12 March 2011

De vorba cu Abbu...


Un comment lasat de abbu:
…revin cu o adaugire. am scris un mail unei prietene musulmane pentru a-i cere o reteta.
iata cum incheie scrisoarea:


@@Sa ne dea Allah sanatate, fericire si putere de munca in continuare, atat musulmanilor cat si celor de alte credinte, atat din Dobrogea, cat si din Romania, si din toata lumea. Amin.@@
asta m-a pus putin pe ganduri.....
……………………………………
Abbu imi pune mereu intrebari; dar nu orice intrebari. Intrebarile ei ma fac sa ma gindesc mai mult la ceea ce cred si de ce cred asa cum cred. Fiind crescuta in Biserica, anumite lucruri mi se par normale sa fie asa cum sint si nu simt nevoia sa clarific toate lucrurile. Nu-mi pun atitea intrebari  cite si-ar pune cineva care a fost crescut intr-o alta atmosfera, cu alte perspective…


Asa ca rindurile de mai sus m-au pus…”pe ginduri”, bineinteles. As putea sa raspund scurt si autoritar. Dumnezeu si Allah nu sint aceeasi persoana. Si sint convinsa ca as spune adevarul adevarat. Dar n-ar ajuta-o pe abbu de nici un fel. Iar eu scriu pe blog tocmai cu scopul asta…sa spun celor ce vor sa ma asculte despre Domnul meu…si cine este El…si ce a facut El  si face pentru mine.


Dar …te pui cu abbu? Sint sigura  ca imi va cere ceva …dovezi…ceva logica in ceea ce spun. Si cum m-am uitat la intrebarea ei si am incercat sa rumeg sensul acelor cuvinte, mi-am amintit de un articol mititel ce l-am scris acum citeva zile despre anonimi, si de faptul ca ni se va da un nume nou cind vom ajunge in Imparatia Cerurilor. Apoi mi-a mai trecut prin minte faptul ca atit Dumnezeu cit si Domnul Isus au o multime de nume…Minunat, Sfetnic, Parinte al vesniciilor, Dragoste, Mintuitor, Invatator, Creator…Salvator…Ava (adica tata)…si toate date cu un scop bine stabilit.


Cind se cauta un criminal, vad adesea la televizor ca se dau detalii despre persoana respective- ca sa fie usor de recunoscut. Daca a folosit mai multe nume, se dau numele folosite; daca are semne , cicatrice, atribute fizice…toate vor fi date publicului pentru a alcatui un portret cit mai précis al persoanei in cauza. Orice alte detalii, despre aceea persoana vor fi cu grija si multa precizie adunate si apoi distribuite publicului larg.


Niciodata nu m-am gindit de ce Dumnezeu sau Domnul Isus au atitea nume…pina cind abbu n-a facut remarca de mai sus. Eu cred ca toate aceste nume care reprezinta atit de précis atributele Lui Dumnezeu sint lasate pentru noi ca sa il recunoastem – sa nu avem indoieli – sa stim cu siguranta ca El este Cel ce este - asa cum ne-a spus tot El…”Eu sint cel ce sint”…din vesnicii in vesnicii…neschimbat…singurul in stare sa puna impreuna dreptatea si dragostea – prin Fiul Sau – Isus Christos.


Si ca sa revin la Allah…Portretul facut lui Allah in Coran, nu seamana nicicum cu portretul lui Dumnezeu din Biblie…dar absolut deloc. Nu numai atit, dar caracterul lui Allah si al Lui Dumnezeu se …contrazic unul cu altul. Unul face dreptate cu dragoste si altul face “dreptatea” lui cu ura. Saracul profet Mahomed nu era nici macar convins ca el insusi va ajunge in Paradis…pe cind noi avem o promisiune si din punct de vedere legal, dreptatea lui Dumnezeu a fost rezolvata prin Isus Christos.


Asa ca…in cazul urarii scrise de abbu, eu cred ca este o chestie de identitate gresita…Allah ii vrea morti pe crestini si pe evrei- si ii indeamna pe musulmani sa-I stirpeasca unde i-ar gasi. Nu poate din acelasi izvor sa iasa si apa dulce si apa amara…Si cred ca multi sint amagiti ca Allah al musulmanilor si Dumnezeu sint aceeasi persoana. Dar puneti un pic logica la lucru…si faceti-le portretul fiecaruia conform atributelor ce le au si vedeti daca aceste doua portrete seamana unul cu altul…

1 comment:

mihaela said...

eu mă împiedic și de altceva... de faptul că în general îi apreciem doar pe cei care spun vorbe frumoase și lăsându-ne vrăjiți de farmecul acestor vorbe uităm că în final ceea ce contează sunt doar faptele.