08 October 2010

ASCULTATOR UITUC...SAU IMPLINITOR...

Cindy Hess Kasper
Tradus Rodica Botan
Dupa ce ne-am mutat intr-o casa noua intr-un cartier frumos, am invitat la noi pe cumnata mea si sotul ei pentru o cina intr-o duminica seara. In timp ce ii intimpinam pe Sue si pe Ted la usa, un zgomot ciudat ne-a atras privirile catre bucatarie. In timp ce ma uitam si eu mirat in aceeasi directie ca si sotia mea si musafirii nostrii, am inlemnit dintr-odata. Un furtun de la masina noastra veche de spalat vase s-a rupt si improsca apa fierbine si spume cu viteza si se misca ca o trompa minioasa a unui elefant, stropind totul imprejur…

Sue a intrat insa imediat in priza... Si-a aruncat poseta cit colo si inaintea noastra a fost deja in bucatarie in genunchi dupa ce a oprit masina, robinetele si striga sa-i aducem prosoape si un mop de sters pe jos.

Sue este o femeie practica si "pune mina" - este gata sa implineasca nevoile oricui - si lumea din jurul nostru e o lume mai buna gratie celor ce "pun mina" si trec la actiune, sint "implinitori". Acestia sint oameni care totdeauna sint gata sa sara in ajutor, sa se lase implicati si chiar sa ia conducerea unor lucrari daca este necesar.

Multi dintre cei care pun mina pe lucru, implinind diferite sarcini , sint gata sa puna mina si cind este vorba de "Cuvint" si sa-L implineasca. Acestia sint urmasii Domnului Isus care au luat de bun sfatul Lui Iacov 1:22…"Fiti implinitori ai Cuvintului, nu numai ascultatori, inselindu-va singuri."

Faci tu chiar tot ce stii ca vrea Dumnezeu sa faci? Cind citesti Cuvintul Lui Dumnezeu pune ceea ce inveti in practica. Prima data asculta - apoi fa - implineste. Binecuvintarile Domnului vin in urma ascultarii si implinirii Cuvintului Lui. (versetul 25…"Dar cine isi va adinci privirile in legea desavirsita, care este legea slobozeniei, si va starui in ea, nu ca un ascultator uituc, ci ca un implinitor cu fapta, va fi fericit in lucrarea lui.")

No comments: