11 July 2014

COSTUMUL!!!

Billy Graham era de 86 de ani si bolnav cu boala lui Parkinson.

In ianuarie 2000, oficialii din Charlotte, North Carolina, si-au invitat favoritul lor fiu, Billy Graham, la o masa in onoarea lui. Billy a ezitat sa accepte invitatia din cauza bolii, dar conducatorii din Charlotte i-au spus... "Nu va fi ceva major, vino doar pentru ca vrem sa te onoram". Asa ca a acceptat.

Dupa ce a ascultat multe lucruri minunate care s-au spus despre el, Dr. Graham a pasit pe podium, s-a uitat la multime si a spus, "Ma faceti sa-mi amintesc astazi de Albert Einstein, marele fizician care a fost onorat luna asta de revista "Time"ca fiind barbatul acestui secol. Einstein, calatorea odata de la Princeton cu trenul, cind un conductor de tren a venit pe culoar, gaurind tichetele pasagerilor. Cind a ajuns la Einstein, acesta isi baga mina in buzunarul de la vesta. Nu isi gasi insa tichetul, asa ca baga mina in buzunarul de la pantaloni. Nu era nici acolo, asa ca deschise servieta sa se uite si acolo... dar nici acolo nu-l gasi. Apoi se uita pe scaunul de linga el. Nimic.

Conductorul ii spuse... "Domnule Einstein, eu va cunosc. Toti va cunoastem. Sint absolut sigur ca v-ati cumparat bilet. Nu-l mai cautati." Einstein, a dat din cap ca a inteles. Conductorul s-a mutat la alti pasageri, facindu-si meseria. Pe cind sa se mute la vagonul urmator, s-a intors si l-a zarit pe marele fizician jos in genunchi si miini uitindu-se sub scaune ...dupa tichet.

Conductorul s-a grabit inapoi la el si i-a spus... "Domnule Einstein... Domnule Einstein... nu te ingrijora! Stim cine sinteti... si nu e nici o problema. Nu-i nevoie sa-l gasiti... sint absolut sigur ca vi l-ati cumparat."

Einstein s-a uitat la el si i-a spus..."Tinere... Si eu stiu cine sint... dar imi trebuie sa gasesc tichetul, ca am uitat ...unde ma duc..."
.............
Spunind asta, Billy Graham a continuat... "Vedeti costumul pe care l-am imbracat astazi? Sotia mea, copiii si nepotii mei mi-au spus ca sint un pic cam neglijent la virsta mea. Pe vremuri eram mai meticulos. Asa ca m-am dus si mi-am cumparat un costum nou pentru ocazia asta... si pentru inca o ocazie.

Stiti care este acea ocazie? Asta este costumul in care or sa ma ingroape. Dar cind auziti ca am murit... nu vreau sa va amintiti de costumul asta cu care sint imbracat. Vreau sa va amintiti insa urmatorul lucru despre mine: nu numai ca stiu cine sint... dar stiu si unde ma duc."

5 comments:

Anonymous said...

Billy Graham este expresia unei mari apostazii! A cochetat cu ecumenismul, cu tolerarea homsoexualitai... Unii vor spune ca sunt prea grele vremurile asa ca omul a fost constrans sa declare tot soiul de aberatii! Oare l-a chemat Dumnezeu pe acest afacerist macabru sa fie pastor oilor, oitelor si mieluseilor sai? Ma indoiesc! Einstein a fost cinstit, nu stia unde merge cu trenul! Graham a mintit cu nerusinare, stia unde merge, dar a mintit!

Rodica Botan said...

Undeva in cutia de lupi de pe blogul tau este o intrebare..."who is correct?"

Asa te intreb si eu...cine?

Povestea respectiva face sens si daca n-ar fi fost spusa de Billy Graham. Scopul povestirilor si a scrierilor de pe blogul meu nu este sa promoveze nici un om, decit sa aminteasca tuturor ca avem un stapin si ca mergem impreuna inspre cer...si problemele care ni se ivesc pe drum.

Sint multe lucruri pe care Domnul le cere de la noi. Nicaieri insa nu ne-a spus sa ne ocupam cu judecata cuiva. Ar fi posibil sa ai dreptate, si ar fi si mai posibil sa n-ai.Ajuta la ceva sa stim raspunsul? Inima i-o cunoaste doar Dumnezeu. Daca Biblia si daca Dumnezeu insusi n-ar fi spus despre David ca este un om dupa inima Lui, astazi nimeni nu l-ar fi dat de exemplu bun...ca a savirsit prea multe pacate. Billy Graham nu este decit un om. Si pentruca printre altele a fost atit de scrutinizat ca si salariul i l-au pus acolo...vreau sa-ti spun ca eu am facut anul trecut mai mult decit a facut el si eu nu-s evanghelist international...Ala nu este un salariu excesiv de mare...doar...un salariu bun.

