04 May 2016

El iti va pazi sufletul...

...Aseara ma duceam la culcare ca de obicei cu o rugaciune. Si nu-i asa ca atunci cind ne rugam o facem cu convingerea ca Dumnezeu ne asculta - ca altfel n-ar avea rost sa insiram cuvinte goale numai ca sa fim ocupati? Si mi-a trecut prin cap cita lume face acelasi lucru, cite rugaciuni se ridica catre Dumnezeu si cum fiecare din noi avem credinta ca suntem ascultati de El...
     O gloata imensa de oameni - de la Adam incoace - si fiecare din ei in inventarul lui Dumnezeu. Cel care ingrijeste de pasari sa aiba ce sa manince, Cel care trimite vinturile si controleaza valurile... El ne stie pe fiecare cu secretele lui cu durerile, cu nemultumirile, cu aspiratiile noastre. Intr-adevar o "stiinta atit de minunata este prea inalta " ca sa o intelegem.
      Si nu pun la indoiala puterea si maretia lui Dumnezeu, cit ma gindesc la nimicnicia mea, la absurdul, si inconsecventa, si greselile in care mi-am trait viata - si totusi... El ma stie in vaile si in abisurile vietii, si ma ridica sa merg din nou pe poteca pe care a planuit-o special pentru mine.
      Data fiind viata mea din tinerete, cu toate straduintele mele am fost adesea o priveliste curioasa pentru unii; altii de-adreptul m-au jignit, nu o data, si nu intotdeauna pe drept. Oamenii pacatuiesc in fel si chip, dar intotdeauna pacatele altora sunt mai grave, mai murdare, mai greu de iertat. Am stat la usi inchise si am asudat la altele intredeschise - iar uneori am jinduit in secret la viata altora - o viata ce parea perfecta. Si chiar cind toti m-au parasit dintr-un motiv sau altul... stiti cine a stat mereu linga mine? El... Dumnezeul meu in care ma incred, caruia Ii dau copiii si nepotii mei in fiecare seara, sa le poarte El de grija, ca eu nu am cum.
     E tulbure orizontul lumii... si fierbe pamintul in interiorul lui. Se apropie vremuri grele. Adulmecam cu totii parca ceva ce se apropie si de care nu putem scapa, ca nu mai avem unde sa fugim. America nu mai este tara care a fost odata, si pamintul nu mai are un spatiu macar neutru... totul este intinat de nebunia unora, de lasitatea si nepasarea altora. Mai conteaza cine o sa fie papa sau presedinte sau orice alt deputat? Oamenii nu mai au identitate - nu mai stiu nimic - nici nacar in care veceu trebuie sa intre - cica sunt confuzi.  Se poate oare o societate sa decada mai rau? Sodoma, Gomora sau Pompei au fost locuri izolate de nelegiuire - dar astazi intregul pamint este o groapa cu gunoi...
     Si atunci? Atunci... atunci... "imi ridic ochii spre munti. De unde imi va veni ajutorul? Ajutorul imi vine de la Domnul care a facut cerurile si pamintul... Da , El nu va ingadui sa ti se clatine piciorul..."
si "El iti va pazi sufletul"... Increde-te in El!

No comments: