31 March 2011

DE COMENTAT...

Cherie…o prietena draga mi-a lasat un comment in care imi spunea ca Dumnezeu este un Dumnezeu bun si cu siguranta n-o sa pedepseasca lumea …Dumnezeu este intr-adevar dragoste si mila si rabdare. Asta este adevarat. Dar El este si dreptate si adevar . Cum le impacam?

Iata ce spunea …cherie ...
:))) Mergem! Dar ai vazut ce a patit Iona daca a pus prea multa ravna si a inceput sa ameninte cu "Apocalipsa" Apocalipsa nu a venit!
Da mergem sa ii invatam pe oameni iubirea si iertarea dar nu sa-i speriem cu pedeapsa sfarsitului lumii caci Dumnezeu cantareste cu alta masura decat noi oameniisi. Pedeapsa lui nu este distrugerea ci mustrarea...
Cand faci rau, raul ti se intoarce ca pedeapsa si Dumnezeu nu bate cu batul...
.....................................
Vine sau nu vine sfirsitul?
Pe vremea lui Noe, lumea era din cale afara de rea. Vreo suta de ani i-a luat lui Noe sa faca corabia; timp in care contemporanii lui il batjocoreau- nici gind sa asculte la ceea ce le spunea Noe. Invitatia ca sa intre in corabie a mai intirziat un pic si dupa ce animalele au intrat in corabie ascultatoare, doua cite doua. Chiar si animalele au priceput ca treaba e serioasa. Nu insa oamenii. Ce a urmat? Potopul. Nu i-a iubit Dumnezeu pe oameni? Cum nu? A pregatit o corabie sa-I salveze…Numai ca dinsii n-au vrut sa intre. A avut rabdare Dumnezeu cu ei? Ba bine ca nu…Mai bine de 100 de ani… Dar pina la urma chiar si mustrarea are limitele ei…Daca cel putin in ultimul ceas - oamenii s-ar fi luat dupa animalele care intrau in corabie…si atunci ar fi fost posibil sa fie salvati. Daca!!!

Cu Iona a fost alta treaba. Iona n-a crezut ca oamenii din Ninive merita sa fie salvati si in loc sa se duca unde l-a trimis Dumnezeu, s-a dus la Tarsis….exact in pozitia opusa directiei under era trimis. Nu facem si noi tot asa? De aia ne inghite cite o balena uriasa si stam in burta vreunui necaz si cind iesim afara …pute in jurul nostru…Dar pina la urma Iona a ascultat si oamenii au inteles si probabil si-au adus aminte de potop…ca era un eveniment destul de recent pentru generatia lor- a patra de la potop. Toti cei de acolo erau rude apropiate, urmasi ai lui Noe…toti erau stranepotii si strastra-nepotii lui Noe. Batrinul Noe si fii acestuia précis le-au povestit copiilor si nepotilor lor intimplarea. De aia nu s-a intimplat Apocalipsa cu cei din Ninive…ca si-au amintit si i-a apucat frica si s-au imbracat in saci si si-au presarat cenusa in cap si Dumnezeu i-a iertat.

Acuma e rindul nostru sa hotarim. Tot ce se intimpla in lumea asta nu pare a fi nici normal si nici promitator. Unele lucruri care se intimpla de exemplu aici in America in zilele noastre imi amintesc de Romania comunista si de motivul pentru care am pus buletinul intr-o scrisoare si l-am trimis lui Ceausescu…spunindu-i ca nu mai vreau sa traiesc intr-o tara comunista. Nu cred ca a fost curaj- mai degraba o mare nebunie. Era prin 1980…

Traim zile apocaliptice…Sa nu ne treaca prin cap acuma ca putem fugi la Tarsis ca si Iona daca nu vrem sa spunem oamenilor de Christos…si nici cei carora le spunem sa nu creada Dumnezeu o sa fie rabdator la infinit cu ei…Dragostea Lui Dumnezeu s-a implinit prin jertfa Domnului Isus. Capitolul ala este clarificat…Acuma, ce ne-a ramas este sa-L acceptam si sa ne schimbam viata. Mingea este pe terenul nostru…sa zic asa. Ce facem cu ea? Nu hotaraste nimeni in dreptul nostru…decit noi. Si nu va amagiti ca Judecata intirzie…Aia este doar rabdarea Lui Dumnezeu izvorita din dragostea Lui fata de noi. Ne maid a timp… Atit! In lumea asta exista o lege lasata de Dumnezeu care defineste absolut totul…o lege care ne poate ajuta sa observam lucrurile si sa luam decizii intelepte. Ati auzit de cauza si efect! Cauza o stim, iar efectul il vom cunoaste… curind.
http://www.youtube.com/watch?v=_4ruQJPI1MQ&feature=player_embedded#at=32

1 comment:

cherie said...

Ma refeream la faptul ca Iona voia sa moara de rusine caci Dzeu nu a distrus totul asa cum prorocise el.
Spunea Iona, oamenii si-au pus sacul in cap dar nu s-au indreptat.
Dar asta este alta poveste.
Eu nu cred ca Dzeu vrea sa distruga lumea si nici nu cred ca meritam sa fim distrusi. Poate putin mai "imputinati" si un pic mai "zguduiti" ar fi bine...dar in nici un caz nu vad dece o apocalipsa.
Eu cred ca aici noi nu prea am inteles mesajul.
Eu cred ca suntem mai aprioape de a ne distrugem singuri iar Dzeu va incearca sa ne opreasca....
Eu... ma stii... sunt Giga-contra (glumesc)