Cind si-au inceput evanghelizarile, Billy Graham si inca citiva din anturajul lui erau in Modesto, orasul unde locuiesc. Doua lucruri au hotarit atunci , de care acesti oameni s-au tinut pina la sfirsit. Unul a fost ca niciodata sub orice circumstanta nu vor ramine in aceeasi camera singuri cu o alta femeie decit sotia lor, si celalalt a fost ca nu vor atinge banii care se string si care vor fi pentru sustinerea evanghelizarilor pe stadioane. Din cite stiu, aceste juruinte au fost tinute, si din informatia pe care o ai pe blog se vede ca stie si tot romanul citi bani face omul pe an. Plus ca poate iti inchipui ca tarile sarace n-au platit pentru stadioane si tot ce s-a facut acolo ci otganizatia lor a platit...

Acuma trebuie sa stii ca suma de 100.000 de mii pe an pare o avere acolo in Romania dar daca traiesti aici in America si depinde si unde traiesti, in ce oras... suma asta inseamna doar ca poti sa traiesti confortabil si atit...

Nu vad scopul acestor analize...ca nu fac bine nimanui. Chiar daca omul a facut greseli de asociere, pe unde s-a dus a dus cu el vestea cea buna si a semanat cuvintul Bibliei.Predicile lui sint simple, se adreseaza oricarui om...textele Biblice si invataturile curate. Nu toti avem acelasi dar insa. Si evanghelizarile pe stadioane isi au menirea sa informeze oamenii ca exista un Mintuitor, dar ele nu sint Biserici unde sufletele se cresc...el nu a fost pastor, el a fost evanghelist...si cind se va infatisa in fata tronului Lui Dumnezeu va da socoteala ca si mine si ca si tine de darul care i-a fost dat si ce-a facut cu el.

As fi curioasa sa stiu care este darul tau...judecata nu este pe lista darurilor duhovnicesti si n-o sa aduca nimanui nici o rasplata.

Imi pare rau ca n-ai gasit pe tot blogul meu nimic bun , care sa te inspire sau sa te mingiie; ca asta e scopul pentru care scriu. Domnul sa ne intelepteasca ...Blessings

Anonymous said...

Nu e vorba de judecata... e vorba de pocirea Scripturilor de catre niste unii, lupi in blanuri de oi. Intelepciune multa iti doresc sa ai, si nu uita, cand stam pe ganduri sa mai si gandim!

Rodica Botan said...

Banuiesc ca ma adresez aceleiasi persoane care a scris primul comment.

Domnul meu, ca sa judeci ai nevoie de toate elementele posibile, plus ca omul respectiv aare dreptul sa-si aduca si el apararea. Nu e drept sa ma apuc sa judec ceva ce nu cunosc, nu e pozitia mea, nu sint eu vrednica sa judec un asa un om, si nu m-a pus nimeni. Mai mult decit atit am porunca de la Stapin sa ma ocup de ale mele. Birna mea mi-o cunosc suficient...si pot gindii, de acuma pina la ziua de apoi, ca Biblia nu se va schimba si dreptul de a judeca e tot al Domnului in "ceea zi"

Apoi...uite, dumneata te-ai apucat sa ma judeci si pe mine ca nu gindesc cind sint pe ginduri si doar nu ma cunosti de nici un fel, nu? Sau ce vroiai sa fac? Chiar de ar fi vinovat, ce mare scofala facem si la cine serveste aceasta mare cunostinta. Omul nu mai poate predica oricum, ca sa mai imprastie Cuvintul. Ce-a fost in trecut s-a dus.

Dar sint unii oameni care ca niste muieri din alea fara stapinire le place sa umble din loc in loc si sa duca tot felul de mizerii.

Eu te sfatuiesc sa nu te alipesti de ei...ca nu fac nici o treaba domnii astia, decit isi aduna si mai multe pacate prin ceea ce fac. Daca ai ceva frumos de spus, mai "gindim" impreuna, daca nu...n-avem ce gindii.

And by the way...anonimii sint oameni tare dubiosi...pune-ti numele data viitoare si ai curaj...

cherie said...

Iar ai scos de la anticariat (2009) ceva...
Cam macabra poveste,gandind ca este vorba de... plecarea aceea...
Eu nu stiam cine este Billy Graham asa ca oarecum a fost ceva folositor. (pentru mine)
Urmeaza sa ma documentez mai bine daca sunt curioasa...
Stiu insa cine a fost Einstein si sunt de acord ca povestea cu
tichetul e inventata nmai ales ca eu stiam bancul cu tichetul la palarie pe care l-a vazut conductorul dar care era de la "dus" deci nu era valabil...
Dar numele mari sunt legate de povesti, asa o fi fost si asta cu costumui. O poveste la fel de adevarata ca povestea cu tichetul...