07 October 2010

CE ESTE UN...CRESTIN?

David McCasland
Tradus Rodica Botan

Hans Geiger, Marie Curie, Rudolf Diesel, Samuel Morse, si Louis Braille, au ceva in comun. Ei au inventat sau au descoperit ceva semnificativ, ceva ce le poarta astazi numele. Numele lor si al altora ca ei apare in "Enciclopedia Britannica" la capitolul "Cele mai mari inventii", o lista de 325 de inventii care au avut un efect profund in viata oamenilor.

Noi, cei care sintem urmasii Lui Christos, ii purtam numele. Apostolul Luca in evidentele lui despre Biserica Primara spune in Faptele Apostolilor 11:26…"Pentru intiias data, ucenicilor li s-a dat numele de crestini in Antiohia." Mai tirziu, Petru ii roaga pe primii crestini sa nu se rusineze sa sufere ca si "crestini" (1 Petru 4:16). Termenul de crestin odata adresat urmasilor Lui Isus in batjocura, a fost acceptat mai apoi si imbratisat de ei ca o medalie de onoare, un semn de loialitate pentru El.

E.M.Blaiklock, fost sef de catedra la Universitatea din Auckland, a scris ca in primul secol termenul de "crestin" avea " o anume potrivire, pentruca implica loialitatea si acceptarea unei persoane, si aceasta persoana era Mesia (Christosul)…Folosinta moderna a cuvintului urmeaza aceeasi traditie…si "credincios" este o persoana care accepta cu toate implicatiile care vin cu aceasta acceptare, suveranitatea Domnului Isus Christos.

Ca urmasi ai Domnului Isus astazi, purtam cu bucurie numele Lui , al Salvatorului , Domnului si Prietenului nostru.

2 comments:

criss said...

Buna Rodica.Ce mai faci?Totul este ok la voi?
Ai trei premii pe bogul meu.Ti le ofer cu mult drag.Te pup mult. Criss.

Blog de nisa said...

Copii talentati, ce pot sa zic...