20 July 2014

MAREA UITARII

Mica 7:19 „El va avea iarăşi milă de noi, va călca în picioare nelegiuirile noastre, şi vei arunca în fundul mării toate păcatele lor.”
......................
     Mi-amintesc de lectiile de geografie din scoala. Stiam pe vremea aia toate tarile lumii. Astazi nu le mai stiu... nu pentru ca am uitat, ci pentru ca istoria a schimbat o parte din geografie. Dar asta este geografia creata de oameni... de cei care isi impart paminturile sau se bat pentru ele. Dincolo de granitele create de oameni, se afla geografia lui Dumnezeu. El este Cel care a despartit uscatul de ape si a creat continentele de la inceputul inceputului. El a pus izvoarele acolo unde sint si El a planuit riurile unde sa curga. Mai facem noi, oamenii, modificari pe ici si colo, dar cind Dumnezeu vrea sa schimbe forma reliefului... nimeni nu-I poate sta impotriva.
     Sint tot felul de ape: ape dulci si ape sarate... si izvoare de ape minerale... si am fost chiar si la o mare care se numeste Marea Moarta, in Israel. Doamne fereste sa-ti intre in ochi apa din Marea Moarta, ca sigur ai sa plingi!
      Dintre toate marile pe care le-am vazut - si am vazut citeva in viata mea - mi-a placut cel mai mult Marea Mediterana la Jaffa (Iope) in Israel. O apa calduta, un albastru intens... valuri placute... nisip curat... scoici... Insa Biblia mai aminteste in cartea Mica despre o alta mare, despre care n-am invatat la lectiile de geografie... este Marea Uitarii. Este Marea Lui Dumnezeu, si o tine intr-un loc special, unde nu ajunge nimeni. Acolo zace trecutul nostru daca i-L dam Lui. Nu este un loc - o apa care ne-a fost data spre folosinta obisnuita:  sa inotam, sa navigam, sa ne facem vacantele in valurile ei... sa avem "fun", sa pescuim... Acesta este un teritoriu interzis noua... acolo vor fi depozitate doar relele, si nebuniile, si nelegiuirile noastre. Si nu... nu ne-a rugat nimeni sa ne facem scafandri, sa cautam dupa gunoaiele noastre sau ale altora, sau sa pescuim informatii  - pentruca Marea Uitarii este un loc periculos - este marea cea mai poluata din Univers. Asa ca... sa facem bine sa ne petrecem vacantele in alta parte!... E mai sanatos si pentru noi, si pentru altii... sa punem un semn in apropierea ei... "Inotatul si pescuitul interzis".



“..cine nu are aceste lucruri este orb, umbla cu ochii inchisi si a uitat ca a fost curatit de vechile lui pacate. De aceea, fratilor, cautati cu atit mai mult sa va intariti chemarea si alegerea voastra; caci, daca faceti lucrul acesta, nu veti aluneca niciodata.” [2Petru 1:10-11]

No comments: