11 June 2011

CUM SA FACI UN ARANJAMENT DE FLORI ...

Cred ca de reteta de ciorba de perisoare nu aveti nevoie...dar...de citeva idei pentru a face un aranjament frumos de flori...cred ca da.
Iata citeva amanunte care va vor ajuta.
Adunati de prin gradina cit de multe crengute de verdeata care poate sa fie umplatura vezei in care vreti sa faceti aranjamentul. In primul rind alegeti crengute mai mici de verdeata care vor ramine la baza aranjamentului, apoisinteva putin mai inalte. 

Dupa ce ati umplut astfel vaza- cit se poate de ...omogen daca folositi mai multe feluri de plante, vaza astfel aranjata va va oferi suport pentru aranjamentul de flori.
Incepeti prin a pune una dintre florile cele mai inalte si care ati dori sa fie centrul aranjamentului si- care sa dea totodata si inaltimea aranjamentului. Incet, imprastiati in mod simetric - sau cit se poate de simetric , cu flori. Imaginati-va forma buchetului care il vreti...fie el triunghiular cu virful in sus sau rotund sau dreptunghiular ( aproximativ). Taiati cozile dind fiecarei floare lungimea necesara sa isi ia locul in forma pe care ati conceput-o- cumva in straturi ca fiecare floare sa aiba vizibilitate.
Uitati-va la pozele de pe articolele anterioare si vedeti cum florareasa noastra lucreaza la buchete si...inspirati-va si de acolo.
Daca cumva experimentati ceea ce am descris mai sus...dati-mi de stire sau...trimiteti-mi o poza cu aranjamentul ce l-ati facut. Spor la treaba...

6 comments:

cherie said...

interesanta lecti ta. Stiu ca sunt flpri sau sa generalizam, plante incopatibile intre ele. ar fi interesant sa stim care cu care nu trebuie sa fie puse in aceeasi vaza cu apa si in acelasi ghiveci cu pamant.

Tasha said...

Minunat articolul si imaginile...sa ai o duminica perfecta!

Marta said...

O hotarire inteleapta pentru ciorba si cirese... felicitari pentru folri .Marta

Rodica Botan said...

N-am auzit de asta cherie...poate avem timp sa googlelim...
?!

Rodica Botan said...

Si tu la fel Tasha...ma intreb cite fete se pun pe treaba? E asa de usor de facut un buchet dragut...din citeva flori si citeva buruiesni...

Rodica Botan said...

Tusa Marta...azi am fost la biserica dar nu s-au vaietat nici una de combinatie...
Cit despre flori...mi-e plina casa de "aranjamente florare"...asa se zice? sau florale? Nu mai stiu...