19 October 2010

NE PUTETI AJUTA?

Nu demult v-am facut cunostiinta cu Estera Pernes – soacra lui Deb. Estera m-a chemat in seara asta si m-a rugat sa pun pe blog povestea ei in speranta ca unii dintre cititorii sau cititoarele mele au avut experiente similare si ca va afla de la ei cum se simt acuma dupa tratament. Iata povestea ei.

Estera a fost operata de cancer la glanda tiroida. Cel putin asta a fost diagnosticul dupa ce i-au luat o proba de la git si au trimis-o la laborator. Operatia a avut loc si apoi au trimis proba pentru laborator. De data asta laboratorul a spus ca n-are nici o urma de cancer. Doctorita ei insa, nu s-a multumit cu acest rezultat. I s-a parut ei ca de la primul rezultat pina la al doilea – unde n-au gasit nimic, nimic…este o diferenta prea mare. Asa ca a trimis din aceeasi proba la un alt laborator. De data asta rezultatul a fost papillary cancer (thyroid). Si pentru ca a curatat locul la operatie, doctorita ii recomanda tratament cu radioactive iodine (pill form – only one doze, 100% curable – pilula de iodine 100% vindecabila).

Acuma, Estera trece printr-o stare dificila, si pentru starea ei , pentru pacea ei, va rog in primul rind sa va rugati. Apoi ea va intreaba daca voi sau  daca stiti pe cineva care a avut un asemenea tratament si ce puteti sa-i spuneti despre situatia acelei persoane. Va multumesc anticipat…si va rog…onorati cererea ei…Cindva am trecut exact prin astfel de momente – si nici unul din noi nu este scutit- daca aveti ceva informatii care ne-ar putea ajuta- fiti buni si lasati un comment. Multumesc.

3 comments:

Anonymous said...

Dragă Rodica,
O fostă prietenă din Motru,(oraşul meu natal)Cornelia Pîrv are probleme cu tiroida. Ia medicamente de vre-o 20 de ani merge regulat la control şi din ce mi-a povestit tata cînd a venit la mine în vizită acum vre-o 3 săptămîni, e incă bine şi sănătoasă.Tot ceea ce trebuie sa facă Estera este să nu intre în panică. Ştiu din experienţa pe care am trait-o cînd am făcut biopsie pe uter. Spune-i să fie încrezătoare. Dumnezeu este cu ea.

Rodica Botan said...

Lia...i-am spus. Multumesc pentru comment. Incurajarile sint pretioase...ca si un pahar de apa dat unui insetat...
God bless you!!!

Rodica Botan said...

Anomymous...multumesc!!!