28 July 2011

SE CAUTA UN PASTOR BUN...

Iata un raport confidential despre citiva candidati care sint considerati pe pozitia de pastor.
………………
Adam: un om bun, dar probleme cu sotia. De asemenea un martor ocular a povestit cum impreuna cu Eva se plimbau dezbracati prin gradina.

Noe: a predicat 120 de ani si n-a convertit pe nimeni. Inclinatii spre proiecte care nu sint realistice.

Avraam: desi rapoartele spun ca si-ar fi schimbat sotia, adevarul este ca nu a avut nici o relatie in afara casatoriei…dar a oferit sa isi imprumute sotia unui alt barbat.

Iosif: un mare ginditor, dar ii place sa se laude si crede in interpretarea viselor. Mai are si un record…se pare ca ar fi facut si inchisoare.

Moise: un om modest cu putin talent in comunicare, citeodata chiar se bilbiie. Alteori ii sare mustarul si actioneaza sub impulsul miniei. Unii spun ca ar fi parasit o biserica sub suspiciunile unei crime…

David: un conducator foarte promitator…dar am descoperit ca a avut o relatie extramaritala cu sotia unui vecin.

Solomon: un predicator foarte talentat…dar conducerea noastra nu l-ar aproba din cauza ca are prea multe neveste.

Ilie: predispus la depresie. Cade usor la presiuni.

Elisei: unii raporteaza ca ar fi locuit cu o vaduva la parohia de unde vine…

Osea: un pastor blind si plin de dragoste, dar oamenii nostrii n-ar accepta pe sotia lui din cauza ocupatiei ce o are…

Deborah: conducatoare puternica si pare sa fie inzestrata de Dumnezeu …dar este femeie…

Ieremia: instabil din punct de vedere emotional, se alarmeaza usor, este negativist, totdeauna se lamenteaza…si l-au raportat ca a calatorit foarte departe sa-si ingroape hainele pe malul unui riu strain.

Isaia: un om cu vederi mai exagerate. Crede ca a vazut ingeri in biserica si are probleme cu limba.

Iona: marturiseste intr-o convorbire telefonica ca a refuzat chemarea Lui Dumnezeu in misiune pina cind a fost fortat sa asculte… dupa ce a fost inghitit de o balena. Ne spune ca mai tirziu balena l-a scuipat pe un tarm din apropiere. I-am inchis telefonul…

Amos: inapoiat si nu prea educat. Cu ceva lectii de seminar poate ca va deveni mai promitator, dar are ceva impotriva celor bogati- poate ca e mai potrivit la o biserica mai saraca.

Melhisedec: are referinte grozave la locul de munca de acuma, dar nu stim nimic de trecutul lui. Nici o informatie …despre precedentul loc de munca…nimic despre parinti si refuza sa spuna cind si unde s-a nascut . (Si pe deasupra, vechea traditie evreiasca spune ca Melhisedec este Shem. Daca ne uitam la durata vietii lui in Biblie…pare a fi adevarata aceasta presupunere.)

Ioan: spune ca este Baptist, dar pot sa spun sigur ca nu se imbraca ca un baptist. Doarme pe-afara cu lunile, are o dieta ciudata si provoca pe conducatorii altor denominatii.

Petru: aptitudini de slujbas obisnuit. Este temperamental si se spune ca a fost auzit spunind lucruri nepotrivite. A avut o cearta cu unul Pavel din Antiochia. Poarta arma.

Pavel: Un tip de conducator similar cu CEO si un predicator fascinant. Dar…nu prea cu tact, neiertator cu tinerii seminaristi, foloseste cuvinte grele si predica nopti intregi.

Iacov si Ioan: pachet de doi predicatori. Lucreaza ca doi asociati si par foarte buni la inceput, dar gasiti ca ar avea o problema cu privire la alti lucratori si pozitiile unde se aseaza. Dupa ce au fost insultati odata au amenintat intregul oras. Cunoscuti sa descurajeze alti lucratori care n-au lucrat alaturi de ei.

Timotei: prea tinar.

Methuselah: prea batrin…mult prea batrin…!!!

Isus: a avut o vreme popularitate, dar cind biserica lui a ajuns la 5.000 de membrii, a reusit sa-i ofenseze pe toti si si-a redus astfel biserica la numai doisprezece barbati. Rareori sta in acelasi loc pentru un timp mai lung…si bineinteles…este neinsurat.

Iuda: are referinte solide. Un complotist serios. Conservativ. Conectii bune. Stie cum sa se ocupe de bani. Il invitam duminica asta sa predice. In sfirsit cineva promitator…

(Primit de la Rschulzfam)

8 comments:

AICISIACUMACOLOCURAND said...

