21 March 2011

DAI SI TU O CAFEA?

De pe blogul lui Sali am luat articolul de mai jos. Stiu ca Sali ma iarta si n-o sa se supere ca i-am copiat articolul. L-am luat cu un scop . Dar cititi articolul lui si va spun ce mi-a mai trecut prin cap, la urma...
La început când ne-am mutat în Ail-Baba, ne-am gândit bine și am luat în calcul toate sacrificiile la care ne expunem. Unul dintre sacrificii este faptul că oamenii de aici se vizitează foarte des. Când ți-e lumea mai dragă, te trezești că un vecin te vizitează și vrea să-și bea cafeaua cu tine. La turci nu există doar “cafeaua de dimineață”, ei beau cafea in orice moment al zilei, mulți beau câte cinci-șase cafele pe zi.
Proaspăt mutați în Ali-Baba, vecinii noștri ne-au vizitat destul de des. Credeam că se întâmplă doar pentru că suntem noi veniți în cartier, dar de un an de zile de când ne-am mutat aici, observăm că nu există nici măcar o zi în care să nu fim vizitați. Majoritatea nu au telefon, așa că nu te sună înainte să te întrebe dacă te pot vizita. Apoi ne-am luat “măsuri”. Mi-am pus Biblia pe masă și predicam tuturor celor ce ne vizitau. Mi-am zis că așa ne vor vizita mai rar. M-am înșelat. Ne vizitează mai des. Credem că și aceste lucruri vin de la Dumnezeu și este o oportunitate de a vesti Evanghelia celor nemântuiți. Le-am spus oamenilor din grupul nostru că la noi tot timpul vor găsi o cafea și un ceai cald. În ultima vreme, observ că unora le place să ne viziteze și vin cu drag știind că aici vor bea o cafea bună, și vor asculta ceva din Cuvântul Domnului, și vor fi ascultați. Câteodată nu am cuvinte să le spun când  văd câte necazuri au, dar stau și îi ascult și mă rog pentru ei.
....................................................
Nu cred ca trebuie sa va spun ca traim zile ...imprumutate. Traim timpuri interesante de care Biblia are multe de spus. Multi dintre cei ce cititi aici, ca si mine, ati adunat destul pentru acum si aici, si mult prea putin pentru ...ACOLO. Ce am adunat aici, nu luam cu noi... si poate ne-a ramas putin timp sa mai facem ceva pentru ...ACOLO.  
Exista rasplata pentru un simplu pahar de apa dat in Numele Domnului Isus...Nu asteptati pina cineva da pomana dupa ce muriti- aia e pomana altora. Daca vreti sa faceti ceva, faceti acuma! Eu am un gind.. .si va rog astazi sa ma ajutati sa trimitem in Alibaba citeva cesti de cafea. Dupa cum vedeti, Sali le sta fratilor lui turci la dispozitie cu timpul, energia si Cuvintul Lui Dumnezeu... Eu va sugerez sa le trimitem citeva pachete cu cafea...
Daca aveti nevoie de adresa lui Sali, va pot ajuta... Nu lasati sa treaca pe linga voi oportunitatea de a face ceva pentru Domnul. Si nu o sa dati faliment cu asta. Apoi daca vreti sa trimiteti altceva - se poate -  exista si alte posibilitati. 
Doamnele din biserica mea se intilnesc o data pe luna si facem pachete pentru Alibaba. Uitati-va in jur in casele voastre- si orice obiect care credeti ca are valoare si poate fi de folos cuiva - puneti-l in pachet.
Una dintre doamne, m-a surprins saptamina trecuta. Ea s-a gindit sa trimita seminte de vegetale. M-a intrebat daca cred eu ca e potrivit. I-am spus sa se roage si sa le trimita. Va mai spun un secret... aceste doamne sint in virsta, si multe dintre ele trebuie sa fie cu grija cum isi cheltuie pensiuta, ca sa le ajunga. Pentru ca pensiile ramin la fel de mici, in timp ce, pe masura ce trece timpul, toate cele se scumpesc. Dar... din banutii lor, fac tot ce pot. Si acelasi lucru va cer si eu... daca si cit puteti... dati sansa lui Sali sa le vorbeasca turcilor lui despre Christos...
Trimiteti boabe pentru o ceasca de cafea...

2 comments:

viorica said...

Rodica ,nu e problema cafelei,eu una as putea trimite foarte multe ,tot cumpar pentru alibaba mereu cu gandul sa le trimit .Ce se intimpla ,posta costa enorm .Eu trebuie sa le trimit la New York si apoi sa le duc pentru vapor .Ultimile ne-au costat peste 300 de dolari,numai transportul. Foarte scump ,nu stiu cum sa procedez . Am facut tot ce mi-a stat in putere sa-i ajut si cred ca a fost foarte bine acum nu mai pot.Vreau sa ajut cu toata inima m-am legat de Alibaba ca de fratii mei dar...unde-i unul nu-i putere...Ma rog Domnului in fiecare zi pentru ei si sa-mi ajute si mie sa-i pot ajuta mai departe .

Rodica Botan said...

Viorica, noi trimitem haine si alte lucruri cu 1.25 lb, de aici din Modesto.
Dar nu te ingrijora...Domnul stie.
Am mai trimis bani in Romania...am pus banii intre 2 fotografii si am lipit cu scotch dublu, ca sa para ca o singura fotografie...si am trimis...nimeni nu i-a dibuit- mai ales daca pui numai o bancnota...