comments:

shakuka said...

este cumva ... crestinizarea musulmanilor??

Rodica Botan said...

shakuka...Romania era cindva o tara crestina. Turcii au incercat sa faca un pasalic turcesc din ea si n-au putut. Spune-mi mie cum ai ajuns musulman? Te-a musulmanizat cineva? Sau esti venit de pe alte meleaguri in Romania? De unde indignarea asta?
In tarile arabe crestinii platesc cu moartea pentru credinta . Da...cred ca asta este intentia in Alibaba - sa le spunem oamenilor despre un Dumnezeu bun si milostiv...ai ceva impotriva?

shakuka said...

scuzati-ma, nu sunt indignata.
Turcii nu au incercat niciodata sa islamizeze teritorii romanesti - daca isi luau tributul erau multumiti si nu-i interesau de religie.
Insa Dobrogea e altceva, ea chiar a facut parte din Imperiul Otoman si acolo au salasluit turci, tatari, iar acestia au fost musulmani. Voi incercati sa crestinizati acei musulmani care sunt ce sunt prin traditia de sute de ani (si pe care unii dintre ei si-au uitat-o...) si nicidecum pe romani. Asa este?

Rodica Botan said...

shakuka...tu stii care era tributul? Fetele si baietii care plecau de mici sa fie parte din haremul sau armata sultanului? Am fost la Istambul si am trecut pe poarta pe care intrau fetitele noastre. Pe partea dreapta scria ca intrau acolo sa nu mai iasa niciodata din curtea aia. Peste tot zabrele si camarute ca niste dulapuri unde isi petreceau timpul asteptind la rind sa fie folosite de sultan...
Nu esti indignata?
Copiii astia erau OBLIGATI . Celor din Alibaba li se ofera spre alegere un Dumnezeu milostiv, si plin de bunatate...il pot respinge- este la latitudinea lor. Nimeni nu-i obliga, nu le taie capul, nu-i maltrateaza, insulta...
De ce te indignezi?

shakuka said...

mai cititi o data ce am scris: "Turcii nu au incercat niciodata sa islamizeze teritorii romanesti" . Ati inteles?

cunosc istoria cu turcii si da, sunt indignata pentru politica de horror pe care au dus-o (si nu numai cu romanii).

Ati spus "Copiii astia erau OBLIGATI". Va referiti cumva la religie,ca despre asta vorbim? daca da, nu prea cred, nu cred ca ii pasa sultanului de religie cand voia sa intre la o sclava! vorbim de religie aici. am inteles ce vreti sa spuneti, dar turcii nu s-au obosit absolut deloc sa islamizeze teritorii romanesti.

Anonymous said...

Shakuka,

Tanarul crestin din Alibaba, care calauzit de Dumnezeu, face lucruri din cele mai frumoase si bune, pentru comunitatea in care traieste, s-a nascut musulman; a vrut sa invete si sa fie mai mult decat prietenii lui de joaca; a plecat din Dobrogea la scoala si-a facut noi prieteni, a ales sa fie crestin, a studiat la Universitate, s-a casatorit c-o fata draguta crestina, si s-a intors la turcii lui, sa le duca si lor bucuria pe care o traieste el, urmandu-l pe Domnul Isus!
Am observat o diferenta intre el si multe fete romance care trec la islam: el a vrut sa fie crestin si apoi s-a casatorit crestineste; romancele noastre se casatoresc prima data cu musulmani , motivele , chiar nu au importanta, si apoi trec la islam... ma intreb, oare de buna voie si nesilite de nimeni??
Fii binecuvantata, cu drag, vioricaO

sali sabri said...

Well, doamna Shakuka, va inselati amarnic atunci cand spuneti ca turcii nu au incercat niciodata sa islamizeze teritorii romanesti. Sa-mi fie cu iertare, dar chiar nu aveti habar despre ce vorbiti.

Va invit in Medgidia sa vedeti hyper-activitatea musulmanilor in a islamiza romanii!!! Da, este exact asa cum va spun! Duc o lupta acerba in a face islamsimul de cunoscut crestinilor ortodocsi si sunt foarte, foarte implicati din punct de vedere social printre romanii saraci din Dobrogea. Stiati asta? Evident ca nu! Ati vrea de asemenea sa va scriu despre zecile de misionari veniti din turcia, aici in judetul Constanta si orasul Medgidia? Ati vrea sa scriu despre activitatile fundatiilor musulmane din arabia saudita aici in Medgidia?

So, nu cred ca sunteti in cunostina de cauza si nu aveti dreptul sa spuneti ca turcii nu au incercat sa islamizeze teritorii romanesti. Inainte de a declara ceva trebuie sa ne facem temele, nu?

shakuka said...

Domnul Sali Sabri, m-am referit la ceea ce a zis Rodica Botan: "Romania era cindva o tara crestina. Turcii au incercat sa faca un pasalic turcesc din ea si n-au putut." , ati inteles?
Nu m-am referit la situatia actuala unde toti se mananca si vor ca religia lor sa iasa castigatoare (va suna cunoscut cuvantul?)

Nu vad nimic rau in "a face islamismul cunoscut crestinilor ortodocsi" cata vreme crestinii au pareri distorsionate despre musulmani.