28 May 2016

TU CE ASTEPTI?

   
      Tocmai cind credeam ca ultima treaba rusinoasa este aia ca oamenii nu mai stiu in care veceu sa intre... (cineva sugera ca  fiecare se se uite in pantaloni, ca sa vada unde apartine), tocmai acuma s-a gindit Obama sa mai faca ceva "schimbari"... si s-a dus in Japonia sa isi ceara scuze pentru Hirosima si Nagasaki. Dupa cum se comporta, ar trebui sa isi ceara el scuze de la poporul american ca nu a fost avortat inainte de a se naste. Ca nu mai poti sa birui cu timpeniile pe care le auzi zilnic, serios ...
     Mi-am adus aminte iara de Turnul Babel si de ce Dumnezeu a pus capat atunci unei alte crize de nebunie incurcindu-le oamenilor limba. Cred ca internetul este ca o limba universala care face ca nebunia sa se ridice ca uleiul la suprafata si sa domine spatiul... Si cu fiecare noua nebunie declarata, parca mai facem un etaj la Turnul asta al nelegiuirilor cu care vrem sa ajungem la Dumnezeu... parca sa-L detronam.
     Suntem in faza asteptarii. Lumea intreaga asteapta. Ce? Si cei care nu stiu ce asteapta asteapta totusi  ceva. Imi vine in minte Pilda celor 10 fecioare. Imi vin in minte candelele - sursa de lumina pentru noaptea asta lunga de asteptare. Cine este Lumina noastra daca nu Domnul Isus... Cuvintul... candela pentru picioarele noastre? Avem candele? Poate avem si sunt puse in vitrina cu alte bibelouri... sau intre carti pe un alt suport. Avem ulei? Nu de gatit, ca de ala ne-am procurat si avem destule rezerve... sa nu murim de foame daca da foametea de noi. Ulei de candela pentru picioarele noastre... pentru umblarea noastra... pentru noaptea lunga de asteptare... cind se vor auzi sunetele de trimbita care sa anunte venirea Mielului... Avem?

No comments: