12 August 2008

POMUL DE LINGA DRUM...

Ok…pomul asta inca imi da lectii. E mic dar…cu un potential urias. Uitati-va inca odata la el. Vedeti ca in partea stinga este o falca mare de ciment. Ala este my drive way. Si azi dimineata din nebagare de seama cind am dat cu masina in spate…ce credeti ca am facut? Yeah…bineinteles…m-am suit cu rotile pe crengile lui.

In drum spre lucru, m-am tot gindit la pom…Cu citiva ani in urma am mai plantat un pom linga gard. Jumatate din coroana lui trece gardul in strada. Americanii pun pomi de frumusete. Eu am pus un cais. M-a inspirat un cintec auzit la radio…ceva cu "Omul bun... si pomul de linga drum"…Vecina mea se lamenta intr-o zi…" toata lumea se leaga de pomul asta. Vezi ca-ti fura fructele"…I-am replicat…"Good"…ca doar de aia l-am pus acolo, lady!!!. N-a inteles prea mare lucru. Cred ca si daca ii explicam mai mult tot acolo eram cu ea...cam tot atita intelegea. M-am lasat pagubasa.

Oricum azi dimineata am avut la ce ma gindii pina la lucru. Pomii cu roada sint tinta multor acte de vandalism…neglijente…cum a fost a mea…sau rautati…cind cei care ii fura fructele ii si rup crengile…nu conteaza cum dar sa ajunga la fructe chiar daca lasa pomul intr-o stare jalnica.
Oare nu tot asa se intimpla cu oamenii buni din viata noastra citeodata? Pentruca sint buni si rabdatori si gata sa dea o mina de ajutor sau sa jertfeasca …ne suim cu rotile din spate…din nebagare de seama pe ei? Sint absolut sigura ca daca ne cercetam memoria…vom gasii situatii…

Lectia mea de azi? Atentie la condus…dar si mai mult...atentie la trait...

2 comments:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

The best gift you can give to people is to share your life lessons. With all the ups and downs, and more importantly, with true honesty. So, day by day your lessons become ours and we become smarter in the end. :) hihi ...like you. Thank you and we love you!

Cristina