DAR NICI CU DOCTORII IN TEOLOGIE NU E O REZOLVARE PENTRU REZOLVAREA CAUTARII UNUI PASTOR BUN!!
DOCTORII IN TEOLOGIE S-AU INMULTIT PENTRUCA SANT TOT MAI MULTE BISERICI BOLNAVE SI PE MOARTE SI E NEVOIE DE DOMNIILE LOR TOT MAI MULT !
SI MAI MULT DE ATATA CEI MAI MULTI AU FACUT SI O SCOALA DE SPECIALIZARE IN EUTHANASIA BISERICILOR DE TOATE FELURILE , ADICA IN MOARTE ASISTATA CU DOCTORUL LA CAP !! NU LA INIMA! UNDE APARE UN DOCTOR IN TEOLOGIE SA FII SIGUR CA BISERICA E BOLNAVA PE MOARTE !CACI DE ACEEA L-AU ANGAJAT !!
DEPARTE DE MINE SA DISPRETUESC PE FRATII NOSTRI TEOLOGI CARE SE INSTRUESC IN VEDEREA UNEI SLUJIRI MAI EFICIENTE A FRATILOR LOR!
DAR DACA E NUMAI TRANSPIRATIE SI DELOC INSPIRATIE ADICA VIATA, DUH DE VIATA -RHEMA NU LOGOS (SLOVA ,LITERA OMOARA DAR DUHUL DA VIATA )ACESTI TEOLOGI SE TRANSFORMA IN DOCTORI SPECIALIZATI IN EUTHANASIA BISERICILOR!
E TRIST CA TEORIA, CA TEORIA (A SE CITI TEOLOGIA )DAR PRACTICA II DA PE FATA SI PE ACESTI DOCTORI.MULTI FOARTE MULTI NU AU SPATELE ACOPERIT ,ADICA VIATA LOR CONTRAZICE TEOLOGIA LOR!!SI CEI MAI MULTI CAD LA EXAMENUL INTEGRITATII MORALE IN TOATE ASPECTELE EI -ACEASTA E VALABIL NU NUMAI PENTRU PASTORI CI PENTRU ORICE LIDERI DE ORICE FEL SI CHIAR MIRENII NU SANT IMUNI LA ACEASTA BOALA GREU DE VINDECAT!
-numai niste ganduri la care nu pretind copyright-
Virginia Brasov
P.S. SCUZATI LITERELE MARI ,NU AU DECAT TON DE DURERE LA TRAGEDIILE PE CARE LE VEDEM LA TOT PASUL

Oana said...

Citind... mi-a venit să râd.
La sfârşit, însă, m-a bufnit plânsul...

marta said...

Intelepciune omeneasca .Dumnezeu ia ales si ia pus in slulba Lui pe toti afara de ultimul si culmea desnadejdi acesta este pe placul oamenilor .Doamne da-ne intelepciune sa stim alege.

viorica abbu said...

DAR DACA E NUMAI TRANSPIRATIE SI DELOC INSPIRATIE ADICA VIATA, DUH DE VIATA -RHEMA NU LOGOS (SLOVA ,LITERA OMOARA DAR DUHUL DA VIATA )ACESTI TEOLOGI SE TRANSFORMA IN DOCTORI SPECIALIZATI IN EUTHANASIA BISERICILOR!"

foarte adevarat....rezultatele le vedem la discipolii lor, care daca fac un pas in afara pildelor sunt pierduti...
de aceea prefera sa nu se avante in nimic personal,ci sa citeze la nesfarsit pe altii.

viorica abbu said...

Este posibil sa fie si o pastorita ?
intrebare de baraj

Rodica Botan said...

