10 July 2014

DE CE IN MIJLOCUL FLACARILOR?

Maleahi 3:3 spune…”El va sedea, va topi si va curati argintul”. Acest verset le-a pus pe ginduri pe citeva femei adunate la un studiu al Bibliei si s-au tot gindit ele… oare ce-o fi vrind sa spuna acest verset despre caracterul Lui Dumnezeu?


Una dintre ele s-a oferit sa se duca sa se intereseze care este procesul de rafinare al argintului (de curatare a impuritatilor) si apoi sa aduca aceasta informative la grupul lor de studiu Biblic… pentru o mai adinca intelegere a versetului. Si in saptamina aceea, femeia a sunat un argintar si i-a cerut sa o lase sa-l asiste intr-o zi si sa vada cum prelucreaza argintul. N-a impartasit cu el deloc motivul curiozitatii ei pentru acest specific proces.

Si in ziua respectiva, cum il privea pe argintar, l-a observat cum tine o bucata de argint chiar deasupra focului si cum a lasat argintul sa se infierbinte foarte tare. El i-a explicat ca in acest proces de curatire, argintul trebuie tinut chiar in mijlocul focului, unde sint cele mai puternice flacari - ca sa arda toate impuritatile.

Femeia s-a gindit la faptul ca Dumnezeu ne tine de multe ori in viata in asa un loc, parca in mijlocul flacarilor - apoi s-a gindit din nou la acel verset…” El va sedea, va topi si va curati argintul”... Si l-a intrebat din nou pe argintar daca este adevarat ca el sta tot timpul cit dureaza procesul curatirii acolo in fata focului si priveste argintul. Omul i-a spus…”Bineinteles” ca nu doar trebuie sa stea acolo si sa tina argintul, dar trebuie sa stea cu ochii pe bucata de argint in tot timpul procesului; ca daca argintul este lasat un moment mai mult decit trebuie in flacari, poate sa fie distrus.

Femeia a devenit pe moment tacuta. Apoi l-a intrebat pe argintar…
-Si cum stii cind argintul este complet curatit?
El a zimbit …
-Asta e usor de raspuns …cind ma pot oglindi in el… cind imi vad fata in argint…
…………………..
Iata deci intelesul versetului… Asadar… daca cumva te simti astazi ca esti in mijlocul flacarilor, adu-ti aminte ca Dumnezeu te tine acolo cu mina Lui, ca are ochii atintiti asupra ta si ca ii va tine atintiti asupra ta pina cind esti curat si va putea sa-Si vada chipul in oglinda de argint a sufletului tau!…

1 comment:

Anonymous said...

Stii ce a spus Dumnezeu cind a facut al doilea om de culoare?
- Na, ca si pe asta l-am ars!
Nu-i de jucat cu focul, indiferent cine ai fi.