27 August 2008

Lista De Cumparaturi

Louise Redden, o femeie imbracata saracacios, cu o privire de om invins, a intrat intr-o zi intr-o bacanie. S-a apropiat de stapanul magazinului intr-un mod foarte umil si l-a intrebat daca nu ar putea sa-i dea si ei pe datorie cateva alimente.

I-a explicat cu glas usor ca sotul ei era foarte bolnav si ca nu putea munci, si ca aveau si sapte copii, care trebuiau hraniti.

John Longhouse, bacanul, a privit-o de sus si i-a cerut sa paraseasca imediat magazinul sau.

Avand insa in gand nevoile familiei sale, femeia i-a mai spus: Va rog, domnule, o sa va aduc banii inapoi de indata ce voi putea.

John insa ii spuse ca nu-i poate da pe datorie, pentru ca nu are credit deschis la magazinul sau.

Langa tejghea se mai afla inca un client, care a auzit discutia dintre cei doi. Clientul facu cativa pasi inainte si ii spuse bacanului ca o sa acopere el costurile pentru orice are aceasta femeie nevoie pentru familia sa.

Bacanul raspunse parca in sila: Ai o lista cu cumparaturile de care ai nevoie?
Louise a raspuns: Da, domnule.

O.K, spuse bacanul, atunci pune-o pe cantar si eu o sa-ti dau marfa de aceeasi greutate cu lista dumitale.
Louise, ezitand o clipa, cu privirea in jos, baga mana in geanta si scoase o bucatica de hartie pe care scrise ceva in graba. Apoi puse cu grija biletelul pe cantar, cu privirea tot aplecata.

Ochii bacanului si ai celuilalt client priveau plini de uimire cum cantarul statea inclinat in partea cu hartia. Bacanul, privind la cantar, s-a intors usor catre client si ii spuse mormaind: Nu-mi vine sa cred!

Clientul a zambit, iar bacanul a inceput sa tot puna pe cantar alimente. Cantarul tot nu se echilibra, asa incat acesta to t punea pe el alimente, din ce in ce mai multe, pana cand pe cantar nu a mai incaput nimic. Bacanul sedea privind cu dezgust. In fine, smulse bucatica de hartie de pe cantar, si o privi cu mare uimire. Nu era vorba de o lista de cumparaturi, ci era o rugaciune, care spunea asa:

"Iubite Doamne, Tu imi cunosti nevoile, asa ca eu le pun in mainile Tale."

Bacanul ii dadu femeii alimentele si privea in continuare tacut, inmarmurit. Louise ii multumi si pleca din magazin. Celalat client ii dadu bacanului o hartie de 50 de dolari si ii spuse: A meritat toti banii! Numai Dumnezeu stie ce greutate are o rugaciune.

PUTEREA UNEI RUGACIUNI:
Cand veti primi acest mesaj, sa spuneti o rugaciune. Doar atat trebuie sa faceti. Opriti-va chiar acum si spuneti o rugaciune de multumire.

Apoi va rog trimiteti mesajul acesta catre toti prietenii si rudele voastre. Eu cred ca daca trimiteti aceasta marturisire cu o rugaciune cu credinta, veti primi tot ceea ce aveti nevoie ca Domnul sa aduca in viata voastra si a familiei voastre.

Asadar, draga inima, increde-te in Dumnezeu pentru a-i vindeca pe cei bolnavi, pentru a-i hrani pe cei infometati, pentru a le da haine si adapost celor ce nu au ceea ce avem noi.

Amin.

7 comments:

Anonymous said...

foarte frumos, am mai auzit povestea si totdeauna ma misca....

Rodica Botan said...

si eu am mai auzit-o...dar vreau sa-mi tin treji unii muschi...chiar si aia de la inima...ca daca nu se atrofiaza...elena, unde pot gasii blogul tau ca am vrut sa-l pun pe rollblog si...cred ca realizezi cit sint de nepriceputa in tehnologia asta...desi trebuie cu rusine sa admit ca lucrez la servici cu cele mai complicate programe de desen tehnic...

elena said...

pai nu-s greu de gasit, ca am vreo 3 :)
http://adouasansa.blogspot.com/
http://flacarasperantei.blogspot.com/
http://adouasansa.wordpress.com/
da clic pe numele meu de la comentariu si ti se deschide pagina mea, apoi de la link de sus cu copy o iei si o pui la tine in blogroll, nu stiu alta metoda. :)

Anonymous said...

Off topic: desen tehnic?? esti cumva arhitect, ori pe aproape?

Rodica Botan said...

Nu, sint un fel de desenator tehnic care creiez si mentin hartile electrice si programele care depind de ele ale unei companii care distribuie gas si electricitate in California .
:)

Rodica Botan said...

Cristina am facut destule prostii...o las pe Debora, sa mi le puna miine (linkurile tale)...ii face bine si ei exercitiu asta ca invata sa aiba rabdare...stii cum e , rabdarea este una dintre cele mai importante virtuti...si tare greu o dobindesti...
rODICA

Rodica Botan said...

Ok, iara le-am incurcat...e-mailul era destinat lui Elena...
Curind...curind ...
Rodica