07 January 2011

MINUNATE STIRI DIN CARPINIS...






Am primit adineuri de la prietenii mei din New York , Rely si Costel Cristea, mesajul de mai jos. Costel Cristea este de origine din Carpinis- Oltenia, un loc unde intunericul era la el acasa- in sens spiritual. Nu vreau sa le fur rasplata acestor doi pretiosi copii a Lui Dumnezeu...dar...am sa spun atita doar ca datorita dragostei lor exista o biserica astazi in Carpinis...
Ma vor ierta ca am indraznit sa postez aceasta scrisoare- dar...traim intr-o lume plina de vesti proaste- si Doamne cit de bine pica vestile bune... Pentru cei care lucreaza de mult in cimpul Evangheliei, pentru cei obositi si care n-au vazut nici un rezultat desi se straduiesc de mult...iata ca saminta nu se intoarce fara rod. Aveti rabdare si continuati sa semanati- si faceti orice va pune Domnul pe inima...daca faceti floricele de porumb si intindeti mina cu cite un con de hirtie de maculator  si le daruiti cuiva in Numele Sfint al Mintuitorului nostru...veti primii o rasplata in cer- inseamna ca semanati ceva si aceasta saminta sfinta nu moare...Dar sa las ca Oana sa va povesteasca ce s-a intimplat de Craciunul asta la Carpinis...
..........................



Stiri de la Carpinis:
Mesajul Oanei explica cate ceva din ceea ce a lucrat Dumnezeu la Carpinis cu ocazia Sarbatorilor de Craciun cand un grup de la Emanuel, Oradea au misionat timp de o saptamana.
Oana e una dintre fetele care s-a intors la Dumnezeu pe vremea cand am trimis computerle si a fost un misionar care a facut clase de computer.
Oana impreuna cu doua surori Vera si Mary, s-au botezat si Oana si Vera au terminat anul trecut masteratul la Oradea la Emanuel.
Bucuria impartasita se dubleaza.
Happy new year,
Rely si Costel
……………………..
Dear family,

Ma bucur ca reintorcandu-ma la Oradea am posibilitatea sa va scriu despre minunile si puterea lui Dumnezeu manifestata la Carpinis in perioada 18-28 decembrie 2010. Imi cer scuze ca nu am reusit sa va scriu mai devreme, dar abia luni am ajuns in Oradea si am reusit sa ma conectez la internet.

Mi-am propus ca in acest mail sa va impartasesc cateva din expeientele pe care le-am avut in lucrarea cu copiii si nu numai.

Sambata, 18 dec a fost ziua plecarii noastre ca si grup din Oradea spre Carpinis. Seara am cinat la familia Cristinei (ea locuieste in Tg Jiu si e verisoara fr. Vicu ☺). In acea seara, baietii au fost cazati la fam. Hascau, iar fetele am hotarat sa fie cazate in apartamentul bisericii din Carpinis.

Duminica, 19 dec am avut programul de biserica si a predicat Mihai. Dumnezeu a ingaduit sa vina si cativa copiii si dupa cateva minute a intrat in incaperea bisericii tatal uneia dintre fetite. Venise sa o ia acasa si nu vroia sa-i permita sa ramana cu ceilalti copii, dar vazand ca noi incepuseram programul cu canari si marturii a ramas impresionat si era rusinat de ceea ce avea de gand sa faca asa ca a ales sa se aseze pe banca langa fetita lui si sa ia parte la program. Va marturisesc ca inima imi batea cu putere la gandul ca in urma cu cativa ani de zile in drumul meu pe jos inspre biserica, acelasi om, care acum era in biserica, avea grija sa ma ironizeze pe mine si pe Madalina spunandu-ne: “Uite pocaitele, iar merg a biserica!”. Dar Dumnezeu si-a aratat dragostea fata de acest om aducandu-l in casa Lui de rugaciune si dandu-i posibilitatea sa asculte Cuvantul. Ne-am bucurat mult in acea dimineata de duminica. Dupa ce am servit pranzul la fam. Hascau am mers impreuna cu fr. Vicu la Vladimir, un sat incare dansul slujeste...am intalnit un grup de copii care ne asteptau si am putut sa le vestim si lor Cuvantul pe intelesul lor. Dupa programul de acolo, am plecat la Curtisoara la fr. Marian Popescu si am intalnit alti copii care aveau ceva repetitii pentru programul care urma sa fie cu ocazia Nasterii Mantuitorului. Dupa ce ne-am rugat si am cantat impreuna cu ei am plecat la biserica la Tg Jiu. Tot programul de seara am slujit Domnului cu bucurie, Marcel a predicat in acea seara. Ne-am intors la Carpinis.

