07 March 2011

ANONIMILOR...DE PRETUTINDENI...

Nu-s eu teolog dar citesc, citesc si iar citesc si citeodata mai si inteleg ce citesc sau…intreb pe altii care au mai multa intelepciune si experienta –  in viata de credinta si in invatatura Scripturii. Am inteles eu ca ajunsi in Imparatia Lui Dumnezeu vom primii un nume nou…un nume frumos, deosebit. Domnul Isus are si El o multime de nume…Chiar si unora dintre ucenici Domnul Isus le-a dat un nume nou…Numele noastre sint absolut importante. Biblia mai spune ca un nume bun…pretuieste mai mult decit o mare avere….
M-am gindit la Vechiul Testament…Avram devine Avraam, Sara, Iacov…si poate mai sint si alte exemple in care Dumnezeu insusi le-a schimbat numele unor oameni dindu-le acestora o alta statura in viata, schimbindu-le odata cu numele si directia in viata. Il cunoastem pe ingerul Gavril – deci si ingerii au nume…Si pina si diavolul cind era si el un inger in cer avea un nume frumos…Lucifer…
Dar…am bagat eu de seama ca duhurile necurate parca …nu au nume. Cind Domnul Isus le ordona sa iasa afara din oameni nu le spunea pe nume…ci ii scoatea pe rind sau la gramada, dar nu le facea onoarea sa ii cheme pe nume. Probabil ca in afara de Lucifer…toti restul din herghelie sint… fara nume…sint niste …anonimi…
Ei…si am ajuns acuma exact la subiectul de care vroiam sa vorbesc. Ati observat ca atunci cind oamenii cumsecade lasa un comment pe-aci pe bloguri, chiar daca se folosesc de posibilitatea anonima ca nu au account cu Google, isi lasa totusi numele scris frumos linga cuvintele pe care le au de spus.
Ce ziceti insa de ceilalti? De cei care au multe de spus, si foarte adesea  lovesc cu vorba in toate partile…dar …dinsii …nu au un nume…sint …anonimi?!  

4 comments:

mihaela said...

sigur că sunt anonimi. doar au și ei demnitatea lor: cum să-și pună semnătura pe așa ceva? :)

Anonymous said...

Rodica,
Apropo de duhurile de care spuneai, cele fara nume pe care le-a scos Domnul Isus din amaratul din Gadara... au fost asa de multe, ca nici porcii nu le-au suportat si s-au aruncat in mare...sau locul unor asemenea duhuri sunt in porci?? no, ca nu mai stiu ce sa zic:) Oricum Rodica, tu stii ca ai pret in ochii celei mai importante Persoane din Univers si te iubeste si iarta...restul nu conteaza...Fii binecuvantata!
Cu drag, vioricaO

Rodica Botan said...

M-ai facut sa rid mihaela...gindindu-ma la cum arata demnitatea lor...

Rodica Botan said...

Viorica O...tu m-ai mingaiat cu o mingaiere plina de dragostea Lui Christos zilele astea. Sa-ti rasplateasca Domnul pentru dragostea ce o ai...si discernamintul...
As vrea atit de mult ca si alti oameni care au pierdut speranta sa prinda curaj...Domnul Isus n-a venit pentru sfinti pe pamintul asta ci pentru cei pacatosi...ca cei bolnavi au nevoie de doctor si nu cei sanatosi.
Multumesc inca odata...