08 July 2014

ULTIMA CHEMARE A PASTORULUI..."CEI NEMINTUITI ARUNCATI-VA IN BARCILE DE SALVARE..."(5/8/12)


Peste 1.500 de pasageri si personalul vasului au murit cind acest masiv vapor, despre care s-a crezut ca nu se poate scufunda niciodata, a lovit un bloc urias de gheata si a alunecat usor in adinc in mai putin de 3 ore dupa accident.
Sint multe povestiri care amintesc despre eroii acelui moment teribil, povestiri spuse de supravietuitori - incluzind si cea a pastorului John Harper (Pastor John Harper.)
Baptist Press ne spune ca Harper si-a cheltuit ultimele momente de viata incercind sa salveze sufletele si ca in acele momente  tragice a reusit chiar sa intoarca la Dumnezeu cel putin o persoana. Harper a fost pastor al bisericilor din Glasgow si Londra si era pe drum catre America, unde acceptase pastoratul Bisericii Moody din Chicago, fondata de faimosul evanghelist Dwight L. Moody.
Cand Titanicul a lovit icebergul, Harper si-a pus fetita de 6 ani intr-o barca de salvare, dar a refuzat sa urce si el, chiar daca el era singurul parinte in viata al acestui copil. Apoi s-a amestecat printre pasageri si a inceput sa le spuna despre Isus Christos. Cind unul dintre barbati l-a refuzat, Harper i-a oferit acestuia vesta lui de salvare…
-Tu ai mai multa nevoie de ea …i-a spus acesta.
In timp ce vasul se scufunda, Harper a fost auzit strigind…
-Femei, copii si cei care nu sinteti credinciosi - aruncati-va in barcile de salvare!…
Chiar si dupa ce vasul s-a scufundat, Harper a reusit sa inoate la citi oameni a putut, rugindu-i sa-si dedice viata Domnului Isus.
Unul dintre supravietuitori a povestit cum l-a refuzat atunci pe Harper, dar cind acesta a inotat catre el a doua oara, rugindu-l sa-si salveze sufletul si spunindu-i ”Crede in Domnul Isus si vei fi salvat!”, l-a convins si a acceptat. Omul a fost salvat de o barca de salvare care s-a reintors, si mai tirziu a povestit acest lucru intr-o Biserica din Ontario, spunind audientei…”eu sint ultimul convertit al Pastorului John Harper.”


1 comment:

disa said...

Trist final!
Mi-ar fi placut sa supravietuiasca si el, ca sa aduca si alte suflete la mantuire...