Luni, 20 dec ne-am intalnit cu totii la ora 8 dimineata pentru a lua micul dejun si a avea un timp de partasie impreuna. La ora 10 urma sa incepem programul cu copiii. Am hotarat sa repartizam copiii pe echipe si anume: Fulguletii (Elena si Cristina au fost liderele), Ingerasii (Mihai a fost lider), Braduletii (Ionut), Stelutele (Marcel). Am insris in ziua de luni 40 de copii si am inceput programul pe care il hotaraseram:

1. Casuta rugaciunii era o forma interactiva de a-si impreuna mainile pentru a ne ruga.
2. Le-am cantat o cantare de bun venit, compusa de noi ca si lideri:

Bine ati venit, dragi copilasi
In biserica zidita cu drag pentru voi
Aici va asteapta o echipa frumoasa
Si Domnul Dumnezeu, prin noi.

Vom canta si uita de necazuri
Si ce lucruri de pret vom afla
Lasati la intrare suparare si nazuri
Si-n orice clipa ne vom bucura.

3. Ne-am jucat cateva jocuri
4. Am invatat un un colind si o cantare noua
5. Apoi, a urmat lectia biblica (predata de Elena) despre Creatie.
6. Joc recapitulativ (consta in intrabari din lectie care erau punctate pt oricare raspuns corect). Aici am putut vedea cat de atenti au fost copiii la lectie si cat anume au retinut. A fost si amuzant cand un copil a raspuns ca « In cea de-a 6-a zi, Dumnezeu a creat Iubirea, in loc sa raspunda omulJ.
7. Dupa orice lectie urma sa memoram un verset biblic Geneza 1:1
8. Urmau alte jocuri
9. La sfarsit Cristina avea o poveste (o carte misionara despre o fetita care ajunge sa-L cunoasca pe Domnul Isus) care urma sa fie spusa in seriale.
Programul de luni s-a incheiat la ora 2.00 p.m.

Am mers apoi in apartament cu totii si am gatit pentru masa de pranz cu totii. Acest lucru a ajutat la unitatea grupului. Cateva zile nu ne-a mers instalatia de apa si baietii ne ajutau aducandu-ne apa J. Seara, am avut un timp in care am analizat ziua si am planuit programul pentru ziua urmatoare.

Marti, 21 dec, pe langa programul de luni am mai adaugat o sceneta jucata de noi ca si lideri, si fiecare lider a petrecut cu echipa lui un timp de 15 min cu copiii pentru a se cunoaste mai bine si pentru a se imprieteni si au alcatuit fiecare un imn al grupei, imn care urma sa fie cantat in fata celorlati. Lectia biblica : Pacatul, a fost de data asta predata de Marcel, iar versetul biblic a fost din Romani 6:23.

Dupa pranz, am realizat programul pentru miercuri si apoi am mers impreuna cu Irina la o vecina in vizita si am puut sa ii cantam si sa ne rugam pentru dansa si baietii au vestit Evanghelia.

Miercuri, 22 dec, Lectia biblica: Despre Noe, a fost predata de catre Ionut. In fiecare zi cantecele si versetele biblice erau in conformitate cu invatatura biblica. Am predat Cartea Fara Cuvinte (Wordless Book).Erau 5 culori (auriu: Imparatia lui Dumnezeu, negru: Pacatul nostru ne-a despartit de Dumnezeu, rosu: Sangele Domnului Isus ne curateste de pacat, alb: devenim fapturi noi in El, verde: putem creste prin citirea Scripturii ) care urmau sa fie prinse de fiecare copil cu o fundita. Dupa pranz am pornit impreuna cu fam. Hascau la azilul de batrani (am intalnit acolo 30 de batrani). I-am colindat si baietii le-au vorbit din Biblie. Nu o sa uit niciodata o replica pe care o profesoara de franceza ajunsa la azil ne-a adresat-o cu lacrimi in ochi: Copii unde ati fost pana acum de nu ati venit pe la noi...multumim ca ati venit! Multumim ca nu ne-ati uitat! Va marturisesc ca m-am simtit onorata sa-mi slujesc Mantuitorul in felul acesta.
Seara am pregatit programul pentru ziua urmatoare.

