08 June 2011

DE-A PRINSA CU SECURITATEA...

De Muresan Marta(sotia pastorului baptist Muresan Ioan-Aiud)    
De data aceasta vreau sa si spun cum racola securitatea comunista informatori si cum puteai sa scapi de ei. Era cred in anul 1977 sau 1978. Danut era in armata si, datorita harului Tatalui ceresc, era in Aiud. In una din duminici, a venit la Aiud fr. Nicoara cu Asineta si un fr. negru care era student la Timisoara  si se cunostea cu un inginer stagiar in Aiud - fr. Simion Popa .
Danut a fost si el la adunare, dar a plecat direct la cazarma, fara a veni pe  acasa. Seara dupa terminarea bisericii, musafirii bineinteles ca au venit la noi si am avut o partasie buna. A doua zi dimineata, deja securitatea fusese informata si Danut a fost chemat la raport.
Intrebat ce au vorbit musafirii si la cine s-au dus el a spus ca el a plecat direct la unitate si nu cunoaste alte amanunte. I s-a propus sa primeasca in fiecare duminica bilet de voie sa vina acasa si sa informeze securitatea de ce se petrece in biserica. Greu lucru... dar Danut a gasit o rezolvare- nu a mai venit acasa duminica cit a stat in Aiud si s-a ferit sa mai dea fata cu securistul din oras care la contactat.

A terminat stagiul militar si dupa eliberare mereu a fost chemat la sediul securitatii dar nu sadus niciodata. Atunci l-au chemat in scris la unitatea militara unde facuse stagiul; dar Domnul a avut grija sa afle ca de fapt il cauta tot securitatea din oras, asa ca a plecat urgent sa nu-i intilneasca. Mereu a primit acasa in scris chemari la securitate dar nu s-a dus. Atunci am inceput sa spun tuturor cunostintelor ca securitatea il cauta sa-l faca informator, am spus aceasta in gura mare, asa ca i-au dat pace - nu aveau ce face cu un informator pe care sa-l stie toti...aveau si asa destui in biserica ca de fapt peste tot.

Cel mai tare se ferea securitatea sa nu se stie cine informeaza  pentru ca atunci lumea se ferea de informatori. Mi-am adus aminte de  intamplarea aceasta dupa ce am citit despre fam. Nicoara pe blog.  

1 comment:

Anonymous said...

how to get 1000 facebook likes
buy facebook likes
buy facebook likes

http://sacampingand4x4.co.za/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=1705 http://www.empowerteens.com/phpbb/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2549
buy facebook likes how to get facebook likes get 1000 facebook likes how to get 1000 facebook likes
_________________
buy facebook likes [url=http://1000fbfans.info]get facebook likes[/url] buy facebook likes how to get facebook likes