Nu stiu daca va raspund la comentarii- ca nu-s asa de intelepata.Stiu doar ca Biblia a pus pe paginile ei adevarul- adevarat. Toti oamenii sint pacatosi- motiv pentru care nu ne-a putut salva un om de la iad ci a trebuit ca Dumnezeu sa il trimita pe Fiul Sau. Nimic nou pina aici, nu? Dar ce speranta ar trebui sa avem noi in faptul ca Dumnezeu si-a gasit totusi placere si prieteni printre asemenea oameni...Asta ar trebui sa dea speranta oricarui om care are in trecutul lui ceva...stie el ce...care il trage inapoi. Si asta ar trebui sa ne opreasca sa judecam atit de dur pe ceilalti oameni- si uneori chiar pastori ( care si ei tot oameni din carne si oase sint si supusi greselilor) DACA isi recunosc greselile- asa cum au facut-o acesti oameni mari ai Bibliei.
Si ca sa raspund intrebarii lui abbu- uite ca in Vechiul Testament au mai fost si femei importante. Deborah ( a carei relatare biblica m-a determinat sa ii imprumut numele pentru fata mea) a fost judecatoare in Israel, prorocita, poeta,sotie, mama si soldat- s-a dus la lupta ca altfel conducatorul de oaset al Israelului n-a avut curaj sa mearga fara ea.
Abbu...Virginia Brasov este o prietena draga. A crescut o multime de copiii, a muncit in spital, si acum este bolnava si sta mai mult pe acasa. Ea este o "bibliotecara" si cauta si aduna tot felul de informatii foarte folositoare. Face mai mult- oh...mult mai mult decit altii care nu fac nimic. De pe blog nu o poti cunoaste...nu sti citbine face celor din jur...e gresit sa o judeci doar din putinul pe care il vezi. Eu stiu ca tu esti fata buna si daca ai vedea realitatea ti-ai schimba parerea- asa ca te rog fa-o pentru mine si nu mai arunca sageti...te rog eu.
Biserica este ca un trup. Nu eu am venit cu imaginatia asta care este biblica ci Domnul Isus. El este capul...si noi ceilalti trebuie sa gasim o functie, o ocupatie in acest trup care sa foloseasca celorlalti. Asa cum unghia de la un deget daca o iei de una singura nu-i dai mare valoare...dar daca te uiti la mina si la ce face o mina incepi sa intelegi ca si unghia isi are scopul ei...tot asa fiecare credincios care raspunde chemarii lui are o functie si impreuna cu ceilalti pot sa faca lucrari pe care singuri n-ar fi in stare. Nici mina nu poate lucra daca piciorul n-ar duce-o unde-i de lucru, etc.
Un alt gind ar fi exact ceea ce s-ar putea stoarce din diferitele opinii de aici. Noi judecam la suprafata si dupa parerile noastre Iuda ar iesi ca fiind persoana cea mai potrivita pentru lucrare ca inainte de a-l vinde pe Domnul Isus parea 100% interesat in lucrarea pe care o facea Domnul Isus. De unde sa invatam ca aparentele ...insala. Sau voi n-ati fost inselate niciodata de cineva? Ba mai mult...m-am trezit de multe ori ca eu fata de mine am pacatuit in felul asta. Sint lucruri in viata care le-am facut ...si nu-mi vine sa cred ca am fost in stare...cu toate concepturile mele si lista mea de valori , etc...Sau voua nu vi s-a intimplat sa faceti prostii de-astea?

viorica abbu said...

uite ca in Vechiul Testament au mai fost si femei importante. Deborah ( a carei relatare biblica m-a determinat sa ii imprumut numele pentru fata mea) a fost judecatoare in Israel, prorocita, poeta,sotie, mama si soldat- s-a dus la lupta ca altfel conducatorul de oaset al Israelului n-a avut curaj sa mearga fara ea.
Mersi,am sa citesc,un inceput de documentare,am sa mai caut exemple,desi eu intrebam astazi -daca o femeie poate fi conducatoarea unei misiuni,biserici,congregatii,nu stiu cum sa-i spun...

=========Precizare:

Sub nici-o forma, nu am facut referire la d-na Virginia Brasov...sub nici-o forma,nu directa,nu indirecta nu prin apropo.
Citatul si autoarea lui m-au inspirat.....

=======================

Rodica Botan said...

Pentru abbu...
Deborah a fost una din personajele din Biblie care m-a inspirat . Cind eram insarcinata cu fetita mea Deb am trecut printr-o perioada dificila din viata – motiv pentru care am dorit si sperat si visat ca fetita mea sa fie o femeie puternica.
Iata ce se stie despre Deborah din Biblie…Deborah a fost singura femeie din Israel care a fost Profeteasa si Judecatoare in Israel. Sub calauzirea ei, Barac il invinge pe Sisera si elibereaza pe Israel de sub opresia Regelui Cananitilor- Yavin. Ea serveste Israelul in postura de Judecator cind nici un barbat din Israel n-avea curajul sa ia conducerea, sa paseasca in fata poporului. “Cintecul Deborei” este una din cele mai vechi piese literare ale Bibliei.
Povestea ei se gaseste in Judecatori- capitolul 4 si 5. Dupa 20 de ani de opresie Dumnezeu ii spune Deborei ca e timpul ca Israel sa se elibereze. Ea il cheama pe Barac in fruntea armatei dar acesta nu vrea sa mearga fara Debora- de frica. Debora are o credinta de fier in Dumnezeul Lui Israel si reuseste sa uneasca pe Israel si sa-I duca la victorie impotriva Cananitilor.
Pentruca era interzis unei femei sa fie singura cu un alt barbat intr-o casa, Debora alege un finic si sub acel finic oamenii care aveau probleme veneau la ea si ea le facea dreptate…si ii invata din Torah (Sefer Ha-Aggadah 109:21)