04 October 2010

UN GIT INTEPENIT...

Julie Ackerman Link
Tradus Rodica Botan

Era asa o liniste in gradina…In timp ce eram la masa de sub umbrarul din gradina, Meggie catelusa noastra, se odihnea in apropiere pe iarba. Dar un simplu fosnet de frunze uscate, a schimbat totul. Maggie a sarit in picioare si dadea ocol pomului unde o ciocanitoare statea agatata de tulpina si se harnicea sa-si gaseasca virmisorul.

Am chemat-o pe Maggie sa vina la mine si m-a ascultat…dar n-am putut s-o fac sa-si intoarca capul sau atentia de la trunchiul copacului unde ciocanitoarea inca lucra de zor. Gitul ei era intepenit in pozitia aia. Desi din punct de vedere fizic era linga mine, si mi-a ascultat comanda cind am chemat-o, gindurile ei si dorintele ei erau la …ciocanitoare.

Maggie si ciocanitoarea mi-au amintit cit de usor devin preocupata cu lucruri care imi iau atentia de la ce este important, de la Christos. Tentatii vechi, responsabilitati noi sau vechi dorinte pentru posesiuni sau placeri pot foarte repede sa imi atraga atentia de la Acela care stie si vrea tot ce este mai bun pentru mine.

O situatie spirituala similara i-a afectat si pe Farisei (Matei 15:8-9) . Ei doar slujeau in templu si instruiau si pe altii, pe cind inima lor era departe de Dumnezeu.

Si nici noi nu sintem scutiti…si noi putem sa slujim si sa invatam in biserici dar sa fim departe de Dumnezeu. Chiar si activitatea noastra religioasa poate deveni fara nici o valoare cind tinta noastra si motivul muncii noastre nu este Christos. Dar daca incetam sa mai avem "gitul intepenit" (Faptele Apostolilor 7:51), Dumnezeu ne poate intoarce ochii de la lucrurile fara valoare si ne poate reinoi inima. Cind Isus este centrul vietii noastre, toate celelalte lucruri se asaza la locul potrivit.

1 comment:

Alex said...

Cât de multe lucruri bune putem învăţa de la minunatele "necuvântătoare" din preajma noastră! Cred că de-asta ni le-a şi dăruit Domnul: să ne bucure viaţa şi să ne fie şi de folos. Şi sunt, într-atât de multe feluri!

PS. Ce să mai zic despre căţeluşă, eu însumi am stat într-o zi "cu gâtul strâmb", privind după o ciocănitoare care bătea de zor într-un copac! Curiozitate mare!