12 June 2011

CIND IL VOR PRIMI EVREII PE CHRISTOS?

http://www.moldovacrestina.net/doctrina/mantuirea-lui-israel-ca-si-natiune/

4 comments:

viorica abbu said...

Hristoa a trecut pe langa ei ..este de acum istorie.De fapt nu este nimic pentru evrei care nu-l pomenesc in nici-un fel.probabil ca in final va veni Mesia care sa fie considerat de catre ei demn de a intemeia di nou tara promisa.
Ce intreb eu insa,este cand se vor intoarce crestinii la dumnezeu?Acela din vechiul testament,care spune ca nu-i iei numele in desert si ca crezi numai in el...???cand vor arunca peste bord idolatriile fel de fel si sectele fel de fel.

Rodica Botan said...

Abbu…eu sint baptista. Comunistii numeau toate celelalte ramuri crestine – secte. Deci dupa denumirea lor sint sectanta. Oamenii care nu ne spuneau sectanti ne spuneau pocaiti. Suna urit? Suna a porecla? Poate! Ar fi bine insa daca am lua-o in serios. Dumnezeu are nevoie de oameni pocaiti. Oameni care sa renunte la obiceiuri si pacate vechi, sa le para rau de greselile si de pacatele facute si sa isi schimbe viata. Asta inseamna pocait. Dar numele care mi le dau oamenii( si vad ca si prietenii…) nu schimba cine sint eu de fapt. Daca cineva ma face prost- asta nu inseamna ca sint prost…doar ca asa ma vede el: poate fi din motivele lui, poate fi din lipsa lui de intelepciune sau din rautate…poate fi o mie si una motive. Spune-mi mie ce idolatrie am? Idol este ceva la care ti mai mult decit la Dumnezeu. Intr-un articol anterior il descriam pe Avraam care a fost in stare sa renunte la fiul lui preaiubit- daca Dumnezeu I l-a cerut. Cu asta ne luptam toti credinciosii: cu acel ceva din viata noastra care il punem pe lista prioritatilor inaintea Lui Dumnezeu…ala e idol. Deci nu este simptomatic numai sectantilor. Unii au bautura, altii au alte pacate pe care le practica, unii au de idoli lacomia- pentruca orice iubesti mai mult decit pe Dumnezeu este idol.
Sectantii ca si restul oamenilor de orice religie sint oameni si se lupta cu aceleasi patimi omenesti. De ce ii separi? De ce sa nu arunce toata omenirea peste bord idolatriile ?
Fara Dumnezeul Vechiului Testament nu ar exista Dumnezeul Noului Testament- care este acelasi ieri si azi si in veci. Profetiile facute evreilor se implinesc…una cite una- exact asa cum spune la Biblie. Isus ne-a invatat sa ne rugam Tatalui Ceresc…daca era impotriva Lui, nu ne-ar fi invatat asa. Daca ai citit articolul pe care l-am recomandat, el era plin de versete din Biblie care vorbeau despre subiectul in cauza. Dar trebuie sa ai bunavointa sa cauti adevarul…chiar daca nu coincide cu gindurile sau ideile ce le ai…si poate sa-l accepti.
Abbu, cred ca n-ai intentionat sa ma faci idolatra, nu? Am ramas cam pe ginduri citind comentariul tau…

Noe said...

Din cate inteleg eu, Viorica Abbu este orientata spre credinta islamica in care se sustine ca evreii nu mai sunt poporul lui Dumnezeu si crestinii sunt idolatri pentru ca se inchina la o treime divina, pe care ei (islamicii) o cred compusa din Dumnezeu, Isus si Maria.
Dar in credinta crestina Dumnezeu este Unul singur, o singura fiinta, insa manifestata in trei persoane (Tatal, Cuvantul si Duhul Sfant). Cuvantul s-a intrupat si a devenit om, numit Isus, sau Mesia, sau Fiul lui Dumnezeu. Islamicii inteleg gresit termenul "Fiul lui Dumnezeu" ca o blasfemie prin care se sugereaza ca Dumnezeu ar fi avut relatii sexuale cu Maria. Cel mai bun lucru pentru islamici ar fi sa citeasca Noul Testament, si ar lua astfel contact direct cu continutul credintei crestine, fara sa mai intretina conceptii gresite despre aceasta credinta. E nevoie sa mergem la izvor.
Coranul sustine ca Isus s-a nascut din fecioara, asa cum scrie in Noul Testament; de asemenea sustine ca Isus nu a avut pacate, ca a facut minunile ce ii sunt atribuite in Noul Testament. Acum daca Isus a fost fara pacat, El a fost divin, deoarece numai Dumnezeu este fara pacat. De asemenea, daca s-a nascut din fecioara si a fost fara pacat si a facut minuni, El este superior lui Mahomed, care nu are niciunul din atuurile acestea. Apoi, Mahomed era terorizat la gandul ca s-ar putea ca Dumnezeu nu il ierte. Stia ca are pacate si ca are nevoie de iertare. Mahomed nu a avut curajul sa spuna ceea ce a spus Isus: "Eu sunt calea, adevarul si viata" In fine, Mahomed este intr-un mormant, pe cand Isus este viu si se va intoarce pe pamant sa aduca mantuirea celor ce il asteapta. Chiar inainte de venirea lui a doua oara, evreii se vor pocai si vor recunoaste in El pe Mesia pe care l-au respins la prima lui venire. Ceea ce este foarte interesant e faptul ca musulmanii ce se intorc la Domnul Isus incep imediat sa iubeasca pe evrei, recunoscand in ei pe poporul folosit de Dumnezeu sa ne dea Biblia si pe Mesia.
Daca se doreste o continuare a acestei discutii, putem sa o facem in spiritul respectului reciproc. Dumnezeu iubeste pe musulmani si pe evrei si pe crestini. El doreste ca toti sa vina la pocainta si sa creada in Fiul Sau Isus Hristos care a murit pentru pacatele noastre. Aceasta este singura cale de salvare.

MIHAI said...

viorica said.Comunisti n-eau numit secte pe noi baptistii .ISTOPRIA spune ca au fost doua decte mari si late in lume ;COMUNISMUL SI FASCISMUL . Prima a infintao IOSIF VISARIONOVICI STALIN si pe a doua ADOLF HITLER.Noi credem in DOMNUL ISUS care a fost mort si a inviat .SI credem ca DOMNUL ISUS Este fiul lui DUMNEZEU. STALIN SI HITLER au trecut in nefiinta .