07 October 2010

SUCCES SAU POLUARE?

Dave Branon

Tradus Rodica Botan
Picher, Oklahoma, nu mai este. In mijlocul lui 2009, acest orasel cu 20,000 de locuitori a dat faliment. In prima perioada a lui 1900 Picher a fost un oras infloritor din pricina abundentei de zinc si plumb. Mineralele extrase erau folosite la armamentul armatei US in amindoua razboaiele mondiale.

In timp ce extractia a devenit tot mai costisitoare si productia tot mai scazuta, orasul a inceput sa-si piarda din populatie. O problema chiar mai mare decit productia scazuta a minereurilor a fost faptul ca in timp ce zincul si plumbul aduceau prosperitate, odata cu aceasta crestea si polutia orasului. Astfel Pitcher a devenit o zona extrem de poluata si guvernul a condamnat acel teritoriu ca nefiind acceptabil pentru a fi locuit.

Ce s-a intimplat cu Pitcher se poate intimpla si cu oamenii. Prosperitatea poate sa arate asa de bine ca nu lasa loc omului sa gindeasca ca ar trebui sa o ia mai usurel. Actiuni care sint in detrimentul sanatatii noastre spirituale daca continuam sa le intretinem pe o perioada indelungata, devin acceptabile, si daca nu corectam aceasta problema, consecintele ei ne vor dauna. Asa s-a intimplat cu imparatul Saul. El si-a inceput domnia ca un imparat bun, dar fuga lui dupa succes s-a dovedit a fi periculoasa. Neascultarea de poruncile Lui Dumnezeu l-a facut sa actioneze ca un "nebun" 1 Samuel 13:13. si astfel si-a pierdut imparatia (versetul 14).

In cautarea succesului si noi avem nevoie sa fim atenti la polutia spirituala care vine imediat dupa ce ne oprim sa urmam invatatura curata si clara a Scripturii. O traire curata este mai buna intotdeauna decit una toxica. Succesul nu inseamna prosperitate...

1 comment:

Marta said...

Cetind acest articol gandul ma duce la apostolul Pavel care il lasa pe Timotei la Efes cu porunca sa nu permita in sinul bisericii o invatatura straila precizind ca~ :<Tinta poruncii este dragostea ,care vine dintr-o inima curata dintr-un cuget bun si dintr-o credinta neprefacuta 1 Timotei 1:5

C