Joi, 23 dec, Lectia biblica : Nasterea Mantuitorului, predata de Ionut. Toate lectiile si versetele au fost predate cu imagini ca in felul acesta copiii sa retina mai bine. Am jucat din nou o sceneta care reliefa faptul ca adevarata bucurie de Craciun nu sunt cozonacii, cumparaturile, cadourile ci Domnul Isus. Apoi, fiecare copil a primit o invitatie care urma sa fie colorata de ei si fiecare era responsabil ca invitatia sa ajunga la parinti care erau invitati la serbarea ce urma sa aiba loc in ziua de sambata, ziua Nasterii Domnului Isus. Am intocmit programul cu copiii ce urma sa fie sustinut la acea serbare si apoi au mers acasa. Seara, baietii cu fam Hascau au mers in vizita la cateva familii iar eu cu fetele am mers la mine acasa sa petrecem un timp cu parintii mei. Cu ocazia aceasta am putut sa si gatim impreuna de sarbatori.

Vineri, 24 dec, tot grupul au venit la mine acasa si am petrecut un timp cu parintii mei. La 1.00 p.m. fr. Vic a mers cu grupul la Curtisoara la un program cu copiii de acolo. Eu am ramas acasa timp de 3 ore. Apoi, cand s-au intors la Carpinis am pornit in satul Carpinis sa colindam parintii copiilor si sa ne asiguram ca vor veni urmatoarea zi la biserica. Astfel, am reusit sa aducem Vestea Buna la mai multe case. S-a intamplat ca ieseau oamenii din case si se strangeau sa ne asculte. A fost incurajator pentru noi acea seara. Ei credeau ca noi colindam pentru bani, insa noi de la inceput am hotarat sa nu primim nimic de la ei si am ramas in hotararea noastra.

Ultima casa care am colindat-o a fost fam. Verei si a lui Mari. In acea seara a venit si Vera cu Manu acasa, Mari era deja acolo si am avut un timp de partasie cu ei si cu parintii lor.’

Sambata, 25 dec, au venit toti copiii care au participat la activitatile de Luni – Joi (in cele 4 zile am inscris 72 de copii) si toti au participat la program alaturi de parintii lor. A predicat Marcel. Copiii au primit rezultatul punctajului si au fost premiati cu cadouri donate de Samaritean Purse. Fr Vicu s-a ingrijit sa aiba fiecare copil cate un cadou. Am fost peste 100 de persoane in sala. Au venit si parintii mei si ai lui Vera. Fratele Versin Stefan, o sa va aduca un dvd facut special pentru dvs cu tot programul de sambata si un alt dvd cu cateva filmulete de-a lungul saptamanii.

Dupa program am luat pranzul la mine acasa si am avut un timp de discutii cu parintii mei. Seara, ne-am intalnit cu Manu, Vera si Mari la biserica pentru un timp de partasie.

Duminica, 26 dec, am sustinut pogramul in biserica, a predicat fr Stefan Versin. Au venit si copiii, dar de data aceasta au venit mai multi adulti. Seara am mers la o biserica de langa Tg Jiu, de unde este Cristina membra si acolo a predicat Mihai, iar Ionut si Marcel si-au depus marturiile.

Luni, 27 dec, am mers impreuna cu grupul si cu fratele meu la statiunea Ranca, la Ski, fiind ultima zi petrecuta impreuna ca si grup. In timpul saptamanii am reusit sa folosim centrala termica, dar Dumnezeu ne-a dat si caldura afara. Erau 10 grade. Destul de cald pentru luna decembrie si se topise toata zapada. Eram hotarati sa nu mai urcam in statiune la ski pentru ca nu mai era zapada, dar Dumnezeu a ingaduit ca incepand de duminica seara sa ninga si sa inghete si luni dimineata am avut din nou zapada dupa o saptamana de caldura. Asa e Dummnezeul nostru. Credincios!

Marti, 28 dec, a fost ziua reintoarcerii fiecaruia la casele lor.

In numele echipei va multumesc frumos de sprijinul financiar si mai mult decat atat de rugaciunile inaltate pentru noi. Ne-am bucurat sa-L slujim pe Acela care ne-a mantuit sufletele si sa crestem alaturi de El.

Multumesc pentru rabdarea de a citi un e-ail atat de lung!
Cu drag,
Oana.

2 comments:

Sali Sabri said...

Minunata lucrare.
Ma bucur mult cand citesc astfel de marturii. Ma incurajeaza...

Domnul sa fie slavit pentur lucrarile minunate pe care le face prin copiii Lui

elena marin-alexe said...

O lucrere pe care Domnul si-a pus sigiliul dragostei Sale. Minunat!