23 October 2010

CUM CONSTRUIM CU ECONOMIE?

http://www.howstuffworks.com/framed.htm?parent=earthbag-home.htm&url=http://www.earthbagbuilding.com/

Am primit citeva intrebari despre casele construite din pamint…si cum se construiesc intr-un comment la acest post...   http://rodicabotan.blogspot.com/2009/06/case-din-pamint.html  Am cautat pe internet si am gasit citeva informatii care cred ca va vor interesa- cel putin pe unii. Am tradus portiunile care mi s-au parut mai interesante. Va ofer citeva linkuri sa aflati mai mult…spor la construit!!!


Se pare ca se poate construi o casa si cu saci umpluti cu pamint. Armata a folosit de multe ori acest procedeu ca sa creeze bariere puternice, solide, protective sau sa stavileasca revarsarile de ape. Acelasi procedeu poate fi folosit pentru construirea unei case. Din moment ce peretii astfel construiti pot tine piept climei ( si chiar nu lasa trecerea cartuselor…), pot sta in drumul intemperiilor naturale, cum sint cutremurele sau inundatiile…plus ca acest procedeu este foarte, foarte ieftin. Mai ales pe economia asta…


Deci acesti saci cu pamint sint materia prima in sustinerea acestor arhitecturi. Pamintul folosit poate fi local, si asta in mod natural va face ca sa elimini cheltuiala pentru transport a materialului de constructie. Continutul materialului ce-l pui in saci este de natura minerala, asa ca nu astepti sa se descompuna – chiar cind este ud, nu arde…in alte cuvinte este foarte durabil. Materialul este natural- organic- deci nu este toxic- se poate ceva mai bun?

Acesti saci cu pamint mai au avantajul ca sint izolatori termici. Pentruca sacii pot sa fie aranjati in tot felul de pozitii, se elimina si necesitatea unor unelte de constructie.
http://www.digsdigs.com/curved-abstract-house-in-forest-made-of-natural-materials/
http://www.binscorner.com/pages/1/10-amazing-houses-made-of-dirt-and-straw.html
http://www.calfinder.com/blog/green-remodeling/houses-for-1500-breathtaking-earthbag-homes/
http://www.howstuffworks.com/framed.htm?parent=earthbaghome.htm&url=http://www.earthbagbuilding.com/

3 comments:

elena marin-alexe said...

Interesant! Din ce material sunt sacii?
Draga mea Rodica te astept la plimbare pe blogul meu, unde am ceva special pentru tine. Din toata inima!
Multe imbratisari si binecuvantari!

Rodica Botan said...

Scrie pe unul din bloguri ca sint saci din cinepa sau din aia in care se vinde faina. Ziceau ca aia de plastic grosi sint mai buni - cu conditia sa nu fie expusi la temperaturi inalte. Apoi si pe dinauntru si pe dinafara trebuie tencuite bine . Este tentanta ideea , nu-i asa?

elena marin-alexe said...

Foarte tentanta! si ieftina.