13 August 2008

Scrisoare la Zidul Plingerii

Sora mea, Claudia, pleaca in doua zile intr-o excursie. Una dintre destinatii va fi Ierusalimul. M-a anuntat astazi ca daca vreau imi duce o scrisoare la "Zidul plingerii". Am raspuns entuziasmata...dar acum trebuie sa scriu scrisoarea...

Ce-as putea sa scriu ...mi-am tot framintat mintea? Am trait destui ani in care m-am vaicarit si m-am lamentat; Domnul m-a tot iertat si binecuvintat cu toate scadintele mele. Acuma am tot stat si m-am gindit...asta pur si simplu e o insulta la adresa Lui Dumnezeu sa ma mai vaicaresc iara...si acuma la ierusalim ca Modesto nu mi-a ajuns!!!

Oricite jelanii am, le-am dus la Cruce...le-am lasat acolo...am primit iertare, am primit intelegere si acceptiune pentru lucrurile pe care nu le voi avea niciodata desi mi le-am dorit...am primit rabdare pentru lucrurile pe care nu le puteam rabda, si putere pentru a merge inainte. Am primit asigurarea ca viitorul imi este pecetluit prin singele varsat la Golgota...si am mai primit si alte bucurii pe deasupra...oare de ce as mai putea sa ma pling?

Poate totusi, acum ca mi-am avut grija de propria mea piele, mi-am asigurat si copii si pe cei dragi in miinile Eternului Tata...poate ar trebui sa pling si eu pentru Ierusalim? Lanurile sint coapte din cite inteleg eu...si nu trebuie sa fii mare teolog sa vezi ca vremea e aproape...Istoria se intimpla...se deapana ca un scul de ata sub ochii nostrii...Domnul Isus a plins pentru Ierusalim...si Ierusalimul inca mai e de plins. Sint asa multe lucruri care se vor intimpla acolo in urmatorii ani...poate chiar mai repede.

Asa ca m-am hotarit asupra continutului scrisorii.

" Doamne, te rog trezeste aceasta natiune care ti-a fost atit de draga din pricina lui Avram prietenul tau...si adu-i la Tine. Iti multumesc ca ai facut posibil ca si eu, urmasa unei natiuni pagine sa pot sa devin copilul Tau. Dar te rog indura-Te si de ei, dupa promisiunea Ta, si fa-i Doamne sa-si schimbe locul unde isi duc poverile; sa nu mai fie in fata acestui zid urit si trist in fata caruia pling de mii de ani. Adu-le aminte de promisiunea ta...si deschide-le ochii sa te vada... si da-le dorinta sa Te caute pe Tine, cel inviat din morti... Binecuvinteaza-i Tu, cu intelepciune ca in sfirsit sa Te gaseasca, sa nu mai umble bijbiind si sa nu mai fie tinta urii intregii lumi...ci sa fie ceea ce ai destinat Tu sa fie...poporul Tau Sfint.

Te mai rog binecuvinteaza Tara in care locuim, ca sa stea alaturi de poporul Tau, si sa nu fie impotriva lor. Pentruca nu sintem straini de consecintele care vor veni. Pune Tu in fruntea natiunii Americane un om care sa fie dupa inima Ta, si daca nu e dupa inima Ta, atunci schima-i inima.

Si daca inima mea n-a fost vrednica de cuvintele ce le-am scris, si nu m-as mira de loc...Te rog fa-o Tu vrednica. Si-Ti multumesc..."

No comments: