11 May 2016

BAIII...





Gata... sunt terminata. Va anunt de urgenta ca Alin Cristea nu mai are rabdare cu mine...
Uite ce a scris pe blogul lui si simt ca ma prapadesc... ma si caut de vinatai... daca vedeti vreuna anuntati-ma!!! Si ma simt si obligata sa va intreb... dragi cititori, ati reusit sa va mai pastrati vreo idee clara? Sau trebuie sa ma gindesc la ceva compensatii? 


Acum 6 ani (11.05.2010) – Alin Cristea către Marius 

Cruceru: Ține minte data de 11 mai 2010. Nu voi mai 

avea nici un fel de răbdare cu tine, nici cu Rodica 

Boțan. Veți simți amîndoi duritatea vînătăilor. V-ați 

așezat în mahala la spurcat oamenii. Ei bine, mai sînt 

unii care rezistă la scuipăturile voastre și reușesc, în 

mijlocul mahalagiilor, să-și păstreze cîteva IDEI clare.


3 comments:

teologia said...

Zsolt:
Am citit cateva postari de ale lui Alin. Acolo am aflat ca e din Petrosani. A trebuit mult sa ma gandesc cine o fi, de fapt eram un adolescent cand am frecventat biserica la care mergea si el. Am locuit cativa ani in Valea Jiului si a mers la biserica din Petrosani. Dar de atunci au trecut exact 30 de ani. L.am cunoscut atunci ca fiind un tanar student la institutul minier. Din cele citite din ce a scris el in diferite bloguri am incercat sa.mi formez o imagine despre el si daca as incerca sa descriu aceasta ma simt incercat de diferite sentimente cam contradictorii. Pedeoparte vad un OM care poarta aceasi imagine cu mine, deci este o creatie pretioasa a Lui Dumnezeu indiferent ce spun, ce cred, ce scriu altii despre el. Din aces punct devedere nu pot accepta criticile negative care sant postate despre el si nici ce posteaza el despre sine insusi. In acest caz, atat el cat si altii uita faptul ca in ochii Creatorului pretul acestui suflet omenesc a fost viata a insasi Fiului Sau. Orice a facut Alin, oricum a trait el, pretul nespus de mare al acestui suflet este egal cu pretul oricarui alt suflet care incearca sa.l defaimeze. Prin aceasta nu vreau sa spun ca sant de acord cu tot ce scrie el si nici cu atitudinea lui fata de sine sau fata de altii. Pentru ca scrieriile sale abunda in exprimari negative scrise intr.un limbaj nedemn de un crestin care crede despre sine ca este nascut din nou.

teologia said...

Zsolt part. 2.a
Din cate am citit, si am si vazut aceasta in scrierile sale, parerea mea este ca Alin este un om care a studiat mult si are cunostinte bogate in domenii diferite. Insa, si aici vreau sa imi exprim propria parere, "arcul" care il misca, il motiva in acest proces de studiere nu prea pare sa fi fost 100% chemarea scopului final al vietii sale, ci intr.o masura mare el a fost motivat de lipsa de recunoastere si de apreciere al celor din jurul sau, si probabil si de faptul ca insasi tatal sau astepta ceva mai mult de la el. Astfel Alin a incercat din rasputeri sa tina reputatia numelui sau la nivelul la care il ridicase stramosii lui. Divortul suferit de el a fost o lovitura puternica pentru el, si ca sa.si apere numele sau imaculat, toata vina arunca asupra sotiei sale. Eu nu cunosc motivele care au cauzat acest divort, insa o compatimesc pe sotia lui. Oricine este ea, este o femeie pretioasa.
Ceeace Alin nu a cunoscut din multitudinea studiilor sale ,este faptul realizarile sale il fac om de pret, ci doar simplul fapt ca exista. O piatra pretioasa poate ea sa faca ceva pentru a fi ceeace este? Desigur ca nu. Nici omul nu a facut si nu poate face nimic pentru a fi om. Alin sufera mult in primul rand din partea lui insusi, pentru ca nu se apreciaza pe sine la mai mult decat un om de mahala. Asta reiese clar din scrierile sale, fiindca carceagul nu poate numi oala unsuroasa. Este o regula simpla, cum iubesti pe altii asa te iubesti si pe tine insuti, si de aici reiese concluzia ca nu poti iubi pe altul mai mult decat te iubesti pe tine insuti.
Imi pare nespusde mult de Alin. In mintea mea am avut imaginea unui tanar in devenire, iar dupa 30 de ani dau peste un om care se lupta cu darzenie pentru un cuvant de apreciere, pentru un moment de atentie, pentru o clipa de bagare in seama din partea altora.
Eu l.as intreba pe Alin, poate va citi acest comentariu, ce relatie are, sau a avut cu tatal sau, cand i.a spus tatal sau pentru ultima oara: Fiule, te iubesc, te pretuiesc mult si sant mandru de tine, nu pentru ceeace ai realizat, ci pentru simplul fapt ca esti FIUL MEU
Eu sant singur, ca chiar daca tatal sau nu i.a spus aceste cuvinte deceva vreme, Dumnezeu ii transmite neincetat acest mesaj al dragostei, dar Alin nu.L aude, pentru ca el este extrem de atent la ceeace scriu si spun altii despre el. Si pentru ca altii nu spun despre el decat lucrurile asteptate de el, este mereu preocupat sa dezminta informatiile care apar despre el.
Transmiteti, dragii mei cititori, lui Alin sfatul meu, sa se opreasca macar pentru o clipa sa asculte glasul Lui Dumnezeu care il cheama la o imbratisare parinteasca plina de dragoste.

Rodica Botan said...

Zsolt. Si eu sunt din Valea Jiului din Petrila. Am lucrat insa la Institut la sectia de geologie ca laborant inainte de a pleca in America. Cunosc foarte bine familia. Spun pacat...din mai multe puncte de vedere. Buna mea avea o vorba din batrini..."bucatele au fost bune dar nu s-au stiut pune>" Inteligenta nu inseamna neaparat intelepciune. Si poti sa ai toate ingredientele pentru o mincare buna si chiar poti sa o si gatesti bine dar sa pui ceva mizerie pe deasupra- si nu va folosi nimanui.
Pacat...pacat de "bucatele bune"...